Tele2 Halloween films en series
27 - 10 - 20175 min. leestijd

Deze 8 Halloween-films en -series wil je niet missen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoe grappig die verkleedfeestjes ook zijn, stiekem zijn die retespannende series of vreselijk enge films het allerleukst met Halloween! Tussen je vingers door kijken naar X-Files of American Horror Story? Hell yeah! Of je nou het type ‘hoe luguberder hoe beter’ of ‘je verstoppen onder een dekentje’ bent: dit zijn acht series en films die je niet wilt missen deze Halloween!

Chucky, IT, Friday the 13th of The Conjuring … die je ken je nu wel als horrorjunkie. Daarom hebben we een aantal andere griezel- en gruwelalternatieven voor je op een rij gezet, waarmee jij gegarandeerd een gruwelijke Halloween hebt.

1. The Gifted: uit het X-men Universum

Het leven van de familie Strucker raakt in een stroomversnelling als de kinderen van het gezin blijken te beschikken over mutante krachten. Wanneer deze bijzondere eigenschappen aan het licht komen, slaat het gezin noodgedwongen op de vlucht voor de mutanten-opsporingsdienst, The Sentinel Service.

In het nauw gedreven gaan ze op zoek naar hun ware identiteit en sluiten zij zich aan bij een ondergronds netwerk van mutanten. Wat volgt is een gevecht op leven en dood. The Gifted is een verhaal over overleven, acceptatie en het vinden van je identiteit.

Het eerste seizoen wordt op dit moment uitgezonden op Fox.

2. American Horror Story: huiveringwekkend echt

Verontrustend. Gestoord. Huiveringwekkend. Dat is de serie American Horror Story. En laat zo’n tv-serie die je de stuipen op het lijf jaagt nou nét zijn waar je met Halloween zin in hebt. Mix realistische gebeurtenissen, bovennatuurlijke elementen, fantastische acteerkunsten en een flinke dosis nepbloed met elkaar en je hebt een hit waar je naar wilt blíjven kijken. Te beginnen bij seizoen één, dat zich rond een oud, bezeten landhuis afspeelt.

Op dit moment zendt Fox alweer het zevende seizoen uit. Dit verhaal speelt zich af in de voorsteden van het hedendaagse Detroit met Sarah Paulson in de hoofdrol. Zij speelt een New Yorkse die getraumatiseerd is door de aanslagen op 11 september, waardoor zij een aantal heftige fobieën heeft opgelopen: trypofobie: een angst voor gaatjes of bobbeltjes (dit bestaat echt!), coulrofobie: een angst voor clowns en hemofobie: een irrationele angst voor bloed. En laten dan nu juist 3 elementen zijn die in seizoen 7 een belangrijke rol spelen. Echt een must-see!

3. The Walking Dead: hoever zou jij gaan om te overleven?

Grote kans dat we je niet meer hoeven uit te leggen wat The Walking Dead is. Favoriet van velen. Een serie waar je van weg wilt rennen, maar ook geen genoeg van kunt krijgen. Als hoofdpersoon Rick uit een coma ontwaakt, komt hij er achter dat de mensheid vrijwel is uitgeroeid. Hoe hij daarmee dealt, moet je met eigen ogen zien! Na een paar afleveringen kijk je er niet meer van op als iemand in mootjes wordt gehakt en begin je misschien zelfs wel van de walkers te houden. Die zeven seizoenen haal je zo in. Dan kun je nog mooi inhaken bij seizoen acht dat nu op FOX te zien is.

4. X-Files: spanning en sensatie met Mulder en Scully

Voor deze moet je nog even geduld hebben, maar Halloween lijkt ons een goed moment om je alvast een beetje op te warmen. Maar liefst veertien jaar waren ze van de buis verdwenen, maar sinds begin dit jaar zijn Mulder en Scully terug van weggeweest. Er zijn nog genoeg bloedstollende, onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken blijkbaar. Er komt namelijk zelfs een elfde seizoen van deze spannende serie. Benieuwd naar de eerste beelden? Check dan de trailer hieronder.

Het elfde seizoen wordt in het voorjaar 2018 op Fox uitgezonden.

5. Truth or Dare: een onschuldig spelletje loopt aardig uit de hand

Het eindejaarsfeest van een groepje studenten eindigt in een ramp voor de rijke sociale mislukkeling Felix, die vreselijk vernederd wordt. Enkele maanden later ontmoeten de studenten elkaar weer terwijl ze op weg zijn naar een verrassingsfeestje voor Felix. Ze komen aan bij een oud jagershutje en ontmoeten daar Justin, de charismatische oudere broer van Felix, die hen vertelt dat Felix iets later komt. Wat de studenten echter niet weten, is dat Felix zelfmoord gepleegd heeft en dat Justin vastbesloten is om uit te zoeken waarom. Daarvoor besluit Justin zijn eigen versie van ’truth or dare’ met hen te spelen..

Speciaal voor Halloween is Truth or Dare de hele maand november gratis te bekijken via Tele2 Video on Demand.

6. App: een mysterieuze app beantwoordt alle vragen

De 21-jarige psychologie studente Anna gaat, na een dramatisch auto ongeluk waarbij haar broer gedeeltelijk verlamd is geraakt, volledig op in haar eigen virtuele wereld.

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat die nacht door een onbekende een mysterieuze APP op haar smartphone is geïnstalleerd, die IRIS heet en antwoord heeft op alle vragen. Tot haar verwondering weet de slimme en handige APP niet alleen antwoord op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op vragen die betrekking hebben op haar persoonlijke leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselingen raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat IRIS meer is dan een handige APP…

‘App’ is dinsdagavond 31 oktober om 20:30 te zien op RTL5. Terugkijken kan tot 10 dagen via de gemist-functionaliteit.

7. The Cabin In The Woods: gezellig weekendje weg eindigt in nachtmerrie

Een groep vrienden hebben voor een gezellig weekendje weg een blokhut in een afgelegen bos geregeld. In de kelder van de blokhut stuiten de vrienden op een mysterieus dagboek, waarin een verslag te lezen is van de gruwelijke gebeurtenissen die zich op die plek hebben afgespeeld. En dan begint de ellende..

‘The Cabin In The Woods’ lijkt op het eerste gezicht een standaard horrorfilm, maar heeft een aantal verrassende elementen in petto. De film is dan ook niet voor niets bekroond met de Saturn Award voor ‘beste horrorfilm’. Kijken dus!

‘The Cabin In The Woods’ is dinsdagavond 31 oktober om 22:10 te zien op RTL5. Terugkijken kan tot 10 dagen via de gemist-functionaliteit.

8. The Simpsons: Halloween Marathon

Heb je behoefte aan wat luchtigheid tijdens al dat gegriezel? Het is bijna een echte traditie aan het worden en ook dit jaar zijn The Simpsons weer aanwezig met hun eigen Halloween-marathon. D’oh!

‘The Simpsons Halloween Marathon’ is op zaterdag 28 en zondag 29 oktober te zien via Fox. Terugkijken kan tot 10 dagen via de gemist-functionaliteit.

Met welke griezel, zombie of boze geest breng jij Halloween door? Bovenstaand is natuurlijk slechts een greep uit de series en films die ervoor zorgen dat je wat dichter tegen elkaar aankruipt. Met dit aanbod zit je deze Halloween in ieder geval aan de bank genageld.

Welke film of serie zet jij op je watchlist voor 31 oktober?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt