IFA 2017 Tele2
04 - 09 - 20173 min. leestijd

De tofste smartphones en gadgets van IFA 2017

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ook dit jaar stond Tech-beurs IFA weer garant voor een lading aan aankondigingen van de leukste, tofste én verrassendste smartphones en gadgets. Ja, óók wij keken onze ogen uit over wat er werd aangekondigd. Genoeg highlights dus om van IFA 2017 te bespreken… klikkerdeklik en snel verder lezen maar! 🙂

IFA 2017, wat is dat?

De IFA is de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. Deze beurs vindt elk jaar plaats in Berlijn. Dit is dus dé plek waar fabrikanten hun nieuwe pareltjes aan de wereld tonen. Nieuwe headsets, toptelefoons, slimme horloges… Op IFA 2017 komt het allemaal voorbij.

De hoogtepunten van IFA 2017

Telefoonfabrikanten en accessoiremakers pakten dit jaar groter uit dan ooit. De interessantste? Die bespreken we hieronder.

De ongekroonde koning van IFA 2017, de LG V30

Damn, toen LG deze smartphone aankondigde viel onze mond open. Want wát een pareltje is de LG V30. Met een gigantisch 6-inch scherm, die à la de LG G6 vrijwel de gehele voorkant beslaat, lijkt hij afkomstig te zijn uit de toekomst. Hij heeft de snelste processor van dit jaar, de Snapdragon 835, dus de telefoon is een echt snelheidsmonster. Verder heeft de LG V30 aan de achterkant een dubbele camera. Grootste voordeel daarvan? De bizar grote lensopening van f/1.6. Wat jij daar dan mee kan? De beste foto’s maken van je avondjes uit, want de LG V30 is de beste smartphone voor fotograferen in het donker!

IFA 2017 Sony WH-1000XM2 headset noise cancelling Tele2Sony WH-1000XM2: perfecte ruisonderdrukking en geluidskwaliteit

Nooit meer last hebben van krijsende kinderen in het vliegtuig? Of van die irritant bellende mensen in de trein? Stop met zoeken: de Sony WH-1000XM2 is hierop het antwoord. Waarom? Deze nieuwe headset heeft bijzonder goede ‘noise cancelling’. Dit is een feature die het geluid van buitenaf tegenhoudt. Zet de headset op, activeer deze functie en je hoort niets meer. Ideaal om rustig van de muziek te genieten, want de geluidskwaliteit van de headset is ook bizar goed. Net als de beloofde accuduur van 30 uur. Ja, dit is misschien wel de beste headset die we op IFA 2017 hebben gezien! Al mag ‘ie wel wat kosten: 379 euro.

Klein toppertje: de Sony Xperia XZ1 Compact

Terug naar de smartphones, want Sony kondigde ook op dit vlak op IFA 2017 het één en ander aan. Hun beste release is, wat ons betreft, de Xperia XZ1 Compact. Waarom? Kleine smartphones met goede hardware worden steeds zeldzamer. Maar wees eerlijk: bigger is niet altijd better. De Sony Xperia XZ1 Compact bewijst dat. Hij heeft de beste hardware van dit moment, is dus súpersnel in gebruik én heeft de beste smartphonecamera van dit moment. Kortom: goed spul voor 599 euro!

Acer verrast met toptablet

Zoek je een goed alternatief voor je oude iPad of Surface-tablet? Acer heeft in Berlijn mogelijk het perfecte alternatief gepresenteerd. Dit is de Acer Switch 7, die makkelijk op te klappen is en daardoor een goede vervanging voor je computer biedt. Het is een 2-in-1 apparaat, wat wil zeggen dat je ‘m zowel zonder als met toetsenbord kunt gebruiken. De Acer is tot de tanden toe gewapend met goede hardware. Zo kun je kiezen uit een Intel i5 of I7-processor, die normaal in computers zitten. Het scherm heeft een superresolutie van 2256×1504 pixels en Windows 10 is het besturingssysteem van dit apparaat. We kunnen nog wel even doorgaan, maar we houden het kort: daaaaaaaaaaaaaaamn, we like! 😉 Zijn prijs is nog onbekend.

En de award voor stijlvolste smartwatch gaat naar…

Garmin! Het is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt als je een stijlvolle smartwatch zoekt. De fabrikant verraste ons met de Garmin Vivomove HR, een hybride smartwatch met ingebouwde hartslagsensor en gps. Kortom: ideaal om tijdens het sporten te gebruiken. Hij heeft een zeer stijlvol ontwerp, dus je kunt ‘m gerust aanhouden als je niet een rondje aan het hollen bent. Mooie bonus zijn de subtiele notificaties die je op het uurwerk ziet. Kosten? Zo’n 200 euro.

Tot volgend jaar, IFA!

De Internationale Funkausstellung verraste ons dit jaar weer met schitterende releases van gadgets, telefoons en andere funky accessoires. Dus eigenlijk is het jammer dat het er alweer op zit. Je weet nu wat onze hoogtepunten zijn, maar wat is jouw highlight van IFA 2017?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt