Tele2 Blog

Toekomstige Instagram updates die je niet wilt missen

We staan ermee op en gaan ermee naar bed: Instagram! Als Insta-lover wil jij natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste updates. Ook binnenkort staan er weer grootse veranderingen op de planning. Van het verbergen van het aantal likes tot het verdwijnen van een aantal emoji. Check hier de (waarschijnlijk) toekomstige Instagram updates.

Instagram update: Instagram likes verbergenEmoji-Instagram-update-Tele2

Je kent ’t wel. Plaats je die ene foto waarvan je écht dacht dat je er totally on fleek op stond, krijg je maar vijftien likes. Excuse me!  Hoezo kreeg die foto van die hater dan wél het dubbele? We zijn steeds vaker bezig met het aantal likes dat we op een foto krijgen. Dat klinkt heel onschuldig, maar bij sommige Instagramgebruikers gaat het zelfs zo ver dat ze er negatieve of eenzame gevoelens door krijgen.

Hoog tijd voor Instagram dus om hier iets aan te doen. Zo is het social medium sinds kort begonnen met een testfase voor het verbergen van Instagram likes. Of je dan helemaal niet meer kan liken? Dat wel! Je ziet alleen niet meer hoeveel mensen een hartje aan jouw foto of die van een ander hebben gegeven. Hiermee hoopt Instagram uiteindelijk de safest place of the internet te worden. Wanneer Instagram dit project uitrolt in Nederland is nog niet bekend.

Instagram update: bye bye aubergine, perzik en waterdruppeltjes

Dat sommige emoji vaak een dubbele betekenis hebben, hoeven we jou vast niet uit te leggen. Zo worden ook de aubergine, perzik en waterdruppeltjes emoji vaak in een heel andere context gebruikt. #itsgettingsexual

Maar niet voor lang meer, want Instagram en Facebook pasten onlangs hun regelgeving aan. Foto’s, video’s of captions die het aubergine-, perzik- of waterdruppel-icoontje bevatten én seksueel getint zijn, zijn sinds kort verboden. Waarom Instagram en Facebook dit doen? Om seksueel gerelateerde content te voorkomen en een veiligere omgeving te creëren.

Iemand die heel blij is met deze update is Kanye! Onlangs plaatste de rapper online dat social media seksverslaving aanwakkert en getrouwde mannen kwelt. Niet zo fijn voor zijn vrouw Kim Kardashian West, nietwaar? Hoog tijd dus om dit te veranderen.

Instagram update: een nieuwe camera

Dit is misschien geen toekomstige Instagram update meer, maar zeker eentje die we niet mogen vergeten. Kortgeleden bracht het platform namelijk een nieuwe update uit voor de ‘in app-camera’. Zo is er nu de Create Mode, waarmee jij je Insta Stories helemaal aan kunt passen op het platform. Swipe naar links en naar rechts om gemakkelijk tekst, gifjes, een vraag of meer toe te voegen. Niceee!

Daarnaast kun je nu ook makkelijk inzien wat je een jaar geleden op je stories hebt gepost. De nieuwe On This Day-functie biedt je de mogelijkheid om stories van een jaar geleden weer opnieuw te plaatsen. En heb je meerdere dingen op die dag gepost? Door op het dobbelsteentje te klikken, wordt er een random story voor je geselecteerd. #bringbackmemories

Meer over Instagram? Check deze handige Instagram tips en tricks óf hoe jij het beste je Instagram foto bewerkt.

Wat vind jij van de nieuwe Instagram updates?

Reacties