Tele2 Blog

Instagram update: vijf gave vernieuwingen die je niet wil missen!

Even vlug een fotootje van je favo snack delen of je vrienden jaloers maken met je vakantiekiekjes. Instagram: we staan ermee op en gaan ermee naar bed. Als Insta-lover wil jij natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste updates. Ook voor 2019 staan er weer grootse veranderingen op de planning volgens de laatste F8, een bijeenkomst voor alle Instagram ontwikkelaars. Check hier de (waarschijnlijk) toekomstige Instagram updates.

Instagram update: nieuwe Instagram Stories cameraTV_Instagram_update_Tele2

Goed nieuws voor de diehard Insta-stories gebruiker, want in de tweede helft van 2019 krijgt de camera een refresh. Oftewel: een nieuw design, een nieuwe cameramodus én de optie om alleen een status te delen. In de nieuwe modus, Create Mode, staat het pimpen van jouw story centraal. Swipe je naar rechts dan krijg je alle camera opties (Boomerang, focus modus, etc.). Doe je dit naar links dan zie je alle filters en stickers. Mega handig! Wil je een update delen zonder foto of video? Net als bij WhatsApp wordt het mogelijk om alleen een status te delen. It’s your time to shine.

Je Insta-story naar the next-level brengen? Gebruik eens Instagram Live!

Instagram update: creëer je eigen filter

De functie was een tijdje alleen beschikbaar voor bedrijven en ontwerpers. Maar tijdens de F8-presentatie is het écht aangekondigd: je kan straks je eigen filter maken. Spark AR, de tool waarmee alle filters worden gemaakt, is zometeen ook bruikbaar voor iedere PC- of Mac-gebruiker. Dus, heb jij altijd al een gaaf idee voor een filter gehad? Nog even afwachten!

Check hier hoe jij nu al het maximale uit jouw Instagram haalt.

Instagram update: start een Creator Profile

Ben jij stiekem een Insta-influencer? Dan is deze voor jou! Er komt een Creator Profile. Met dit nieuwe profiel kan je gemakkelijk al je Instagram analytics inzien. Wie zijn jouw bezoekers? Wanneer zijn zij online? En wie heeft je ontvolgd? Kom alles binnen no time te weten. Je kunt zelfs de DM’s van je fans scheiden met die van potentiële klanten. Laat die opdrachten maar binnenkomen. Met Creator Profile maak jij van Instagram een échte business.

Of de functie voor iedere influencer beschikbaar is of dat er een follow limiet is, is nog niet bekend.

Instagram update: shoppen via Instagram

Direct dat gave jack van je favoriete artiest kopen? Het kan straks met de Instagram shopping-functie. Deze Instagram update geeft influencers en artiesten de mogelijkheid om een kledingstuk, accessoire of object te taggen in hun foto. Klik je hierop dan kan je het product direct kopen. Hoe chill! Zeg maar doei tegen die lange online zoektochten naar dat ene gave horloge.

Instagram update: focus op mental health

Ook voor deze Instagram update is de komst niet zeker. Goed is hij wel! Want Instagram focust zich meer op onze gezondheid. Is het net uit met je lover of zit je even niet lekker in je vel? Instagram is bezig met een ‘Away mode’. Handig om in te zetten als je even toe bent aan een Insta-detox, maar je account niet wilt verwijderen. En heb je af en toe last van vervelende opmerkingen onder je foto? Insta is bezig met een update waarbij pesters voor het plaatsen van een nare reactie al een waarschuwing krijgen #stopbullying.

Of alle Instagram updates uit de F8-bijeenkomst ook écht uitkomen, is nog niet bekend. Wij hopen natuurlijk van wel, maar wachten vol spanning af.

Welke Instagram update is jouw favoriet?

Reacties