Instagram verwijderen: dit is alles wat je moet weten

Misschien zit je er al een tijdje over te twijfelen of ben je het écht van plan om te doen. Het definitief verwijderen van je Instagram kan een behoorlijk grote stap zijn. Take it easy. Zo’n moeilijke keuze betekent niet meteen het einde van de wereld. Check hier hoe je je Instagram kunt verwijderen of hoe je gewoon even een social break neemt.

Instagram verwijderen: dit gebeurt er met je accountPrullenbak_Instagram_verwijderen_Tele2

Voor de een is het een megagrote beslissing, voor de ander alleen een kwestie van doen: je Instagram verwijderen. Wat je reden ook is: het is belangrijk om van tevoren te weten waar je aan toe bent. Want wat gebeurt er met je account als je hem verwijdert?

Short but sweet: hij is écht verdwenen. Definitief verwijderd. Al je foto’s, opgeslagen afbeeldingen, video’s, reacties en vind-ik-leuks worden in één keer gewist. Dus, mocht je alleen je Insta willen verwijderen omdat je een fight hebt met je bestie? Of omdat je crush een foto van een hottie heeft geliked? Take a deep breath en denk nog eens na.

Instagram verwijderen in vier eenvoudige stappen

OK, dus je weet het zeker? Heb je écht genoeg van al dat liken, scrollen, stories checken en kiekjes delen? Je Instagram verwijderen kan niet via de app, alleen via de browser. Dit doe je in vier stappen:

  1. Ga naar deze pagina;
  2. Log in met het account dat je wilt verwijderen;
  3. Heb je een specifieke reden waarom je Instagram verlaat? Dit is je kans om feedback te geven. Heb je geen reden? Dan kun je dit veld ook gewoon overslaan.
  4. Vul je wachtwoord in en kies voor Mijn account definitief verwijderen

En… voilà! Je Instagram-account is definitief van de radar verdwenen.

Instagram verwijderen? Ik neem liever een pauze

Was je tijdens de laatste stap toch afgehaakt? No worries! Je kunt ook alleen een pauze inlassen. Start je digital detox en schakel je Instagram-account tijdelijk uit. Je profiel is nu onzichtbaar en onvindbaar. Zo hoef je je account niet direct te verwijderen, maar kun je wel de voor- of nadelen vast voorproeven. Ook deze stap onderneem je alleen in de browserversie. Dit is hoe je een pauze neemt:

  1. Open de browser en log in op je Instagram-account
  2. Klik rechts onderin op je gebruikersnaam
  3. Kies onder je profielnaam voor Profiel bewerken
  4. Scrol naar beneden en klik op Mijn account tijdelijk uitschakelen

Wil je toch wel weer het maximale uit je Instagram halen? Met één klik haal je je account gewoon terug. Je hoeft alleen even in te loggen op Instagram en… it’s back!

Instagram verwijderen? Check eerst deze update

De ene keer ben je helemaal klaar met Instagram, de andere dag kijk je er 24/7 op. Wat moet je toch met die gedachten? Helemaal niets, want volgens de laatste F8-bijeenkomst komt er een nieuwe Instagram update aan. Is het net uit met je lover of zit je niet zo goed in je vel? Gebruik dan de Away mode. Zet je online social life even on hold en keer weer terug als het jou uitkomt. Hoe zen zal je daar wel niet van worden? Of de update echt uitkomt, is nog niet bekend. Wij hopen natuurlijk van wel.

Heb jij er wel eens aan gedacht om je Instagram te verwijderen?