20 - 12 - 20172 min. leestijd

Haters gonna love: liefde is het medicijn!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kent ze wel; mensen die altijd wel een reden hebben om een lekker potje negatief te zijn. Toetsenbordhelden, die zonder gene of sociale barrières de meest nare berichten de wereld in sturen. Samen met Famke Louise, vlogster en bekend van tracks als ‘Op Me Monnie’ en ‘VROOM’, willen we hier iets aan doen. Helemaal in het kader van de kerstgedachte, roepen wij mensen op online haat te bestrijden met liefde. Want liefde is altijd sterker dan haat.

Haters gonna love: waarom doen we dit?

Social media geeft ons een hoop goeds; een tag van je bff onder een hilarisch kattenfilmpje, je kunt contact houden met je moeder wanneer je aan de andere kant van de wereld zit en je bent overal en altijd van alles op de hoogte. Maar er zit ook een keerzijde aan. Nog voordat de wekker gaat, vliegen negatieve tweets en berichten op social media ons al om de oren. Famke Louise weet hoe het is om dagelijks geconfronteerd te worden met online haat. Nadat ze deze nummers dropte, werd zij overrompeld door een een shitload aan haatberichten. Alleen maar omdat ze doet wat ze leuk vindt. En daar moeten we wat mee. Want beseffen we wel wat zo’n haatbericht doet met de ontvanger? Wij geloven dat iedereen zich onbeperkt zorgeloos in Instagram en Youtube moet kunne onderdompelen, zonder online negativiteit. Daarom roepen we Nederland op om online haters te overladen met liefde, met de hashtag #hatersgonnalove. Want liefde is altijd sterker dan haat.

Haters gonna love: deze is voor de online haters

We hebben een speciale kerstboodschap opgenomen, waarin Famke Louise een rol speelt. Deze video brengt op een muzikale manier een serieuze boodschap over: liefde is sterker dan haat en laten we, ook online, gewoon wat liever voor elkaar zijn. Ook offline is er veel haat, zoals in het openbaar vervoer. We laten daarom een speciale Tele2 knuffeltram rondrijden, waarbij je gratis meereist na het inchecken met een knuffel. Op de halte staan echte Tele2-knuffelaars, die fungeren als levende incheckpalen. Na een knuffel, kun je gratis de knuffeltram instappen. De knuffeltram rijdt op lijn 2 van 06:00 tot 00:30. De knuffelhalte is Koningsplein Amsterdam. Geef love love love!

Haters gonna love: wat kun jij zelf doen?

Haters negeren is natuurlijk ook een optie, maar eigenlijk hopen we dat jij samen met ons een statement wilt maken tegen online haters. Dat kan door de hashtag #hatersgonnalove te gebruiken, maar we hebben ook nog wat anders voor je. Via deze link kun je onze lovelovelove toolkit downloaden, waarmee je grappige, liefdevolle gifjes kunt versturen. Sharing is caring! Maar hoe doe je dat precies?

Via mobiel
Eerst klik je op deze link, waarna je onder het gifje kunt kiezen waar je het gifje wilt delen. Dit kan via Facebook. Twitter, Whatsapp en Facebook Messenger. Je kunt de gifjes ook delen door het gifje te copy-pasten en vervolgens te versturen.

Via desktop
Wanneer je de gifjes via je computer wilt versturen, kun je via deze link het gifje direct delen via Facebook of Twitter. Wil je de gifjes downloaden en op jouw computer opslaan? Dat kan ook, door op de knop ‘download een berg aan liefde’ te klikken.

Door dit statement hopen we dat we de wereld toch een klein beetje gezelliger hebben gemaakt. Dat men de volgende keer extra goed nadenkt voordat een berichtje de wereld in gestuurd wordt. Geef love love love! Wat is jouw favoriete love-gifje?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt