Internet op tv? Altijd kijken wat je wilt!

Je televisie alleen gebruiken om op de normale manier tv te kijken… beetje ouderwets, niet? Je kunt veel meer halen uit die knaller van een kijkbuis op je kamer. Met internet op tv is er opeens mucho meer mogelijk!

Internet op tv: plenty possibilities!

Internet op tv-inline-tele2

Je kunt met je televisie veel meer dan alleen tv-kijken. Met de geboden functies, een stukje creativiteit en handige gadgets en tools is je tv een echte alleskunner. Wat je zoal zelf kunt fixen om internet op tv te regelen?

Apps op je tv? Smart TV met internet verbinden!

Vrijwel alle televisies zijn anno jetzt Smart TV’s. Dit zijn tv’s die je met internet kunt verbinden en waarmee je apps kunt gebruiken. Zo zijn er voor Smart TV’s apps om video’s te streamen, gemiste uitzendingen terug te krijgen én om op het internet te browsen. Volle bak internet op tv dus!

Wil je ook jouw Smart TV met internet verbinden? Dat is zo gebeurd: meestal kan het gewoon via wifi. Lekker makkelijk dus! Je gaat hiervoor naar het instellingsmenu van je Smart TV en daar kun je via ‘verbinden met internet’ (of een naam die daar op lijkt) de televisie verbinde

n met internet. En dan? Je favo serie streamen op het grote scherm, even het laatste voetbalnieuws lezen of snel Nieuwe Tijden terugkijken!

Chromecast aansluiten: je smartphone als afstandsbediening!

Heb je geen Smart TV, maar wil je tóch de ‘digitale snelweg’ (jaren ’90 galore!) gebruiken? Daar is een mooie oplossing voor: Google Chromecast! Dit is een dongel die je in de HDMI-ingang van je televisie plaatst. Vervolgens verbind je ‘m met internet en daarna kun je via je smartphone video’s streamen op je televisie.

 

Het mooie hieraan is dat het supervloeiend en snel werkt. Vreet het dan veel energie van je smartphone? Nee: zodra jij met je telefoon aangeeft welke video je wil kijken, doet de Chromecast de rest. Het downloadt dus zelf ook de beelden. Zo kun jij tijdens het streamen ongestoord en zonder te haperen je snapjes, stories en appjes bijhouden. Top toch?!

Piepklein nadeeltje: de Chromecast kost een paar tientjes. Maar we geven je het op een briefje: dat is ‘ie MEER dan waard.

Interactieve TV van Tele2: zelf bepalen wat je wanneer kijkt

Naast je Smart TV en de Chromecast kun je op nóg een manier internet op tv regelen. Namelijk met Interactieve TV. Eerder bespraken we al de ins en outs van Interactieve TV. Misschien ben je er dus al bekend mee, maar we praten je er graag over bij.

Met Interactieve TV van Tele2 kijk je via de interactieve ontvanger televisie. Deze ontvanger verbind je met internet en op die manier heb je dus internet op tv. Wat er dan allemaal voor je mogelijk is? Je kunt programma’s pauzeren (handig als je BAE je belt) en programma’s terugkijken met Programma Gemist (top als je na je werk als bordenwassert je favo serie wilt kijken).

Internet op tv, meer dan een mogelijkheid of twee!

Internet op tv is dus zo geregeld. Hartstikke handig om niet meer plichtmatig te wachten tot de herhaling begint: je kijkt een show gewoon terug via de Programma Gemist-functie van Interactieve TV, via de Smart TV-app of via je Chromecast!

Op welke manier regel jij internet op tv?