Harry-Potter_wizards-unite-tele2-main
20 - 06 - 20191 min. leestijd

Breaking news: Harry Potter: Wizards Unite 21 juni uit!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga even zitten voor hét nieuwtje van de maand: de allernieuwste Harry Potter game komt op 21 juni uit: Harry Potter: Wizards unite. En… deze wordt een nóg magischere versie van het Pokémon GO van een paar jaar geleden. AR to the max, dus! Wij geven alvast de scoops. Pak je lumos erbij en kies: Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw!

Hoe gaat de Harry Potter game heten?

Voluit gaat de game Harry Potter: Wizards Unite heten. En zoals je misschien al verwacht, ga je samen met wizards op pad om het kwaad te bestrijden. Alohomora!

Wat voor game is het?

De details hebben we nog niet, maar één ding is zeker: Harry Potter: Wizards Unite is een AR-game. Augmented Reality houdt in dat een game iets toevoegt aan de realiteit zoals jij hem ziet. Dat betekent dat je op straat loopt en via het scherm van je telefoon ineens iets ziet dat er niet is, net zoals bij Pokémon GO. Maar nu zie je bijvoorbeeld een magic bird of betoverd huis!

Wist je dat het geen toeval is dat de games op elkaar lijken? Het Harry Potter spel is namelijk gemaakt door dezelfde fabrikant als Pokémon GO: Niantic. Harry Potter: Wizards Unite is alleen wel nét een tandje geavanceerder dan Pokémon GO. Je ‘vangt’ geen Harry Potter-tovenaars, maar je doet écht mee met het tovenaarsspel. #itsmagic!

Wanneer komt Harry Potter: Wizards Unite naar Nederland?

Soon, hopen we! Op 21 juni 2019 is de game verkrijgbaar in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Niantic, de fabrikant van het spel, gaat het spel per regio live en is het even afwachten wanneer we in Nederland aan de beurt zijn.

Dit is alles wat we tot nu toe weten over Harry Potter: Wizards Unite. Zit jij al klaar met je bezemsteel? Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete spreuk, deel hem hieronder!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt