niezen-hooikoorts-app-Tele2
21 - 07 - 20202 min. leestijd

Checken! De beste hooikoorts apps op een rij

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ha… TSJOE!!! Barst het weer van de pollen in de lucht? Dan maken mensen met hooikoorts hun borst weer nat. Dat wordt weer niezen, geïrriteerde ogen en – als het even tegen zit – ook nog een portie benauwdheid. Jezelf niet laten verrassen en – waar mogelijk – jezelf erop voorbereiden? Dat kan met een hooikoorts app. Wij zetten een paar toppers voor je op een rij.

Beste hooikoorts apps: HooikoortsradarHooikoortsradar-Hooikoorts-app

Weten of er een kans op hooikoorts is? Dan is deze gratis hooikoorts app een must: Hooikoortsradar geeft je een verwachting voor de komende vier dagen. Deze verwachting is gebaseerd op de weersvoorspelling en de inschatting van biologen en de bloeikalender van grassen, kruiden en bomen. Combinatie van factoren dus, die je een goede inschatting geeft van wanneer je iets kunt verwachten. Kun jij voorzorgsmaatregelen nemen!

Hooikoortsradar is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste hooikoorts apps: Hooikoorts & pollen appHP-Hooikoorts-app

Deze hooikoorts app van A. Vogel toont je de kaart van Nederland met daarop een verwachting per regio van rondvliegende pollen. Het fijne? Je checkt er ook nieuws over hooikoorts in Nederland en de app geeft je tips. Zo kun je iets aan je hooikoorts doen. De kaart in de app toont met kleuren de mate van hooikoorts die verwacht kan worden. Pluspunt: voor kleurenblinden is er een speciale modus. Zo is de app ook voor jou duidelijk! #primaservice of je de app nu gebruikt op je Samsung Galaxy S20 of iPhone 11 Pro!

Hooikoorts & pollen app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste hooikoorts apps: PollennieuwsPollennieuws-Hooikoorts-app

Pollennieuws is een hooikoorts app waarmee onafhankelijke biologen je dagelijks een pollenkaart tonen. Hierop staat de verwachting van pollen in de lucht bij droog weer. Chill, want zo weet jij precies wanneer je – als je hooikoorts hebt – beter wel of niet kunt gaan sporten in de buitenlucht. Ook handig is de bloeikalender, zodat je precies weet wanneer de kans op hooikoorts groter is dan normaal.

Pollennieuws is gratis te downloaden voor Android.

Beste hooikoorts apps: BuienradarBuienradar-Hooikoorts-app

Ook het welbekende Buienradar heeft een handige functie voor als je hooikoorts hebt. De app kan je namelijk een pollenkaart tonen. Zo zie je meteen of er in jouw regio een verhoogde kans op hooikoorts is. Andere kaarten heeft de Buienrader-app ook, bijvoorbeeld hoeveel muggen er zijn. Zal je net zien: kun je eindelijk weer sporten in de buitenlucht, vliegen de muggen tijdens je rondje telkens in je gezicht #bah!

Buienradar is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste hooikoorts apps: AllergogoAllergogo-Hooikoorts-app

Ook voor kinderen is er een handige hooikoorts app. Allergogo is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar. Wat deze hooikoorts app anders maakt? Je houdt ermee bij hoe het met je hooikoorts gaat en welke medicijnen je gebruikt. Zo zie je goed wanneer dit wel en niet werkt. Fijn is dat je ook tips in de app vindt over hoe je het beste met je hooikoorts kunt omgaan.

Allergogo is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke hooikoorts app gebruik jij?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt