Instagram-Reels-Tele2
12 - 08 - 20202 min. leestijd

Instagram Reels: zo maak jij je eerste vette video

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Psssst! Heb jij het al gehoord? Instagram lanceert een nieuwe videofunctie, waarmee je nog toffere en opvallendere video’s kan maken. Maak kennis met Instagram Reels, korte video’s van maximaal 15 seconden waarin jij je helemaal uit kunt leven. Benieuwd hoe het werkt? Hieronder delen wij alles wat je moet weten.

Wat is Instagram Reels?

Dé nieuwe manier om op te vallen op Instagram. Met Instagram Reels maak je korte video’s van 15 seconden die je zelf van a tot z kunt customizen. Een mooie filter over je video? Een tof muziekje eronder? Of een sticker toevoegen? Jij edit jouw video helemaal zoals je dat zelf wilt. Met Reels brengt Instagram nog meer creativiteit naar het platform. Zo kun je jouw Reels bijvoorbeeld gebruiken om te zingen, maar ook om die vette yogaposes waar je al weken voor traint te showen. Kortom: Reels is jouw kans om online te shinen.

Instagram Reels vs. TikTokTikTok-Instagram-Reels-Tele2

Nu denk je misschien al: hey, dit concept komt me bekend voor! Dat kan kloppen, want Reels lijkt verdomd veel op TikTok. Instagram nam het succesrecept van deze koploper in korte video’s over en voegde hier haar eigen sausje aan toe. Het verschil? Dat is vooral dat je jouw Reels direct terug kunt vinden in de Instagram-app. Zie het dus meer als een nieuwe functie binnen de bestaande applicatie.

Waar je jouw Reels dan terugziet in de Instagram-app? Je kunt ze plaatsen in je feed, maar ook op je Stories. Op je profielpagina verschijnt dan een nieuw icoontje, waar al je gemaakte Reels onder geplaatst worden. Is jouw account openbaar? Dan kunnen je Reels zelfs op de Explore-pagina getoond worden. Laat die likes maar komen!

Nog meer opvallen op Instagram? Ontdek onze Instagram tips of favoriete Instagram foto bewerken apps.

Instagram Reels: zo maak jij je eerste video

Ben je al he-le-maal excited om je eerste video op te nemen? Mooi! Volg je de onderstaande stappen, dan heb jij binnen no time je eerste Reels geschoten. Camera, licht, actie!

  1. Open de Instagram-app.
  2. Klik op de Instagram-camera en selecteer onderin Reels.
  3. Hier kun je zelf een nieuwe video opnemen of een bestaande editen. Zo kun je muziek, filters en AR-effecten toevoegen, maar ook de snelheid van je beelden aanpassen. Jij customizet je video zoals je dat zelf wilt!
  4. Is je Reel af? Dan kun je ook zelf nog een thumbnail kiezen, hashtags toevoegen of er een omschrijving bij schrijven. Klaar? Hoog tijd om je volgers weg te blazen en ‘m te delen in je feed of in Stories.

Handige tip: wil je een Reel van jezelf maken? Instagram voegde ook een fijne timer en countdown toe. Ideaal als je een tof dansje bedacht hebt en met al je friends tegelijk wilt uitvoeren.

En? Heb jij je eerste Instagram Reels al geschoten?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt