big-header-homeknop-iphone-kapot-Tele2
30 - 09 - 20202 min. leestijd

Homeknop op je iPhone kapot? Zo fix je het!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh, no! Wil je net je baas appen dat je iets later bent, is de homeknop op je iPhone kapot. Hoe kun je nu je telefoon nog bedienen? Tranquillo, take it easy, no stress! Je kunt dit namelijk in veel gevallen gemakkelijk zelf oplossen. Nee, je hoeft hier écht geen tech genius voor te zijn. Volg gewoon onze stappen en let the magic happen. Wedden dat jij je iPhone zelf fixt?

Homeknop iPhone kapot

Makkelijk van app naar app switchen, Siri aanzetten of je digitale bankpas activeren. De homeknop op je iPhone is dé manier om je telefoon gemakkelijk te bedienen. Logisch ook dat je misschien in paniek raakt als deze het ineens niet doet. Want hoe moet je je telefoon nu nog gebruiken? Of een data-vretende app afsluiten? Gelukkig zijn er een aantal stappen die je zelf uit kunt voeren om je homeknop weer te fixen, voordat je ‘m opstuurt ter reparatie. Jep, ook als je minder verstand van tech hebt. Ready? Check hieronder onze drie oplossingen.  

homeknop-iphone-kapot-Tele2

Homeknop iPhone kapot? Check deze drie oplossingen

Geen nood aan de man dus als je iPhone homeknop kapot is. Met de oplossingen hieronder krijg je ‘m waarschijnlijk zo weer aan de praat. 

Start je iPhone opnieuw op

Af en toe kan het zijn dat je homeknop niet goed reageert dankzij een bug. Dit is een kleine storing in de software. Je kan deze dus niet zien, waardoor het soms lastig is te achterhalen waar het probleem echt vandaan komt. Op zo’n moment kun je jouw iPhone het beste opnieuw opstarten. Door het toestel weer aan en uit te zetten is je iPhone weer helemaal fris en werkt de homeknop waarschijnlijk weer. Probeer maar eens. Wat een reset al wel niet kan doen!

Zet Assistive Touch aan

Werkt je homeknop nog steeds niet, maar wil je jouw iPhone niet direct opsturen ter reparatie? Dan is Assistive Touch your friend in need.  Met deze handige functie van Apple stel je een digitale homebutton in op je scherm. Je maakt dan niet gebruik van je daadwerkelijke homeknop, maar ziet op het scherm een witte stip staan. Door hierop te klikken, bedien je gemakkelijk je iPhone via touch.

Assistive Touch activeer je zo:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Klik op Algemeen en dan Toegankelijkheid.
  3. Scrol naar beneden en zorg dat de schakelaar naast Assistive Touch op groen staat.
  4. Op het scherm verschijnt nu een witte stip. Hiermee bedien je jouw iPhone. Je kunt de stip zelf op een gewenste plek op je scherm neerzetten.

Extra fijn: Assistive Touch is op iedere iPhone beschikbaar. Of je nu de nieuwe iPhone SE of de oudere iPhone 7 hebt ;-).

Laat je toestel repareren

Mocht je homeknop nog steeds niet werken, dan is het slim om je iPhone eens goed te laten onderzoeken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de knop door waterschade niet meer werkt. Of dat er een vuiltje tussen de randen van de knop zit. Het beste is dan om je iPhone op te sturen ter reparatie. Je bent je telefoon dan wel een poosje kwijt, maar daarna werkt ‘ie wel weer als vanouds.

Last but not least: succes met het fixen van je homeknop ;-)!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt