Tele2 Blog

Nooit meer een foto verliezen? Gebruik de iCloud fotobibliotheek

Al je iPhone foto’s ook meteen bij de hand hebben op je Mac of iPad? Wil je! And guess what? Het kán met de iCloud fotobibliotheek. Deze superslimme spin in ’t web van je Apple-account zorgt ervoor dat je je foto’s nooit meer kunt verliezen. De iCloud fotobibliotheek is een app waar je misschien niet vaak naar omkijkt, maar toch kun je een heleboel tips en tricks erop loslaten. Welke? Nou, deze!

Wat is de iCloud fotobibliotheek?

De iCloud fotobibliotheek is je virtuele fotoboek die in je persoonlijke iCloud-wolkje wordt opgeslagen. Alleen jij kan erbij en hier staan dus alle kiekjes die je met je iPhone maakt. Je telefoon uploadt deze zodra je met een wifi-netwerk bent verbonden. Handig, want zo raak je je foto’s niet kwijt als je telefoon stuk is. De foto’s staan immers niet alleen op je telefoon, maar dus ook in je eigen Apple-wolkje, namelijk je eigen iCloud fotobibliotheek!

> Wist je dat er ook andere manieren zijn om foto’s te bewaren? >

Kan ik de iCloud fotobibiliotheek uitzetten?

Vind je het eigenlijk niet zo chill dat je foto’s zomaar extern worden opgeslagen? Als je wil kun je de iCloud fotobibliotheek uitzetten. Is zo gebeurd: een kwestie van één knopje anders zetten. 😉 Pak je iPhone erbij en ga naar het instellingenmenu van je telefoon. Druk op de eerste optie bovenin, waar je naam staat. Ga naar iCloud en klik op Foto’s. Je ziet dan naast ‘iCloud-fotobibliotheek’ een groene slider staan. Veeg die naar links. Daarna heb je de keuze om foto’s die op andere iCloud-apparaten van je staan te verwijderen van je iPhone. Zodra je de keuze hebt gemaakt is je iCloud fotobibliotheek uitgeschakeld. Kind kan de was doen!

icloud fotobliotheek vol Tele2Mijn iCloud is vol, wat nu?

Ben je juist het tegenovergestelde van iemand die de iCloud fotobibliotheek uitschakelt? Dan kan het zo zijn dat je cloudopslag na een tijdje vol is. Je bent niet de eerste die dat overkomt. Daarom is Apple zo aardig om je gratis 5 GB iCloud-opslag te geven. Behoorlijk veel, maar niet als je veel foto’s maakt. Na verloop van tijd is je opslag dan vol. Nieuwe foto’s worden dan niet opgeslagen in je cloud.

Wil je dat wel? Dan kun je extra opslag bij kopen. Wees gerust: dit hoeft geen fortuin te kosten. Je sluit hiervoor een maandelijks opzegbaar abonnementje af bij Apple. De deals waar je uit kunt kiezen?

  • 5 GB: gratis
  • 50 GB: 0,99 euro per maand
  • 200 GB: 2,99 euro per maand
  • 2 TB: 9,99 euro per maand

Je zult merken: met 50 GB kom je al een heel eind. En als dat vol is? Dan is het misschien eens tijd om te checken welke foto’s je allemaal weg kunt doen. Maar dat is van latere zorg! Het mooie is: extra opslag is zó bijgekocht. Ga daarvoor naar het instellingenmenu van je iPhone. Druk bovenaan op je naam en daarna op ‘iCloud’. Je ziet nu hoeveel opslag je hebt gebruikt. Druk op ‘Beheer opslag’ als je extra opslag wil nemen. Dit kan in dat venster onder het kopje ‘Wijzig opslagabonnement’. Selecteer daar een van de deals. Done? Nice. Je hebt nu veeeeeel meer GB’s.

iCloud fotobibliotheek op je computer bekijken

Je kunt je iCloud fotobibliotheek ook op je computer bezoeken. Of je nou een Mac of Windows-computer hebt. Met een Mac kan dit via de Foto’s-app. Voor Windows moet je wat meer werk doen, namelijk door het speciale iCloud-programma voor Windows te downloaden. Daarna is het een kwestie van inloggen met je Apple ID en tadaa: daar zijn je kiekjes op het lekker grote scherm van je laptop!

iCloud fotobibliotheek instellingen aanpassen: dit kun je doen!

Alrighty then, je weet nu hoe je opslag vergroot, je de fotobibliotheek uitzet en hoe je kiekjes op je computer kijkt. Wist je dat je via je iPhone een heleboel instellingen van de iCloud fotobibliotheek kunt aanpassen? Het instellingenmenu van de fotobibliotheek bereik je via het instellingenmenu van je iPhone. Scroll naar beneden en druk op ‘Foto’s’.

De handigste instelling is misschien wel die direct ruimte bespaart. Je kunt namelijk instellen dat je iPhone alle origineel gemaakte foto’s uploadt naar de iCloud en ze vervolgens verwijdert van je telefoon. Op je telefoon komt dan dezelfde foto in een lagere resolutie te staan. Dit bespaart mucho data en is een handige go-to trick als je je iPhone wil leegmaken. Zeker als je een heleboel foto’s hebt. Zie je dat wel zitten? Selecteer dan ‘Optimaliseer iPhone-opslag’. Andere instellingen zijn ook zeker de moeite waard. Zo kun je met iCloud-fotodeling gemakkelijk fotoalbums delen met vrienden. Ideaal!

Hoeveel GB aan foto’s staat er in jouw iCloud fotobibliotheek?

Reacties