HERE WeGo: de alles in één navigatie-app HERE WeGo: de alles in één navigatie-app cover
20 - 12 - 20223 min. leestijd

HERE WeGo: de alles in één navigatie-app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het klinkt vast bekend: je gaat een weekendje weg en je wil naar de plaats van bestemming navigeren zonder met een lege telefoon aan te komen. Of je bent onderweg naar je vakantieadres en je bent benieuwd of je onderweg nog een leuke tussenstop kunt maken. Met HERE WeGo navigatie kun je van tevoren de wegenkaart van een land downloaden en offline navigeren, zodat je batterij- en dataverbruik binnen de perken blijft. Ideaal! Meer weten over deze fijne app? Check dit blog.

Wat is HERE WeGo?

HERE WeGo is een navigatie-app die gratis te downloaden is op iPhone modellen en Android telefoons zoals de Samsung Galaxy S23. Ook werkt de app op Android Auto en Apple CarPlay. Met HERE WeGo navigeer je snel en gemakkelijk naar de plaats van bestemming, ook zoek je snel leuke hotspots op en check je verkeersinformatie. Je kunt binnen de app gratis wegenkaarten downloaden, die offline te gebruiken zijn. Dit maakt de app perfect om zonder dataverbruik te navigeren en het bespaart ook nog eens batterij!

Hoe kun je kaarten downloaden via HERE WeGo?

 • Download de HERE WeGo app in de App Store of Google Play.
 • Open de HERE WeGo app.
 • Scrol naar boven en open het menu.
 • Ga naar ‘Kaarten downloaden’.
 • Kies je continent en land.
 • Download de betreffende kaart.
 • Ga terug naar het menu.
 • Je vindt de kaart onder ‘Gedownloade kaarten’.

Handige voordelen van HERE WeGo navigatie

Je kunt gratis offline navigeren met HERE WeGo en de app heeft nog veel meer voordelen. We zetten alles voor je op een rijtje.

Verkeersinformatie aan- of uitzetten

In de HERE WeGo app kun je verkeersinformatie onderweg aan- en uitzetten. Wanneer deze optie ingeschakeld is, houdt de app je op de hoogte over onder andere files en snellere routes. Heel handig, maar hierdoor verbruik je wel data. Je kunt er ook voor kiezen om de verkeersinformatie uit te zetten en offline te navigeren zonder dataverbruik. Hoe je dit doet?

 • Open de app.
 • Scrol naar boven en open het menu.
 • Selecteer ‘Over, juridische info en meldingen’.
 • Ga naar ‘HERE verkeer’.
 • Schakel HERE verkeer in of uit.

Kies vervoermiddel voor navigatie

Je kunt HERE WeGo app niet alleen gebruiken wanneer je met de auto onderweg bent, maar ook op de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Vergelijk de opties in de app en je weet meteen op welke manier je het snelst op je bestemming bent!

Zonder registreren te gebruiken

Wanneer je gebruik wil maken van de navigatie van HERE WeGo hoef je je nergens te registreren. Wel zo fijn voor je privacy!

Brandstoftype aanpassen

In het instellingenmenu van de app kun je jouw brandstoftype selecteren: diesel, benzine of elektrisch. De app geeft je vervolgens tijdens het rijden en bij het zoeken gedetailleerde informatie over je verbruik.

Routes op maat maken

Ga je op vakantie en wil je wat meer van de omgeving zien dan de snelweg? Pas je routevoorkeuren aan en kies voor de optie ‘snelwegen vermijden’. Zo ontdek je misschien wel de leukste toeristische routes! Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tunnels en tolwegen te vermijden.

Andere handige apps om offline te gebruiken

Nog meer data besparen? Of je nu een telefoonabonnement hebt of niet, er zijn talloze apps die je offline kunt gebruiken tijdens je reis. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende muziek-apps? Zo kun je onderweg naar je favoriete muziek luisteren zonder meteen je hele databundel op te maken. Zin om even te gamen? Dit zijn de vijf beste offline games.

 

App image
HERE WeGo: Maps & Navigation
Rating starRating starRating starRating starRating star

Enjoy the journey

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt