Ontdek hier alles over Apple TV
03 - 11 - 20223 min. leestijd

Dit kun je allemaal met Apple TV!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een telefoon van Apple, zoals de iPhone 14 Plus of iPhone 14 Pro Max? Of heb je een MacBook of iPad? Dan is Apple TV the next step! Zo connect je je Apple device super easy aan de televisie en kun je streamen, luisteren en bekijken wat je maar wilt!

Wat is Apple TV?

Apple TV is een digitale mediaspeler waarmee je tv-programma’s, YouTube-video’s of series kunt streamen naar je televisie. Zo tover je je old school tv om tot smart-tv. Ook heb je met Apple TV toegang tot allerlei populaire apps, zoals NOS, TED, Airbnb en Spotify. Hoe chill?!

Hoe werkt Apple TV?

Heb je Apple TV? Dan heb je een klein kastje dat je met een HDMI-kabel kunt aansluiten op je televisie. Vervolgens kun je Apple TV configureren met internet. Dit is hoe:

  • Sluit het kastje van de Apple TV met een HDMI-kabel aan op je televisie.
  • Steek de stekker van de Apple TV in het stopcontact.
  • Zet de tv aan en selecteer de HDMI-invoer die is verbonden met je Apple TV.
  • Volg de instructies op het scherm voor het configureren van de internetverbinding.

Gelukt? Tijd om aan de slag te gaan!

Je iPhone verbinden met Apple TV

  • Open het bedieningspaneel door van rechtsboven in je scherm naar beneden te vegen.
  • Klik op het AirPlay icoontje.
  • Kies voor Apple TV.
  • Je telefoon is nu gelinkt aan Apple TV.

Bevind je je in een specifieke app, en wil je direct beginnen met streamen? Klik dan op het AirPlay icoontje en kies voor Apple TV. Bingen maar! Wil je liever je MacBook of iPad verbinden met AirPlay? Kies dan ook hier in het bedieningspaneel voor AirPlay en volg bovenstaande stappen.

Dit kun je allemaal met Apple TV

Is je Apple TV ready and set? Chill! Want met Apple TV kun je veel meer dan alleen tv-kijken. Check this out!  

Maak een slideshow van je foto’s

Heb je een unforgettable vakantie achter de rug? Of wil je foto’s terugkijken van een legendarisch festival? Broadcast je kiekjes naar je tv met Apple TV, en check ze in 4K kwaliteit!

Bestel je lievelingseten

Zin in een pizza-avond of sushi-buffet? Met Apple TV kun je eten bestellen via je televisie! Zo kun je het menu in extra extra large bekijken. Die plaatjes van de gerechten waren nog nooit zo duidelijk!

Speel de vetste game

In een speelse bui? Speel je lievelingsgames dan op een groot scherm! Met de touchafstandsbediening of met Bluetooth-controllers speel je Minecraft of een potje Angry Birds Go als een pro.

Ontdek de nieuwste muziek

Natuurlijk kun je videoclips checken via YouTube of muziek luisteren via Spotify. Maar Apple TV biedt meer. Heb je een Apple Music account (of zit je in de gratis proefmaand)? Dan heb je ook via Apple TV toegang tot 100 miljoen nummers en 30.000 playlists.

Apple TV, de Apple TV app of Apple TV+?

Apple gebruikt de naam Apple TV voor verschillende producten, namelijk ook voor de app en voor Apple TV+. Dit zijn de verschillen:

De Apple TV app

Wil je alles uit je Apple TV halen wat erin zit? En je Apple TV besturen via je telefoon? Dan kun je de Apple TV app downloaden. Met deze app check je het hele aanbod aan toffe films en series op één plek. Voetjes omhoog en bingen maar!

App image
Apple TV
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ontvang al je favoriete tv‑programma’s en films allemaal in één app. Bekijk veelgeprezen Apple…

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingsdienst van Apple. Heb je Videoland en Netflix uitgespeeld? Dan vind je op Apple TV+ toffe, exclusieve films, series en docu’s die door Apple zijn gemaakt. Laat die regenachtige avonden maar komen!

iPhone 14 Pro

Bingen op een supergoed beeldscherm? Met de iPhone 14 Pro zit je goed!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt