Tele2 Blog

Hardloop app gezocht? Dit zijn de vijf beste

Lekker rennen. In de polder, door de stad of door het park: superchill, toch? Iedereen ziet je ‘shinen’ en na afloop ben je niet alleen in je nopjes met jezelf, je bent ook gewoon gezond bezig. Maar welke hardloop app past nou het beste bij je? Wij zetten er vijf voor je op een rijtje én komen met een interessante bonus-app die tijdens het sporten écht niet mag ontbreken…

Alle apps zijn gratis te downloaden en beschikbaar voor Android en iOS. Sommige apps hebben ook betaalde premium functies, maar van alle vijf de hardloop apps is de basisversie ook gewoon prima. Het is dus geen top vijf, want alle hardloop apps in dit lijstje vinden we even goed.

Runkeeper

Makkelijk en to the point. Dat is Runkeeper in een ‘nutshell’. De app is vrijwel meteen klaar voor gebruik. Je hoeft alleen maar op ‘Ga hardlopen’ te drukken en de app monitort via gps je voortgang. Hij houdt onder andere de gelopen afstand en het aantal verbrande calorieën bij. Deze slaat de hardloop app op in een logboek. Leuke aanvullingen zijn de trainingsschema’s die je kunt zoeken. Deze helpen je om jezelf klaar te stomen voor het rennen van een bepaalde afstand. Ideaal als je goed voorbereid de Dam tot Dam-loop wil rennen!

Runkeeper is beschikbaar voor Android en iOS.

Strava

Strava is ook zo’n goede hardloop app. Het kan in de basis hetzelfde als Runkeeper, namelijk het in de gaten houden van je prestaties tijdens het hardlopen. Een leuke toevoeging is het sociale aspect. Je kunt Facebook-vrienden op Strava volgen. Best fijn als je eventjes moeite hebt om jezelf te motiveren. Is je mattie tóch gaan rennen? Dan zie je dat op Strava. Wie weet is dat nét die schop onder je kont om toch te gaan hollen!

Strava is beschikbaar voor Android en iOS.

Runtastic

Ook Runtastic is een hardloop app die nauwkeurig de afgelegde afstand vastlegt. Een feature die écht opvalt is ‘Groepen’. Hiermee kun je jouw eigen hardloopgroep beginnen. In de groep zie je dan hoeveel iedereen wekelijks rent. Ideaal om elkaar op te peppen om straks samen fit mee te doen aan de Mud Masters. Ook helpt Runtastic je bij het doen van intervaltraining, om zo sneller nóg fitter te worden. Waar wacht je nog op?

Runtastic is beschikbaar voor Android en iOS.

Running for Weight Loss

Hardlopen is een ideale sport om sneller af te vallen. Waar de andere apps meer zitten op het snel verbeteren van je conditie, is Running for Weight Loss een hardloop app die je helpt af te vallen door middel van rennen. Vooraf geef je jouw leeftijd, gewicht en lengte door. Ook geef je aan of je een beginnende, gevorderde of doorgewinterde hardloper bent. De hardloop app komt dan met een trainingsschema dat bij jou past. Ook komt het meteen met een gezond voedselschema dat je helpt om af te vallen. Aanradertje!

Running for Weight Loss is beschikbaar voor Android en iOS.

Pumatrac

Hoewel de ene hardloop app veel lijkt op de ander, hebben de meeste apps allemaal hun eigen, unieke features. Pumetrac analyseert niet alleen je rengedrag, maar ook je prestaties op basis van de muziek waar je tijdens het rennen naar luistert. Ga je bijvoorbeeld sneller als je luistert naar Kendrick Lamar dan wanneer je de nummertjes van Justin Bieber op repeat hebt? De app laat het je weten: een ideale wetenschap om tijdens een hardloopwedstrijd nét dat beetje harder te gaan!

Pumatrac is beschikbaar voor Android en iOS.

Bonus: Spotify playlists

Spotify is dan wel geen hardloop app, toch is het een app die in dit lijstje niet mag ontbreken. Want wat is er nou leuk aan hardlopen zonder muziek, right? En het mooie is: Spotify heeft allerlei speciale hardloop-playlists die passen bij jou rengedrag én muzieksmaak! Ideaal om iets nieuws te ontdekken en om lekker snel te rennen. Absoluut de moeite waard om uit te proberen!

Spotify is natuurlijk ook beschikbaar voor Android en iOS.

Wat vind jij de beste hardloop app?

Goed, dat zijn in een vogelvlucht vijf toffe hardloop apps. Welke hardloop app is voor jou een onmisbare schakel tijdens het hollen? En heb jij nog vette challenges of wedstrijden waar je nu voor aan het trainen bent? Kudo’s!

Reacties