insta heart_Tele2-Instagram-live_Main
20 - 03 - 20192 min. leestijd

Instagram Live: een must is voor alle Insta girls & boys

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Influencers opgelet! Ga jij al live? Instagram Live is dus echt ONMISBAAR voor je Insta-succes. Want meer volgers, meer likes, meer interactie, dat wil je. Lekker live gaan dus. Hoe, waarom, waarvoor en met wie precies? Dat hebben wij haarfijn voor je op een rij gezet. Vlog-modus: AAN!

Instagram Live is jouw eigen liveshowmicrofoon_Tele2-Instagram-live_inline

Er was een tijd dat liveshows behoorden tot talentenjachten en Idols-achtige taferelen op tv. Maar sinds twee jaar kan jij met Instagram Live ook gewoon je eigen liveshow in mekaar flansen. Dus wil je iets delen? Je mad interieurskills, groene vingers, nieuwe kickboks-technieken of hike naar de Tafelberg? Ga lekker live! #sharingiscaring

Hoe het werkt…

Je bent vast wel bekend met Instagram Stories. Dit zijn korte beelden die je kunt delen op je Instagram-account. Ze blijven 24 uur lang online staan en verdwijnen daarna weer. In die 24 uur kun je ze zo vaak terugzien als je wilt. Een hele chille manier om te engagen met je volgers. Story van je uber lekkere hoofdgerecht bij die ene hotspot. Story van je hardlooprondje in de regen. Story van jij met je maatjes onderweg naar een festival. Story of your life!

Wat nu precies het verschil is tussen Stories en Live? Instagram Live is ECHT live en dus zien je volgers precies op hetzelfde moment wat jij doet. Wel is de uitzending 24 uur lang terug te kijken. Handig als een paar volgers hem net hebben gemist! Live interactie kan niet, maar je verhaal delen wel.  Je volgers tunen in tijdens de live-uitzending en jij ziet dan ook precies wie er meekijken. Ook ontvangen al je volgers bericht van jouw livegang. Dat is handig, want zo weet iedereen dat jij weer iets megavets gaat laten zien!

Toffe dingen om te delen met Instagram Live

Als je dan live gaat, wil je natuurlijk wel dat je volgers jou onwijs grappig of informatief vinden. Of inspiratie uit jou kunnen putten. Een aanrader voor Instagram Live is live gaan met een show die aansluit op jouw profiel. Deel je bijvoorbeeld veel foto’s van jouw heerlijk gekookte maaltijden? Ga dan live met een kooksessie achter het aanrecht. Of bestaat jouw account vooral uit planten kiekjes? Ga dan live terwijl je je planten verpot. Aansluiten op je account dus, you get it?

Ook belangrijk voor een pretty live story is een goede camera. Check de Samsung Galaxy S10 of de Galaxy S10 Plus, die hebben een selfiecamera van 10 megapixel!

Beetje inspiratie nodig? Check deze lijst met live-onderwerpen.

  • Make-up tutorials
  • Huis stylling
  • Plantendecoratie
  • Sporten
  • Ontdekken op vakantie
  • Slijm maken
  • Tekenen
  • Een interview
  • Een toffe presentatie

Leukste aan live gaan

We noemden het in het begin aan: live gaan geeft je Instagram-account een boost. Meer likes, volgers en interactie. Wat echt leuk is om te doen, is samen met je vrienden of volgers live gaan! Je kunt namelijk iemand betrekken in je Instagram Live uitzending. Dus trommel je side kicks op en nodig ze om beurten uit om deel te nemen aan je live story. Samen live is volgers delen en een interactieve story. Win-win!

Reden zat dus om op Insta live te gaan! Wat wordt jouw live story?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt