Check deze 9 to do apps
17 - 06 - 20224 min. leestijd

9 gratis to do apps voor lijstjesfanaten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je driehonderd dingen op je to-dolijstje en zie je door de bomen het bos niet meer? Adem in … Adem uit … Met een fijne to-do-app krijg je weer helemaal overzicht in de chaos. Alle taken op je to do-lijst afvinken geeft een onbeschrijfelijk gevoel #goals. Wij zetten de negen beste gratis to-do-apps voor je op een rijtje!

De 9 beste gratis to-do-apps

Zoek je een chille to-do-app? Maar geen idee welke je écht uit de brand kan helpen? Stop met stressen, wij zetten de zeven beste gratis to-do-apps voor je op een rijtje. De rust zal weer helemaal wederkeren. Beloofd!

Todoist

Organisatiefans worden op slag verliefd op de takenfunctie van de to-do-app Todoist. Voeg taken aan een categorie (zoals ‘huis’ of ‘kantoor’) toe, plan herhalingen in en stel een prioriteitsniveau in. Ben jij de organisator in je vriendengroep? Of moet er een borrel geregeld worden op kantoor? Dan kun je zelfs heerlijk delegeren met de app. Laat die fissa maar komen!

App image
Todoist: to-do lijst & planner
Rating starRating starRating starRating starRating star

Simpele, krachtige to-do lijst. Plannen & herinneren. Organiseer werk & leven.

MinimaList

Chaos in je hoofd? Hoe fijn is het dan dat deze app lekker clean en minimalistisch is! Maak verschillende lijstjes met wat je allemaal moet doen, kies een fijn kleurthema dat matcht bij je mood en zet een rustgevend muziekje op om je lijstjes ondertussen af te werken. Moet je schakelen tussen je computer, laptop, tablet en telefoon? Dankzij Cloud Syncing heb je op elk apparaat toegang tot je lijstjes. Hoe fijn?!

App image
MinimaList- To Do List &Widget
Rating starRating starRating starRating starRating star

​MinimaList – To Do List, featured on App Store home page. A simple app for bigger problems. I…

Habitica

To-dolijstjes saai? Dan ken je Habitica nog niet. In plaats van simpel taken afvinken, maak je een personage in de app. Say what? Habitica gebruikt een gaming-RPG-stijl voor wat extra peper in je reet om die taken te voltooien. Vink taken af en je personage krijgt experience points en goud, waarmee je ‘m meer power kunt geven. Kost ff om ’t in te stellen, maar hallo; gamen terwijl je ‘things to do’ hebt. Wie wil dat nou niet?

App image
Habitica: Gamify your Tasks
Rating starRating starRating starRating starRating star

Behandel je leven alsof het een spel is en blijf gemotiveerd en georganiseerd!

Microsoft To Do

Als lijstjesfreak gebruikte je vroegah misschien wel Wunderlist. Maar wist je dat Microsoft Wunderlist heeft overgenomen? Samen hebben ze Microsoft To-Do ontwikkeld, die Wunderlist heeft vervangen. Ben je Wunderlist gewend? Dan ben je met Microsoft To Do vast in je nopjes. De app heeft een mooi design, je kunt lijstjes easy importeren en taken delen met collega’s of familieleden.

Met de functie ‘My Day’ begin je elke dag fris en fruitig. Neem even een momentje om te noteren wat je wil bereiken en maak zo op een mindful manier een to-dolijstje. Klinkt zweverig, maar werkt als een malle! Gelukkig is vooruitplannen ook mogelijk. De app heeft zelfs een slimme suggestie-tool die taken voorstelt op basis van eerdere lijstjes.

App image
Microsoft To Do: Lists & Tasks
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eenvoudige takenlijst om uw dag te plannen en om dingen voor elkaar te krijgen.

WorkFlowy

Ben je een beetje uit je work flow? WorkFlowy helpt je een handje om de concentratie terug te krijgen. Met een superclean design heb je in deze app sowieso geen afleidingen. Maak notities, deel documenten, plan je to do’s en get organized! Oh, en ben je aan het werk vanuit het vliegtuig (of private jet, zou zomaar kunnen) dan kun je WorkFlowy ook gewoon offline gebruiken.

App image
Workflowy |Note, List, Outline
Rating starRating starRating starRating starRating star

Workflowy is een eenvoudige, afleidingsvrije app die je helpt je leven te organiseren.

TickTick

Op zoek naar een fijne to do-app zonder al te veel poespas? Dan is TickTick precies waar je naar op zoek bent. De gratis versie heeft voldoende opties om lijstjes te maken en taken toe te voegen, zelfs met je stem! Ook kun je lekker taken overdragen door ze te delen met vrienden of collega’s. Taken herhalen? Ook no problemo met deze app!

App image
TickTick – Todo & Task List
Rating starRating starRating starRating starRating star

Uw dagelijkse todo-lijst voor taakmanagement en real-time samenwerking.

Focus To-Do

Ken je de Pomodorotechniek al? Dit is een methode om je tijd goed te managen. En deze app helpt je daarbij! Je bepaalt eerst welke taken je wil afvinken, zet vervolgens een timer voor 25 minuten en gaat dan aan de slag tot de timer afgaat. What’s next? Tijd voor een coffeebreak van vijf minuten. Deze routine herhaal je vier keer, en dan heb je een halfuur pauze verdiend. Was je je focus even kwijt? Dan is Focus To-Do een echte must.

App image
Focus To-Do: Pomodoro & Taken
Rating starRating starRating starRating starRating star

Pomodoro Timer & Task Organizer & Time Tracker & Schedule Planner & Reminder

Google Tasks

Een echte classic die niet in ‘t rijtje mag ontbreken, is Google Tasks. Eenvoudiger to do’s afvinken, kan bijna niet. De app is heerlijk minimalistisch, duidelijk en recht voor z’n raap. Wil je een simpel afstreeplijstje maken? Dan is deze app een chille uitkomst. Ben je op zoek naar een app met een deelfunctie? Dan is deze app niet de perfecte match.

App image
Google Tasks
Rating starRating starRating starRating starRating star

Maak eenvoudig een (sub)taak. Geïntegreerd met Gmail voor soepel samenwerken.

Any.do

Organiseren voor dummies? Dat kan met deze handige app. Met Any.do voer je taken, lijsten en herinneringen makkelijk in. Zo gepiept! En je kunt taken toewijzen op basis van locatie of tijd. Als je een chronisch tijdtekort hebt, kun je de ‘slimme suggestie’ vast waarderen. Zo hoef je taken niet helemaal uit te typen. En als je een getaway plant met een vriend of boodschappen doet voor je gezin, dan is het delen van een lijstje of toewijzen van taken reuze handig.

Altijd al gedroomd van een PA? De premium versie van de app heeft een persoonlijke assistent die vluchten kan boeken, cadeaus kan kopen of een taxi kan bestellen. Handig wel.

App image
Any.do – Takenlijst + Kalender
Rating starRating starRating starRating starRating star

Takenlijst ✅ Herinnering 🔔 Agenda 📅 Planner 📝 All-in-One App. Simple & Free.

To do: to-do-apps downloaden!

Ga je lijstjes maken als een gamer of ga je voor de less is more aanpak? Download je favo to-do-app snel op je iPhone 13 Pro of Samsung Galaxy S22 Ultra and get to work! You got this!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt