internet op tv
15 - 04 - 20222 min. leestijd

Interactief televisie kijken? Dat kan met internet op je tv!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je televisie alleen gebruiken om op de normale manier tv te kijken… Beetje ouderwets, niet? Je kunt veel meer halen uit die knaller van een kijkbuis op je kamer. Met internet op tv is er opeens mucho meer mogelijk!

Hoe krijg je internet op tv?

Je kunt op twee manieren internet op je tv krijgen. Met de ouderwetse kabel of draadloos via wifi. Via de kabel is het een kwestie van ethernetkabel in je tv stoppen en voilà, er was internet. Geen zin in gedoe met kabels? Snappen we! Wifi it is. Open hiervoor de instellingen van je smart-tv, ga naar netwerkinstellingen en selecteer je wifi-netwerk. Typ het wachtwoord in en je bent verbonden.

Internet op je tv: nu kun je apps gebruiken!

Nu je tv online is, kun je apps gebruiken. Kijk naar je favoriete films en series dankzij streamingsdiensten, bestel een pizzaatje via Thuisbezorgd of luister op repeat naar je guilty pleasure op Spotify. Alles is mogelijk!

Ook op deze 4 manieren krijg je je tv online

Wil je je smart-tv op een andere manier met internet verbinden? Of heb je een toestel uit de tijd zonder wifi en internetkabels? Goed nieuws! Zelfs dán is internet op je tv mogelijk.

Chromecast

Met een Chromecast stream je makkelijk het beeld van je telefoon, tablet of laptop naar je televisie. Of je nou een iPhone, OPPO of Samsung hebt. Een Chromecast kost een paar tientjes, maar dan heb je ook wat!

Apple TV

Heb je een toestel van Apple, zoals de 13 Pro? Dan kun je ook met Apple TV internet op je tv fixen. Dit is min ofmeer hetzelfde als de Chromecast, maar dan voor Apple apparaten. Zoals je iPhone, iPad en Mac.

Computer via HDMI verbinden

Ben je meer van de kabels? Dan kun je je televisie dankzij een netwerkkabel met internet verbinden. Voordeel: vaak is zo’n bekabelde verbinding veel stabieler dan een draadloze verbinding!

Je tv online via een gameconsole

Gameconsoles zoals PlayStation en Xbox zijn al aangesloten op het internet. Heb je één van deze gameconsoles in huis staan? Dan kun je op de consoles apps downloaden en zo streamen, kijken en luisteren wat je maar wilt!

internet op tv manieren

De T-Mobile TV App

Heb je een smart-tv, Apple TV of mediaplayer? Dan kun je ook gebruikmaken van de T-Mobile TV App. Deze app is gratis te downloaden in het app-menu. Even inloggen, en streamen maar! En in dit blog kijken we naar nog meer mogelijkheden om tv te kijken zonder kabel.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt