Zo kies jij tussen de Huawei Mate 20 en P20

Denk je eraan om een Huawei te nemen als je een nieuwe telefoon mag uitzoeken bij je Tele2-abonnement? Smart thinking! Huawei’s zien er mooi uit, zijn lekker dun, hartstikke snel én hebben te gekke camera’s. De Huawei Mate 20 en de P20 zijn de twee toppers van de fabrikant en zijn beschikbaar bij Tele2. Welke het beste bij je past? Wij helpen je het antwoord te vinden.

Update Huawei Mate 20 en P20

De Huawei Mate 20 of P20 hebben? Helaas zijn deze toestellen niet meer te koop bij Tele2. Maar … niet getreurd! Natuurlijk hebben we een heleboel soortgelijke telefoons voor je. You curious!? Check hier alle smartphones die je nú met abonnement van Tele2 in huis kunt halen.

Ontwerp: beknopt of randloos?

Huawei staat bekend om zijn te gekke telefoons. Misschien – ja, misschien – maakt de Chinese fabrikant zelfs wel de állermooiste smartphones. Al verschillen smaken natuurlijk. Wij komen er eerlijk voor uit: zowel de Huawei Mate 20 als P20 vinden we prách-TIG. Allebei gemaakt van aluminium en glas en ze kunnen nog tegen een spatje water ook. Je kunt ze draadloos opladen en zijn dun genoeg om ze makkelijk in je mom/dad jeans overal mee naartoe te nemen.

Tot zover de overeenkomsten. Want verschillen, die zijn er ook zeker. De Huawei Mate 20 en P20 Pro zijn weliswaar allebei ‘randloos’, maar toch ziet dat er anders uit. De Mate 20 is namelijk extra randloos. Zo heeft hij een ultradunne ‘notch’ en is de rand aan de onderkant tot het minimum beperkt. Bij de P20 zit daar de vingerafdruksensor, maar die is bij de Huawei Mate 20 heel slim aan de achterkant geplaatst. Nét wat randlozer dus!

Camera: dubbele of driedubbele pret?

Eén ding is zeker: met de twee Huawei’s maak je de mooiste foto’s. De P20 heeft een dubbele camera die foto’s schiet in 20 en 12 megapixel. Optische beeldstabilisatie en een hoog diafragma zorgen ervoor dat je ook in donker mooie foto’s maakt. (Jep, dat worden epische nacht skifoto’s deze wintersportvakantie!). De Huawei Mate 20 is ook een topper op cameragebied. Deze telefoon heeft drie camera’s, van 12, 16 en 8 megapixel. Hiermee zoom je extra goed optisch in en kun je in het donker nog mooiere foto’s maken. Als je moet kiezen tussen de Huawei Mate 20 en P20 kun je dus geen foute camerakeuze maken!

Datzelfde geldt als jij een selfie-addict bent. Aan de voorkant van de P20 en Huawei Mate 20 zit namelijk een briljante 24-megapixelcamera die je altijd in het beste licht zet. Zo zie je er op jouw selfies altijd on fleek uit én kun je in hoge kwaliteit beeldbellen met je besties.

Batterij: grote batterij van P20 of de enorme Huawei Mate 20-batterij?

De hele dag Stories checken, Snappen en de grappigste fails streamen gaat je smartphonebatterij niet in de koude kleren zitten. Jij weet wat je nodig hebt: een giga batterij! Ook daarmee zit je goed bij Huawei. De P20 heeft al een enorme batterij van 3400 mAh. De Huawei Mate 20 heeft zelfs een nog grotere batterij, die maar liefst 4000 mAh inhoud heeft! Dat betekent écht unlimited streamen, gamen en appen.

Wordt het de Huawei Mate 20 of toch de P20?

Overeenkomsten én verschillen genoeg tussen de twee Huawei’s. Een ding staat als een paal boven water: tussen de Huawei Mate 20 en P20 kun je geen verkeerde keuze maken. Het zijn allebei fantastische smartphones.

Welke gaat het voor jou worden? De Huawei Mate 20 of de P20?