Instagram_tricks_Tele2-Insstagram-tipstricks_Main
21 - 11 - 20192 min. leestijd

Hey, ken jij deze Instagram tips en tricks al?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We staan ermee op en gaan ermee naar bed: Instagram! De een bouwt er een serieuze fanbase mee op (hello influencer to be), de ander plaatst het liefst af en toe gewoon een cool fotootje. Maar wist je dat er een aantal trucjes zijn waarmee jij nóg meer uit je account kan halen? Wij zetten een aantal Instagram tips en tricks op een rijtje.

Instagram tips en tricks: gebruik emoji in je posts

instagram_tricks_Tele2-Insstagram-tipstricks_inline

Emoji make us happy! Ook jouw volgers! Want wist je dat Instagram posts met emoji veel beter scoren? Het zorgt er niet alleen voor dat je meer reacties en comments krijgt, maar ook dat je foto meer gedeeld wordt. Waarom dat zo is? Omdat ons brein stiekem iets humaans ziet in dat kleine, gezellige icoontje en we ons dus meer betrokken voelen. #believeitornot

Doe dus eens gek en gebruik af en toe een emoji in je Instagram post. Alleen pas wel op… je hoeft het niet te overdrijven. Eén aan twee symbolen per foto is al meer dan voldoende. 😉

Instagram tips en tricks: personaliseer je bio

Of hij staat vol met alleen maar emoji, of met een random quote. Hoe ziet jouw bio op Instagram er eigenlijk uit? Veel accounts doen eigenlijk niet zoveel met deze ruimte, terwijl je er juist veel meer uit kan halen. Zo voelen je volgers (en je followers to be) zich veel meer betrokken als je bijvoorbeeld iets persoonlijks neerzet. Maak jij graag muziek of ben je een echte fitboy? Show it!

En wist je dat je ook vindbaar bent via je Instagram-naamtitel? Zet je hier handige woorden in, zoals bijvoorbeeld food blogger, dan ben je hierop ook vindbaar in de zoekbalk.

Wil jij echt #instafamous worden? Check dan hoe je het maximale uit je Instagram haalt of hoe je meer Instagram volgers krijgt.

Versla het Instagram hashtags limiet

Rules, rules, rules. Instagram heeft er genoeg! Zo ook bijvoorbeeld dat je maar dertig hashtags bij een post kan plaatsen. Heel vervelend als je meerdere hashtags wil gebruiken om iets over de plek van je vakantie te zeggen #bali én tegelijkertijd iets over het eten #foodheaven. Gelukkig is er een manier hoe je toch meer dan dertig hashtags kan plaatsen, en dat doe je zo:

  1. Selecteer welke afbeelding je wilt plaatsen (je foto mooi bewerken? Check deze Instagram bewerken apps).
  2. Schrijf een caption en voeg hierna de dertig verschillende hashtags toe.
  3. Plaats de foto op je tijdlijn.
  4. Staat hij erop? Comment er dan onder met nog eens dertig hashtags.
  5. Et voilá! You’ve beat the system.

Mocht je de hashtags uiteindelijk toch niet mooi vinden? Dan kan je altijd na een aantal minuten de comment verwijderen en je caption aanpassen.

Gebruik tools voor slimmere #hashtags

Plaats jij altijd gewoon random #’s bij je Instagram posts? Dan is dat iets waar je nog slimmer mee om kan gaan. Wist je namelijk dat er verschillende tools zijn waarmee jij (trending) hashtags kan bepalen? Of dat je dit ook kan opzoeken in de zoekbalk van Instagram?

Een van de handige tools die je hiervoor kan gebruiken is Display Purposes. In deze online tool typ je de onderwerpen in die bij je foto passen en de generator zoekt daar gelijk de meest trendy hashtags bij. Geen zin in een extra tool? Door in de zoekbalk van Instagram te zoeken naar een #, verschijnen de meest trending hashtags direct bovenaan. Handig, vind je niet?

Welke Instagram tips en tricks ken jij nog?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt