IFA 2017 Tele2
28 - 08 - 20174 min. leestijd

Worden deze smartphones op de IFA 2017 aangekondigd?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Komend weekend begint in Berlijn de IFA, de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Elk jaar presenteren fabrikanten hier schitterende smartphones. Welke telefoons zullen er op IFA 2017 worden aangekondigd?

Wat is de IFA 2017?

Wasmachines met touchscreens, opvouwbare telefoons, smartwatches met nieuwe futuristische mechanismes: op de IFA (afkorting voor Internationale Funkausstellung) wordt elk jaar weer bijzondere gadgets, technieken en andere producten gepresenteerd én gedemonstreerd. Het biedt traditiegetrouw een kijkje in de mogelijkheden van de – nabije – toekomst. IFA 2017 begint 1 september en eindigt op 6 september. Verwacht wordt dat telefoonfabrikanten dan mooi nieuw materiaal aan het wereldpubliek tonen. Welke smartphones worden er precies verwacht?

Komt Sony met drie smartphones naar IFA 2017?

IFA 2017 verwachte smartphones Tele2Sony is kind aan huis op de IFA. En op de IFA 2017 zal dat niet anders zijn, denken we zomaar. Het is de verwachting dat geen fabrikant dit jaar zo groot zal uitpakken als Sony. Tech-journalisten denken dat de Japanners dit jaar de Xperia X1, XZ1 en XZ 1 Compact gaan aankondigen.

Qua ontwerp waarschijnlijk niet de meest bijzondere telefoons: ze zullen vooral op de voorgangers gaan lijken. Toch verwachten we dat deze telefoons wel eens de show kunnen gaan stelen. Zo krijgt de Sony Xperia XZ1 volgens de geruchten Sony’s beruchte superslowmotioncamera, waarmee je in 960 frames per seconde video’s kunt filmen. Andere camera’s verbleken daarbij!

Ook krijgt deze telefoon als het goed is de krachtigste processor van dit moment, de Snapdragon 835. Stop deze chipset 4 GB werkgeheugen toe en je hebt een gouden combinatie. Dit kan wel eens één van de snelheidsmonsters van dit jaar worden!

Last, but zeker not least: de drie nieuwe Sony-smartphones zouden zomaar eens de eerste verkrijgbare telefoons kunnen worden met de nieuwste versie van Android. Dit is waarschijnlijk Android 8.0 Oreo.

Krijgt de bijzondere ‘V’-lijn van LG een vervolg met de LG V30?

Naar deze smartphone kijken we misschien wel het meeste uit. Met zijn ‘V’-telefoons levert LG namelijk al twee jaar op rij bijzonder materiaal af. De LG V10 heeft bijvoorbeeld twee schermen. Hiervan zit er boven het normale scherm een klein extra schermpje met extra mogelijkheden. Erg gaaf en bijzonder.

We zijn daarom benieuwd wat de fabrikant dit jaar voor ons in petto heeft. Waarschijnlijk kondigt het op IFA 2017 de LG V30 aan. Uit gelekte foto’s blijkt dat de telefoon nagenoeg geen randen heeft, net als bijvoorbeeld de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. Een trend waar wij wel aan kunnen wennen!

Designpareltjes van Huawei op komst: Huawei Nova 2

Huawei pakt op de IFA elk jaar groots uit. Vaak huurt het zelfs complete sportstadions af om zijn nieuwe telefoons aan de wereld te tonen. Eerder kondigde de Chinese fabrikant in Berlijn bijvoorbeeld al premium telefoons uit de Mate-lijn aan. Stuk voor stuk hoogtepuntjes van de IFA.

Dit jaar zou dat niet anders zijn. Huawei kondigt waarschijnlijk de opvolgers van zijn Nova-smartphones aan. Eerder dit jaar werden deze telefoons al in thuisland China gepresenteerd, nu is de rest van de wereld aan de beurt.

Dit zijn de Huawei Nova 2 en Nova 2 Plus. Beide superdunne smartphones die maar 6,9 millimeter dik zijn. Stuk voor stuk gemaakt van aluminium en supermooi afgewerkt. Kortom: een genot om te zien. Bijzondere functies: een dubbele camera aan de achterkant en een 20-megapixelcamera als selfiecamera. Vette shizzle!

Speciale BlackBerry-telefoon

We know, we know: de glorietijd van BlackBerry ligt al ver achter ons. Toch houdt dit merk altijd een speciaal plekje in ons hart. In het WhatsApp-loze tijdperk was het namelijk BlackBerry die ervoor zorgde dat we eindeloos met onze crush konden chatten via ons mobieltje. Zónder dat dat extra geld kostte. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is BlackBerry geen schim meer van wat het ooit was. Niettemin komen er af en toe nog BlackBerry’s uit, die overigens de afgelopen jaren door andere fabrikanten worden gemaakt.

Het Chinese TCL is er daar een van. Deze fabrikant heeft een licentie om telefoons uit te mogen brengen met de BlackBerry-naam. Waarschijnlijk kondigt het op de IFA 2017 een speciale, zwarte versie van de BlackBerry KEYone aan. Dit exemplaar is in India al te koop, maar op de IFA 2017 wordt waarschijnlijk bekendgemaakt dat de rest van de wereld ook van deze telefoon kan genieten.

Deze telefoon heeft het herkenbare BlackBerry-toetsenbord waarmee je als een malle kunt typen. Het scherm is 4,5 inch groot en heeft een hoge resolutie van 1620×1080 pixels. Uit reviews blijkt dat de KEYone redelijk snel is en de Black Edition krijgt waarschijnlijk extra veel werkgeheugen: 4 GB. Zo kun je supersnel schakelen tussen je apps. Foto’s maakt de telefoon in 12 en 8 megapixel. Oók dikke prima dus!

Het grote wachten is begonnen

Of de bovenstaande smartphones inderdaad aangekondigd gaan worden? Wij denken dat de kans groot is. Toch is het ouderwets afwachten of de geruchten kloppen. We zijn dus benieuwd. Voor welke telefoon spaar jij je geld?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt