homekit-vs-google-home-review-Tele2Blog
30 - 06 - 20213 min. leestijd

HomeKit vs Google Home: alle verschillen op een rij

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met je stem je favo tune opstarten. Of met één klik op je smartphone het licht dimmen. Kan gewoon. Met hulp van HomeKit of Google Home. Droom jij van een slim huis, maar weet je niet voor welk smart home-systeem je moet gaan? Snappen we helemaal! Daarom check je in deze HomeKit vs Google Home vergelijking alle verschillen. Tijd om jouw (droom)huis van de toekomst te creëren!

Wat zijn HomeKit en Google Home?

Op een warme zomerdag thuiskomen in een gekoeld huis. Of vanuit bed even spieken wie er aanbelt. (Is het ein-de-lijk die pizzabezorger!?) Met HomeKit en Google Home bedien je de smart devices in huis. Je koppelt heel gemakkelijk één of meerdere apparaten (op hetzelfde wifi-netwerk) met elkaar, waarna je ze via spraak of je telefoon kunt bedienen. Zet met één klik op je telefoon dat lampje naast je bed aan. Of laat via je stem de muziek wat harder afspelen. Het kan allemaal! Je kunt zelfs meerdere slimme apparaten samen laten werken. Handig als je in één keer de lichten wilt dimmen tijdens die movie date. #romanticvibes Nu alleen nog kiezen welk smart home-systeem het beste bij jou past. 😉

producten-homekit-vs-google-home-Tele2Blog

HomeKit vs Google Home: de belangrijkste verschillen

Zoals de naam het al zegt, is Google Home het smart systeem van Google. HomeKit is door Apple ontwikkeld. Met allebei de systemen regel jij alles rondom de smart devices in je huis en zorg je dat ze perfect samenwerken. Maar welke past het beste bij jou? En wat zijn de verschillen? Let’s find out!

HomeKit vs Google Home: systeem vs product

Het belangrijkste verschil tussen HomeKit en Google Home? Dat is dat de een een systeem is en de ander een product. Zo kun je HomeKit het beste zien als een platform binnen iOS dat al je slimme apparaten aan elkaar koppelt. Elk object moet ondersteund worden door HomeKit om ze met elkaar te laten werken. Google Home is eigenlijk meer een slimme speaker, maar ook hier kun je je smart devices aan koppelen. Je gebruikt deze dan om je apparaten met elkaar te laten communiceren. 

HomeKit vs Google Home: compatible apparaten

Kijken we naar de mogelijke apparaten voor HomeKit en Google Home, dan zijn er een aantal verschillen. Zo is HomeKit alleen te bedienen als je een Apple-product hebt. Dus: een iPhone, iPad, Apple Watch of een ander Apple-item. Heb je deze niet? Bummer! Dan kun je HomeKit helaas niet gebruiken. Voor Google Home maakt het niet uit welke smartphone je hebt. Je kunt namelijk zowel je Android-telefoon als je iPhone hieraan koppelen. 

HomeKit vs Google Home: app- én spraakbediening

Hoe je beide smart systemen kunt bedienen? Heel simpel! Zowel HomeKit als Google Home bestuur je via spraak of een speciale app. Bij HomeKit doe je dit via de Woning-app of via Siri op je Apple-product. Bij Google Home regel je alles via de Google Home-app. Of door “Hey Google” tegen je slimme speaker te roepen. Je ‘personal assistent’ staat dan gelijk voor je paraat. Chill!

HomeKit vs Google Home: aantal slimme apparaten 

Voordat je je hele smart home in gaat richten, wil je natuurlijk eerst weten: welke slimme producten kun je met HomeKit en Google Home allemaal gebruiken? Dat zijn er een heleboel! Van camera’s tot speakers en van stekkers tot airco’s: noem het maar op. Over het algemeen heb je bij Google Home meer opties. Er bestaan in Nederland gewoonweg meer producten die hiermee te koppelen zijn dan met HomeKit. Toch kun je met beide wel écht het ideale smart home creëren. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Op de website van Apple vind je een aantal accessoires die je aan HomeKit kunt koppelen. En op de website van Google staan er een aantal voor de Google Home. 

HomeKit vs Google Home: wat past het beste in mijn smart home? 

Dus, welk van de twee is nu de beste keuze voor jouw smart home? Dat ligt eraan waar je naar op zoek bent! Zo is HomeKit ideaal als jij al een Apple-fan bent en een heleboel Apple-producten in huis hebt. Ben je een Android-gebruiker, wil je meer opties voor je smart home of gelijk een slimme speaker in huis hebben? Dan is Google Home meer iets voor jou. Welke van de twee je ook kiest, jij kunt sowieso een mooi huis van de toekomst bouwen. 😉 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt