instagram-update-Tele2Blog
11 - 10 - 20214 min. leestijd

Instagram update: dit zijn de nieuwste verbeteringen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alles weten over de laatste Instagram update? Dan ben je hier aan het juiste adres. Onlangs introduceerde het platform weer een nieuwere versie van de app met een heleboel verbeteringen. Denk aan: nog langere Reels, een Link Sticker en een vertaalfunctie voor je Stories. Benieuwd hoe alles werkt? Wij vertellen het je. 

Dit is de laatste Instagram update

Op dit moment is 208.0 de laatste versie van Instagram. Zoals bij de meeste Instagram updates, bevat deze allerlei bugfixes en prestatieverbeteringen. Fijn, want hierdoor wordt de app veel sneller en een stuk fijner in gebruik. 

De laatste grote Instagram updates

Instagram verbetert in een update vaak niet alleen de prestaties. Het introduceert af en toe ook gloednieuwe functies. Hieronder zetten we een paar van de grootste updates van de afgelopen maanden op een rij.

60 seconden Reels

Ging je altijd al helemaal los bij het maken van Reels? Dan is het nu tijd om écht alles uit de kast te trekken. Je kunt sinds een van de laatste updates nóg langere Reels maken. Namelijk: van 60 seconden. Hierdoor kun je je creativiteit nog meer de vrije loop laten. Vooral met zulke goede camera’s als die van de iPhone 13 en OPPO Reno6 Pro. Show in een minuut al je vette dance moves. Of maak een extra lang filmpje van je lief slapende kat. Je komt geen seconde te kort.  

Stories: vertalen en opslaan als concept

Ook op het gebied van Stories zijn er een aantal verbeteringen. Zo kun je sinds kort Stories vertalen. Handig, als die vakantielover weer iets in het Spaans heeft geplaatst. Klik bij iemands verhaal links bovenin op ‘Vertaling weergeven’ en … klaar. Onderin verschijnt precies wat die knapperd van de camping nu precies bedoelt. Iets van dat hij jou mist misschien? 😉

Verder kun je ook je Stories opslaan als concept. Wilde je iets plaatsen, maar toch liever bewaren voor vanavond? Geen probleem. Klik tijdens het maken van je Stories op het kruisje en je krijgt de optie om hem op te slaan. Je verhaal wordt dan tot zeven dagen bewaard. 

Link Sticker

Maakte je vaak gebruik van een swipe up in je Stories? Dan kan dit nu op een andere manier. Instagram introduceerde de Link Sticker. Voeg deze sticker toe op je Stories, plak er een URL achter en hij wordt klikbaar voor je volgers. De functie is nu alleen nog beschikbaar voor accounts met 10.000 volgers of meer. Of de sticker later voor iedereen te gebruiken is, is niet bekend. 

Reshare sticker

Dat was niet de enige sticker. Ook test Instagram met een nieuwe Reshare sticker. Deze maakt het mogelijk om nog makkelijker posts of Reels op je Stories te delen. Hiermee probeert Instagram aan te moedigen dat gebruikers originelere content delen. De functie is nog in de testfase en niet voor iedereen beschikbaar. Wij zijn benieuwd wanneer de sticker overal wordt uitgerold.  

Nog meer Reels kijken

Oh, we zijn dol op Reels. En dat weet Instagram maar al te goed. Je kunt nu nog makkelijker de ene na de andere Reel bekijken. Hoe? Door in plaats van naar links of naar rechts, omhoog te swipen. Je raakt echt niet meer uitgekeken. Verder kun je ook nog sneller op zoek naar Reels met je favo song. Zoek in de zoekbalk naar dat ene nummer, bijvoorbeeld ‘Billie Eilish – Happier Than Ever’. Klik op ‘Audio’ en er poppen gelijk Reels met het liedje eronder op. 

Bye bye schokkende of gevoelige berichten

Nog iets nieuws in de Instagram update? Je kunt bepalen hoe vaak je berichten met een gevoelige inhoud te zien krijgt. Dit regel je in je account via de ‘Controle op gevoelige inhoud’-functie. Door deze aan te scherpen, kun je instellen dat er minder schokkende posts getoond worden in de Explore-tab. Natuurlijk laat Instagram dit soort berichten al niet toe. Maar mocht er iets tussendoor glippen, dan zorg je met deze functie dat je dit soort berichten meer vermijdt. 

live-rooms-instagram-update-Tele2Blog

Live Rooms

Ben je lang niet op Instagram geweest? No worries, we praten je even bij. Een van de grootste updates van dit jaar is Live Rooms. Dit introduceerde het platform in maart. Je kunt via Live Rooms gesprekken voeren met meerdere personen. Zie het als een soort livestream, waarbij kijkers gelijk hun vragen kunnen stellen. Het is de ideale manier voor influencers of artiesten om een-op-een contact te hebben met hun fans. En voor jou natuurlijk om nog sneller een connectie te maken met je favo celebrity.

Komen deze Instagram updates er binnenkort aan?

Ja, als Insta-lover weet je het maar al te goed: Instagram gaat als een sneltrein. Als de ene update net uit is, is de andere alweer in de maak. Ook op dit moment gaan er weer geruchten rond over mogelijke nieuwe updates voor Instagram. Welke? Hieronder check je het. 

Montage

Een van de mogelijke nieuwe updates waar Instagram aan werkt is een Montage-functie. Hiermee zou je je Stories gemakkelijk om kunnen zetten tot Reels. Handig, als je al een video had geschoten, maar hem liever als Reel wilt gebruiken. Of en wanneer deze functie uitkomt, is niet bekend.

Exclusieve Stories 

Verder werkt Instagram mogelijk aan een nieuwe functie voor influencers: Exclusieve Stories. Hiermee kunnen ze exclusieve video’s aanbieden die alleen geabonneerde fans kunnen zien. Gebruikers betalen dan een bedrag om bepaalde Stories te bekijken. Wij zijn heel benieuwd wanneer deze functie uitgerold wordt.   

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt