header-hoe-oud-is-mijn-iphone-Tele2
19 - 10 - 20202 min. leestijd

Hoe oud is mijn iPhone? Zo kom je erachter

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Gefeliciteerd! Congratulations! Felicitaciones! Wie we feliciteren? Jouw iPhone natuurlijk! Net als ieder mens wordt ook ieder toestel elk jaar een jaartje ouder. Ben jij benieuwd hoe oud je iPhone eigenlijk is? Wij leggen je uit hoe je hier snel achter komt. Let’s go!

Hoe oud is mijn iPhone eigenlijk?

Of je nu een excuus zoekt voor een random feestje of gewoon nieuwsgierig bent: je kunt per iPhone gemakkelijk achterhalen hoe oud ‘ie is. Dit kan handig zijn als je een nieuwe smartphone wilt kopen. Of zelfs verkopen, bijvoorbeeld als jij je huidige telefoon het liefst inruilt voor de nieuwe iPhone 14 of iPhone 14 Pro en je oude wegdoet. We totally get it!

Ook kun je door het bouwjaar van je iPhone te checken, achterhalen of jouw telefoon nog wel onder de fabrieksgarantie valt. Handig voor als je toestel er ineens mee ophoudt én eigenlijk gerepareerd moet worden. Kortom: allemaal handige voordelen dus om te ontdekken hoe oud je iPhone is. 😉

toestel-hoe-oud-is-mijn-iphone-Tele2

Zo ontdek je de leeftijd van je toestel!

Er zijn twee manieren om te achterhalen wat de leeftijd van je iPhone is. Is jouw toestel jonger dan 2 jaar? Dan kun je gemakkelijk alles over de leeftijd van bijvoorbeeld je iPhone XR terugvinden via het instellingenmenu. Is je telefoon ouder? Dan is er een aparte website waarop je kunt checken wanneer de verjaardag van je smartphone is. Mocht je het niet zeker weten, probeer dan allebei de stappen uit. Je komt er dan snel genoeg achter wat wel of niet werkt.

Mijn iPhone is jonger dan 2 jaar

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Klik op Algemeen en kies Info.
  3. Hier zie je het serienummer van je telefoon staan. Kopieer dit alvast.
  4. Ga naar deze Controleer dekking-pagina van Apple en voer het serienummer in.
  5. Je krijgt nu een overzicht tot wanneer jouw iPhone onder de dekking, aka fabrieksgarantie, valt. Trek je een jaar van deze datum af? Dan weet je precies wanneer jouw iPhone verkocht is.

Mijn iPhone is ouder dan 2 jaar

Kon je bij de bovenstaande stap niet zien hoe oud je iPhone is? Hoogstwaarschijnlijk is jouw toestel dan ouder dan 2 jaar en valt het niet meer onder de fabrieksgarantie. Er is dan een andere manier waarop je de leeftijd van je telefoon kunt checken. Volg de stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Klik op Algemeen en kies Info.
  3. Hier zie je het serienummer van je telefoon staan. Kopieer dit alvast. Je kunt ook het IMEI nummer kopiëren en deze zoeken op imei.info.
  4. Ga naar de website Chipmunk en voer hier het serienummer in.
  5. De website geeft nu een lijst met gegevens weer van jouw iPhone. De leeftijd? Die kun je vinden onder Production year. Je ziet hier precies in welk jaartal en in welke maand jouw gadget-vriend geboren is. Is het al tijd voor een feestje? #omdathetkan

Oude iPhone verkopen? Deze tips zijn ook handig!

De leeftijd van je iPhone achterhalen voor verkoop is uiteraard megahandig. Al is het wel iets anders dan de aankoopdatum. Je kunt hierdoor niet alleen transparant zijn tegenover de koper, maar ook duidelijk zijn of er nog garantie op het toestel zit. Een andere handige tip voordat je gaat verkopen is het leegmaken van je iPhone. Hiermee zorg je dat alles op het toestel gewist is en anderen er dus niet zomaar vandoor gaan met jouw foto’s of video’s. Weet je nog niet zo goed wat je met je iPhone moet? Dan komen deze tips voor je oude telefoon vast van pas. Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt