zelf een app maken Tele2
19 - 04 - 20214 min. leestijd

Zelf een app maken? Check deze tips!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Download die app dan, gap! Het is zowat iedereens antwoord op een nieuwe hype. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een app van. Of toch niet …? Wat doe je als je een heel vet idee hebt, maar er bestaat (nog) geen app van? Dan maak je ‘m lekker zelf. Je moet alleen even weten waar je moet beginnen. In come we, want als jou digital BAE helpen we je hier natuurlijk graag mee. En nee, je hoeft geen ster in programmeren te zijn. 😉 Dus, hoe kun je zelf een app maken? Nou, zo!

Zelf een app maken? Begin met het idee

Allereerst moet je natuurlijk een tof idee hebben. Wil je bijvoorbeeld een game app creëren of bouwen of een webshop beginnen? En hoe moet je app eruitzien? Zet eerst goed op papier wat voor app je nu eigenlijk wilt maken. En wat je ermee wilt doen! Teken verschillende opties uit en de schermen die hierbij horen. In de app-makerswereld noemen ze dat wireframing. Hiervoor kun je handige tools gebruiken als Marvel en MockApp, waarin je visueel je applicatie ontwerpt en prototypes maakt.

Denk ook goed na over de naam van je app. Zorg dat je een pakkende naam hebt die past bij jouw zoekterm en die wat meer verklapt over de app. Ook is het goed om te kijken naar de kosten voor jouw app of dat hij gratis wordt.

App image
MockApp
Rating starRating starRating starRating starRating star

Make real UI mockup! Easy

hoe maak je een app Marvel Tele2

Zelf een app creëren? Programmeer zelf!

Deze is voor de echte pro’s. Kun jij al een aardig potje programmeren en vind je het ook nog eens heel leuk om te doen? Dan is het zelf programmeren van een app iets voor jou. Ieder besturingssysteem heeft een eigen codetaal. Je beslist dus vooraf of je voor Android of iOS wilt ontwikkelen. Kies het besturingssysteem waar jouw smartphone op werkt, zodat je meteen je eigen creatie kunt uitproberen.

Vergeet niet dat programmeren bepaald geen piece of cake is. Het vergt veel oefening! Wij raden aan om met een cursusprogramma aan de slag te gaan, zoals SoloLearn. Met SoloLearn leer je programmeren en uiteindelijk hoe je een app maakt. Dit platform biedt verschillende oefeningen waarin je de basics van programmeren leert.

App image
Sololearn: Learn to Code
Rating starRating starRating starRating starRating star

Learn to code Python, C++, C#, HTML, CSS, or JavaScript. Online Code academy

Wil jij je apps verplaatsen naar SD kaart? (Yes, wil je!) Wij leggen in 8 stappen uit hoe je hier ruimte mee bespaart!

Hoe maak je een app? Gebruik een app-maker

Heb je programmeren een kans gegeven, maar kom je er niet uit? Goed nieuws: voor alle non-geeks onder ons zijn er namelijk speciale app-maakprogramma’s. Halleluja! Kies tussen een app-maker op een website en een app-maker op een app. Beide helpen je aan de hand van templates. Met deze hulpjes kun je prima basic apps creëren. Qua design wordt het niet zo uitgebreid als zelf programmeren, maar een simpele app is heel goed te doen!

Een app creëren via een website

Wil jij een app creëren via je computer? Dat kan heel easy! De meeste programma’s werken met een sleepsysteem. In het template sleep je de features die jij in je app wilt hebben. Wij zijn helemaal fan van ShoutEm. Met dit programma ontwerp je je eigen app, voor zowel Android als iOS. Je kunt uitbreiden met een webshop, loyaltyprogramma en advertising. Da’s nog best uitgebreid dus. En nog leuker: je hoeft he-le-maal niks van programmeren af te weten! Nada!

Een game app maken via een website

Wil je een game app maken? Dan is GameSalad jouw go-to tool. Met behulp van dit programma maak je je eigen game zonder enige codering ervaring! En omdat je bezig bent met spelletjes, is een stapje naar coderen extra leuk. Ook dat kun je leren met GameSalad.

game app maken GameSalad Tele2

Een Android app maken via een app

Een app creëren met een app, precies ja. Je downloadt een app op je smartphone en vanuit hier ga je aan de slag. Het voordeel hiervan is dat je altijd aan je app kunt werken. Je hebt je smartphone immers altijd bij de hand! Ook kun je direct zelf zien en aanvoelen hoe de app werkt. Apps hiervoor werken met templates en met gebruikersroutes op de app. Wil jij een Android app maken? Dan is App Builder is een handige app waarmee je jouw idee tot een app uitwerkt, zonder enige ervaring in programmeren.

Een iOS app maken via een app

Wil jij liever (of ook!) een app voor iOS maken? Dan is Apper dé app die je op je telefoon wilt installeren. Ook hiermee kun je zonder ervaring jouw perfecte app creëren. Let’s be creative!

App image
AI App Maker Builder Appy Pie
Rating starRating starRating starRating starRating star

Create an App with Appy Pie’s AI App Builder -No Coding Needed. Make an App

Loopt de batterij van je smartphone leeg met al dat ge-app-maak? Met deze 4 tips om je batterij supersnel op te laden, verlies je haast geen tijd!

Naar de app-store

Is je app af? Dan is het tijd voor een wereldwijde lancering van jouw meesterwerk. In de app store verkoop je jouw app. Dus pak je sales-praatjes erbij en maak iedereen enthousiast over jouw creatie. Schrijf een spetterende omschrijving en maak mooie screenshots. Je kunt er ook een promo-video aan toevoegen. En vergeet het logo van je app niet!

Als je zelf van A tot Z een app hebt geprogrammeerd, dan upload je zelf jouw app. Je maakt een developer-account aan in de App Store of Google Play Store. Dit is afhankelijk van het besturingssysteem waarvoor je hebt gewerkt. Hier wijst de weg zich vanzelf en kun je direct je app in de store plaatsen. Indien je jouw app hebt gemaakt met behulp van een app makerprogramma, dan is de laatste stap in dat programma altijd de app store. Leuke handigheidjes in beide app stores zijn het tracken van zoektermen, het bijhouden van het aantal downloads en natuurlijk de reviews. Superhandig voor je versie 2.0!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt