home-workout-Tele2
12 - 05 - 20202 min. leestijd

5 YouTube-accounts voor een goede home workout

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stay in… stay in shape! Jep, ook thuis kun je genoeg oefeningen doen om fit te blijven. Misschien voelt dit iets anders dan de sportschool, maar je zal je verbazen hoeveel handige sportlessen er online staan. Van yoga tot krachttraining: ontdek hier vijf YouTube-accounts voor een goede home workout. Time to sweattt!

Home workout: POPSUGAR FitnessPOPSUGAR-home-workout-Tele2

Voor diegenen die echt even goed in beweging willen komen, is POPSUGAR Fitness het ideale kanaal. Hierop vind je verschillende workouts die gemiddeld 30 minuten duren én die je gewoon thuis kunt volgen. Zo kun je kiezen voor een korte pilatessessie, maar heb je voor de dancing king or queen ook danslessen waar je calorieën mee kunt verbranden. In elke video worden de oefeningen door meerdere instructeurs voorgedaan, waarna je ze gewoon lekker na kunt doen.

Home workout: Yoga With AdrieneAdriene-home-workout-Tele2

Even helemaal zen worden? Of wil je na het werken die spieren even los weken? Adriene helpt je erbij. Via haar YouTube-kanaal Yoga With Adriene geeft ze begeleidende yogalessen die je gewoon vanaf het matje in je woonkamer kunt volgen. Van yoga-oefeningen voor nek- of rugklachten tot stretches voor een goede nachtrust: in welk type yoga je ook zin hebt, je vindt het op dit channel. Wist je dat je zelfs ook 30 day challenges kunt doen? Ideaal voor als je jezelf echt eens wil uitdagen.

Home workout: Just DanceJustDance-home-workout-Tele2

Leuke home workouts op YouTube voor kids vind je op het Just Dance-kanaal. Op dit kanaal staan een heleboel muzieknummers waarop danspassen zijn bedacht. Door middel van een geanimeerde video kunnen kinderen deze moves bekijken en nadoen. Van The Jonas Brothers tot Billie Eilish: alle bekende artiesten van dit moment komen voorbij. Hoog tijd dus om een lekker nummer uit te kiezen, het op groot scherm te streamen en die heupjes lekker los te gooien!

Tip: écht op groot scherm dansen? Check hier alles over het streamen op een mini beamer.

Home workout: Optima VitaOptima-Vita-home-workout-Tele2

Van cardio workouts tot speciale BBB-sessies (buik, billen, benen): op het YouTube-kanaal Optima Vita vind je het allemaal. Aan de hand van korte video’s legt coach Marloes stap voor stap de sportbewegingen uit. Het fijne aan Optima Vita? Je kunt als beginner en als gevorderde aan de slag met de oefeningen. Ook voor ouderen verschijnen er soms home workouts online. Naast sportlessen vind je op dit kanaal ook meer informatie over voeding. Kortom: genoeg om mee fit te blijven dus!

Home workout YouTube: Fraser WilsonFraser-Wilson-home-workout-Tele2

Ben je op zoek naar een zwaardere workout waar je spieren écht even van gaan branden? Dan moet je het kanaal van Fraser Wilson checken. Hier staan een heleboel krachttrainingen voor thuis op: van korte ochtendroutines tot oefeningen voor specifieke spiergroepen. En ben je echt fanatiek bezig met het kweken van muscles? Of lijkt het je wel iets om mee te beginnen? Fraser maakt ook tipvideo’s over voeding en houding die je hier verder mee op weg helpen. Megahandig!

Tip: op zoek naar nog meer leuke dingen om thuis te doen? Check deze vijf binnenactiviteiten.

Via welk YouTube-account volg jij je home workout?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt