Hoe werkt dual sim
17 - 10 - 20223 min. leestijd

Combineer werk en privé met dual sim

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een toptelefoon, maar krijg je een oud bakbeest van je werk? Gelukkig ondersteunen heel wat telefoons dual sim. Wat is dual sim en hoe werkt ’t precies? We vertellen je er alles over in dit blog!

Wat is dual sim?

Dual sim betekent dat je twee simkaarten in één telefoon kunt plaatsen. Oftewel: één telefoon die eigenlijk dubbel werkt met twee nummers! Dat is dus handig om privé en zakelijk op één telefoon te gebruiken. Daardoor hoef je die oldschool mobiel van je werk uit het jaar nul niet meer mee te slepen. Je pakt gewoon de simkaart uit die telefoon en plaatst ’m in je eigen kneitersnelle smartphone. Ben je op vakantie? Dan zet je je simkaart voor je werk gewoon even uit, zodat je niet door collega’s gestoord wordt. Me-time!

Hoe werkt dual sim 2022

Hoe werkt dual sim?

Dual sim werkt straightforward. Je plaatst de tweede simkaart gewoon in je telefoon. Net als dat je je normale simkaart plaatst. En bam: nu heb je een telefoon met twee simkaarten! Je kunt daarmee op twee verschillende nummers gebeld worden. Ook heb je twee internetbundels waar je tussen kunt switchen. Dus als jij voor je werk een hotspot nodig hebt, dan selecteer je natuurlijk even de bundel van werk. Kun je je eigen MB’s voor de leuke dingen bewaren!

Zo gebruik je de juiste simkaart

Heb je de twee simkaarten in je telefoon gestopt? Na het ontgrendelen via de pincode is het handig om de instellingen aan te passen. Op die manier selecteer je altijd de juiste bundel. Via de volgende stappen kom je in het juiste menu bij je Android telefoon:

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Kies ‘Verbindingen’.
  • Selecteer ‘Simkaartbeheer’.
  • Kies ‘Sim-1’.
  • Pas daar de naam aan naar bijvoorbeeld privé.
  • Doe hetzelfde met ‘Sim-2’ en noem die werk.

Bij het bellen

In het menu van ‘Simkaartbeheer’ bepaal je welk nummer je wilt gebruiken. Wissel je vaak tussen de twee nummers? Kies dan voor ‘Altijd vragen’. Voor elk gesprek selecteer je dan het nummer waarmee je belt. Bel je eigenlijk altijd alleen maar voor je werk? Selecteer dan dat nummer als het standaard nummer.

Bij het internetten

Bij gebruik van internet gaat ’t net even anders. Dan kies je in hetzelfde menu één van de twee bundels. Je verbruikte MB’s komen uit die bundel. Wil je overschakelen om privé te kunnen surfen, bingen en streamen? Activeer dan in hetzelfde menu de andere simkaart om mee te internetten.

Hoe werkt dual sim in het buitenland?

Staat er een getaway op de planning? Dan kun je een tweede simkaart van dat land gebruiken. Dat bespaart je een berg onnodige kosten. Zo’n prepaid simkaart scoor je vaak gewoon op het vliegveld. Zo heb je voor een paar euro wat lekkere MB’s aan data. Gebruik die dan voor het internetten in het buitenland. Zo kun je al je socials checken zonder dat je een rekening van honderden euro’s krijgt. Handig!

Verschil tussen actieve en stand-by dual sim

Er zijn twee soorten telefoons die dual sim ondersteunen. Een telefoon met twee antennes is een actieve dual sim. Deze komt minder voor, omdat het inbouwen van twee antennes moeilijk is. Het voordeel van zo’n telefoon? Je bent op beide simkaarten bereikbaar. Als je belt op het ene nummer, dan kan iemand anders je op je andere nummer bellen en schakel je makkelijk over.

De stand-by dual sim komt vaker voor. Deze telefoon heeft één antenne. Daardoor is één simkaart tegelijkertijd actief. Als je belt op de ene simkaart, dan is de andere simkaart even buiten gebruik. Klaar met je gesprek? Dan ben je weer op beide nummers bereikbaar.

Deze telefoons ondersteunen dual sim

Zoek je een telefoon die dual sim ondersteunt? Dit zijn een paar toestellen die we aanbieden met deze handige functie.

Je ziet dus veel telefoons van OPPO in dit overzicht. Zoek je een telefoon met dual sim, dan ben je bij hen aan het juiste adres. Ben je benieuwd of de camera van de OPPO Reno8 Pro past bij je wens van een dual sim telefoon? In dit blog vertellen we je alles over die camera.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt