25 - 12 - 20172 min. leestijd

Haters gonna love: het kerstverhaal van Lucky de Kerstkalkoen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je hebt ‘m natuurlijk al gespot: onze kerstkalkoen die een aardig potje staat te shinen in onze ‘Haters Gonna Love’-campagne. Meryl Streep is er niets bij, want Lucky speelde de sterren van de hemel tijdens haar three seconds of fame. Omdat we Lucky ontzettend dankbaar zijn, hebben we daar best een mooi kerstverhaal over te vertellen. Zakdoekjes klaar?

Haters gonna love: hoe Lucky gevonden werd

Voor de #hatersgonnalove-campagne, waren we op zoek naar een echte ster. Een A-list kalkoen, die zonder veel regie en aanwijzingen onze kerstvideo tot een waanzinnig succes zou maken. Youtuber Alwyn Wils, bekend van het kanaal ‘A Chick Called Albert’, werd op pad gestuurd. Op zoek naar onze kampioenkalkoen. Alwyn post regelmatig vette video’s vol verhalen over allerlei vogels en scoort honderdduizenden views. Een echter kenner dus.

Alwyn trof een boerenstal aan waar het krioelde van de kakelende kalkoenen. Op de achtergrond stond een vrachtwagen klaar om de kalkoenen richting het slachthuis te brengen, met als laatste bestemming de kerstmaaltijd van half Nederland. Alwyn zocht en zocht en daar stond ze. Haar parmantige tred en indrukwekkende verentooi lieten zien dat het hier om niet zomaar een kalkoen ging. Dit was Lucky. En net zoals Madonna, Prince en Rihanna heeft ook Lucky geen achternaam nodig om onthouden te worden.

Haters gonna love: a star is born

Eerst was Lucky nog wat schichtig, maar op onze Love love love-set kwam Lucky helemaal los. Ze vervulde haar rol met verve en flaneerde net als een echte Hollywood-legende over de piano. Ze flirtte ongegeneerd met de camera en rockte de video van begin tot eind. A star is born!

Haters gonna love: hoe loopt het af?

Lucky’s ster was rijzende, maar de sterkalkoen had behoefte aan een leven buiten de spotlights. De slachtbank was zowel voor Lucky als voor Tele2 een no-go, dus na goed overleg besloten we Lucky met vervroegd pensioen te laten gaan. Alwyn nam Lucky mee naar huis, waar Lucky bivakkeerde in de tuin. Dat was best gezellig; er was liefde was over en weer, maar kalkoen zijn ben je liever niet alleen. Lucky wilde graag gezelschap van andere kalkoenen, dus om een eenzaam bestaan te voorkomen besloot Alwyn een nieuw huis voor Lucky te zoeken. De lokale kinderboerderij stond te springen om een beroemd kalkoen te mogen verwelkomen en de verhuizing werd in gang gezet.

Om Lucky nog een keer in de belangstelling te zetten, heeft Tele2 een splinternieuw kalkoenenhok laten bouwen. Met fonkelende voederbankjes, een prachtig uitzicht en meer dan voldoende fan-kalkoenen. Lucky leeft nog lang en gelukkig en kan nu iedere avond kakelen over ‘die periode dat ik een beroemd actrice was’.

Lucky, bedankt!

Liefs, Tele2 <3

Heb je de #loversgonnahatevideo gemist of wil je ‘m gewoon nog eens zien? Klik dan op deze link of check onderstaande video. Geef love love love!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt