Tele2 Blog

Instagram update: deze dingen zijn nú anders

We staan ermee op en gaan ermee naar bed: Instagram! Als Insta-lover wil jij natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste updates. Ook dit keer heeft de app weer grootse veranderingen in het leven geroepen. Van het verdwijnen van de IGTV-knop tot het verbergen van fake images. Check hier de meest recente Instagram updates.

Instagram update: verdwijnen IGTV-knopBoomerang-Instagram-update-Tele2

Even een tof interview of een shoplog checken van je favo influencer: het kon gemakkelijk via de IGTV-knop. Maar nu niet meer, want Instagram verwijderde recent de prominente knop uit de app. Is ‘t jou al opgevallen? Misschien wel, misschien ook niet, maar de oranje button vond je bovenaan het thuisscherm van de app. Waarom het platform de knop heeft verwijderd? Omdat er weinig op geklikt werd. De meeste gebruikers vinden hun favoriete content gewoon via hun feed of in de menubalk bij ‘ontdek’.

Geen stress, dus! Want wil jij nog steeds zien wat je rolmodel voor outfit gescoord heeft tijdens haar laatste shopsessie? Dan neem je gewoon een kijkje in je feed. Simple as that! 😉

Instagram update: bye bye fake images

Regenboog bergen, een glimlachende beer of een prachtige natuurfoto: we houden van de artistieke posts op Instagram! Toch is ’t sinds kort mogelijk dat dit soort foto’s en video’s verborgen worden op Instagram. De app lanceerde een nieuw algoritme die ‘fake images’ (oftewel: photogeshopte foto’s) tegen gaat. Hierdoor wordt nep nieuws bijvoorbeeld getackeld #hallelujah, maar ook de kunstwerken van artiesten kunnen hieronder lijden. En dat is uiteraard zonde!

Wel is het zo dat je de afgeschermde afbeeldingen nog steeds kan zien. Hoe? De ‘fake image’ staat misschien wel afgeschermd op Instagram, maar heeft bovenaan een waarschuwing gekregen. Klik je hierop? Dan kan je ’t alsnog bekijken.

Een coole manier van fake images? Check de Doublicat app en plak je gezicht in je favo gifje. Word jij Beyoncé of Leonardo di Caprio?

Instagram update: nieuwe functies voor Boomerang

We. Love. Short. Video’s. En gelukkig kun je deze steeds gemakkelijker op Instagram maken. Zo heeft de Instagram-camera er een aantal leuke, nieuwe features bij. Neem maar eens een kijkje bij de Boomerang-functie. Je kan nu namelijk drie verschillende effecten aan je Boomerang toevoegen. Wij leggen ze kort even aan je uit.

SlowMo
Een slow motion Boomerang maken? Het kan met het effect SlowMo. Maak een korte video met een vertragend effect en zie hoe de snelheid gehalveerd wordt. Wat voor moves ga jij maken?

Duo
Time to get digital! Met het Duo-effect geef je je Boomerang een extra futuristische look.

Echo blurring
Wees zo snel als het licht met Echo blurring. Dit effect voegt namelijk een soort motion blur toe aan je Boomerang, waardoor je foto onscherper wordt en het lijkt alsof je snel beweegt.

Helemaal happy met je korte video? Share ‘m op je feed of Insta Stories, óf edit ‘m nog eens lekker met een van deze video editing apps.

Welke Instagram update zou jij ’t liefst aan de app toevoegen?

Reacties