Nieuwe instagram update mobiel Laatste Instagram update
05 - 01 - 20234 min. leestijd

Instagram update: dit zijn de nieuwste verbeteringen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alles weten over de laatste Instagram update? Dan ben je hier aan het juiste adres. Instagram introduceerde weer een nieuwe versie van de app met een heleboel chille verbeteringen. Benieuwd hoe alles werkt? We vertellen het je. 

Dit is de laatste Instagram update

Op dit moment is 265.0 de laatste versie van Instagram. Zoals bij de meeste Instagram updates, heeft deze allerlei bugfixes en prestatieverbeteringen. Fijn, want hierdoor wordt de app veel sneller en werkt-ie nog chiller.

De laatste grote Instagram updates

Naast verbeterde prestaties introduceert Instagram ook af en toe gloednieuwe functies. Welke er dit keer bij zijn gekomen? We zetten een paar van de grootste updates van de afgelopen maanden op een rij.

Voeg muziek toe aan je Instagram posts

Je kon al een tijdje muziek onder je Reel of verhaal plaatsen. Nu kan het ook onder je Instagramfoto. Ja, gewoon onder een stilstaand beeld! Kies een leuke foto uit je galerij en voeg daar je favoriete nummer aan toe. Dat kiekje dat je met je iPhone 14 of Samsung Galaxy S22 maakte? Dat komt echt nóg meer tot leven. En je volgers? Die genieten tijdens het liken natuurlijk van de heeeerlijke beats. 

Mute Stories en posts

Nog een chille Instagram update: je kunt Stories en posts muten. Zonder dat de ander ervan weet. Handig als je iemand wel nog wilt volgen, maar zijn posts niet wilt zien. Hoe het werkt? Heel simpel. Klik bij iemands verhaal rechtsboven op de drie puntjes en daarna op ‘Dempen’. Nu zie je geen Stories meer van deze persoon. Ook geen posts meer zien? Dit fix je gemakkelijk via iemands profiel. Klik op de ‘Volgend’ knop en daarna op ‘Uitschakelen’. Er verschijnen nu ook geen posts meer in je feed van deze persoon. Lekker rustig!

iPhone 14

De beste en snelste iPhone van dit moment. Ideaal om op te instagrammen, streamen of gamen. 

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel

Posts verbergen

Ook kun je sinds kort op Instagram posts verbergen. Krijg je in je feed steeds foto’s of video’s die je niet chill vindt? Je kunt dan aangeven dat je dit soort posts minder wilt zien. Hoe? Klik bij een post rechtsboven op de drie puntjes en dan op ‘Verbergen’. Instagram weet nu precies wat je wel of niet leuk vindt. Chill!

Jouw Beurt sticker in Reels 

Foto’s van je slapende kat. Of je allereerste verjaardag. De Jouw Beurt sticker is ideaal om herinneringen opnieuw te delen. Je kon de sticker al een tijdje in Stories gebruiken. Sinds kort ook in Reels. Ideaal als je zelf mee wilt doen aan een vette challenge of trend. 

Komen deze Instagram updates er binnenkort aan?

Ja, als Insta-lover weet je het maar al te goed: Instagram gaat als een sneltrein. Als de ene update net uit is, is de andere alweer in de maak. Ook op dit moment is Instagram bezig met het testen van nieuwe functies. Welke? Hieronder check je het.

nieuwste Instagram update

Groepsprofielen

Altijd al een Insta-account met je beste maatjes willen hebben? Trommel die squad maar op. Straks kan het eindelijk. Instagram werkt aan de optie om groepsprofielen te maken. Het werkt heel simpel. Creëer een groepsprofiel, nodig je vrienden uit en start met posten. Alle foto’s, Reels en verhalen die je deelt, zijn alleen zichtbaar voor andere groepsleden. Volgende keer met z’n allen een feestje plannen? Of sweet memories delen van die vakantie samen? Kwestie van het groepsprofiel openen en posten maar. 

Candid Stories

Voor alle BeReal fans: Instagram is bezig met een soortgelijke functie. Maak kennis met ‘Candid Stories’. Via deze verhalen ben je helemaal op de hoogte van wat je vrienden aan het doen zijn. Ontvang elke dag een notificatie, maak een foto en laat anderen zien waar je mee bezig bent. Alleen degenen die ook een story hebben gepost, kunnen jouw verhaal zien. Je was nog nooit zó connected met je vrienden. 

Notes

Ook kun je op Instagram straks heel makkelijk al je hersenspinsels delen via Notes. Dit zijn korte posts van 60 tekens die alleen uit tekst en emoji bestaan. Weten waar vanavond het vetste feestje is? Of tips nodig voor een spannende film? Schrijf een notitie en wie weet wat voor chille reacties je krijgt. Een notitie is 24 uur zichtbaar voor anderen en je maakt er eentje via je inbox.

Vrienden nomineren

Dol op de ‘Jouw Beurt’ sticker? Wij ook! Het is de ideale manier om leuke kiekjes uit je album opnieuw te plaatsen. Bijvoorbeeld van je vetste festival. Of je favoriete vakantiekiekje uit 2015. Straks is het misschien mogelijk om anderen te nomineren. Je kunt dan je vrienden uitdagen om ook een foto te delen bij de sticker. We love it!

Maak een gezamenlijke collectie

Zijn jij en je beste maatje gek van dezelfde band? Of is ooit samen een kledinglijn starten jullie droom? Instagram test nu met het maken van een gezamenlijke collectie. Je kunt dan al je favoriete posts en Reels opslaan in een gezamenlijke ‘map’. Deze map vind je terug in je groep of 1:1 DMs. Handig als je samen écht aan grootse dromen wilt werken. Of natuurlijk mooie foto’s wilt delen van dat hotte bandlid.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt