Instagram update: Instagram Guides met tips en tricks

We staan ermee op en gaan ermee naar bed: Instagram! Als Insta-lover wil je natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste updates. Ook dit keer heeft de app weer een grootse verandering voor je in petto, namelijk: Instagram Guides. Hiermee ontdek je snel en gemakkelijk handige tips en tricks van je favo accounts en influencers. Benieuwd? Check hier alles over deze nieuwe Instagram update.

Instagram update: Instagram Guides

Yes! We houden ervan als onze favoriete apps een nieuwe update krijgen. Ook Instagram heeft weer iets leuks voor je in petto. Met Instagram Guides vind je namelijk snel en gemakkelijk handige tips, tricks en aanbevelingen van favoriete en vertrouwde accounts. Door op een profielpagina op een speciaal icoontje te klikken (lees: tijdschrift/gids), opent er direct een reeks aan berichten en video’s die de maker voor je heeft samengesteld. Alles wordt gestroomlijnd weergegeven, waardoor je gemakkelijk van tip naar tip scrolt. Handig als je bijvoorbeeld een stappenplan wil volgen om gezonder te eten of om meer te bewegen. #fitgoals

Met Instagram Guides hoopt Instagram gebruikers meer te inspireren. Ook hoopt het bedrijf nuttige informatie te kunnen delen via deze vertrouwde accounts. Zo focust de app zich, door de huidige situatie in de wereld, nu vooral op welzijn en mentale gezondheid en zoekt het de samenwerking op met organisaties die hieraan bijdragen. Hierdoor vind je op Instagram al een aantal gidsen die gefocust zijn op het contact houden met elkaar, maar ook op het omgaan met rouw of angst.

Instagram update: op deze accounts vind je nu al Instagram Guides

Waarschijnlijk ben je nu benieuwd hoe zo’n Instagram Guide eruitziet. Goed om te weten, is dat Instagram de nieuwe update alleen nog op een beperkt aantal accounts heeft ingezet. Wil je zelf een kijkje nemen? Je kunt op de volgende accounts nu al gidsen vinden:

Zo werkt de Instagram Guide

Ook niet geheel onbelangrijk: hoe herken je zo’n Instagram Guide nu? Dat leggen we je haarfijn uit in dit stappenplan.

  1. Open de Instagram-app en log in op je account.
  2. Klik onderin op het vergrootglas-icoontje en typ in de zoekbalk een van de bovenstaande accounts in. Bijvoorbeeld @headspace_aus.
  3. Klik op het account. Je ziet nu in de feed, net boven de geplaatste foto’s, verschillende icoontjes staan. Druk op het tweede icoontje dat op een tijdschrift/gids lijkt.
  4. Nu opent er een lijst met alle gidsen die beschikbaar zijn. Eén gevonden die je leuk of interessant lijkt? Klik erop en… klaar is Kees! Je kan nu alle tips en tricks van het account lezen.

Benieuwd naar nog meer leuke updates? Check hier alle geruchten over iOS 14 of de nieuwe gamestreamingdienst Microsoft Project xCloud.

Welke Instagram update mis jij nog in de app?