5 gratis to do apps voor lijstjesfanaten

Hell yeah, lang leve de to do app. Alle taken op je to do-lijst afvinken geeft een onbeschrijfelijk gevoel #goals. Schouderklopje voor jezelf én een goed stuk chocolade of een uurtje je favo serie streamen. Deze vijf to do-apps maken je een productiviteits-koning(in). Althans, ze helpen je om je taken in no-time af te vinken.

1.    To do app: Todoist

to-do-apps-gratis-tele2Organisatiefans worden op slag verliefd op de takenfunctie van de to do app Todoist. Voeg taken aan een categorie (zoals ‘huis’) toe, plan herhalingen in en stel een prioriteitsniveau in. Je kunt zelfs heerlijk delegeren met de app, taken bekijken per categorie of tijd (zoals ‘vandaag) en elk lijstje voorzien van kleurcodes en urgentie. Hoe georganiseerd wil je het hebben?! De app houdt zelfs je productiviteitscijfers bij. Verslavend!

Todoist is gratis te downloaden voor iOS en Android. Ideaal voor je nieuwe iPhone XR.

2.    To do app: Any.do

Hufterproof, zo kun je de to do app Any.do wel noemen. Zelfs je oma kan het. Taken, lijsten en herinneringen invoeren is zo gepiept en je kunt taken toewijzen op basis van locatie of tijd. Als je een chronisch tijdtekort hebt, kun je de ‘slimme suggestie’ vast waarderen, zodat je taken niet helemaal hoeft uit te typen. En als je een getaway plant met een vriend of boodschappen doet voor je gezin, dan is het delen van lijstje of toewijzen van taken reuze handig. Altijd al gedroomd van een PA? De premium versie van de app heeft een persoonlijke assistent die vluchten kan boeken, cadeaus kan kopen of een taxi kan bestellen. Handig wel.

Any.do is gratis te downloaden voor iOS en Android, top dus voor je Samsung Galaxy Note 9!

3.    To do app: Ike

President Dwight ‘Ike’ Eisenhower was zo gek nog niet. De to do app Ike is op zijn organisatiemethode gebaseerd. Misschien moet je het eerst even uitvogelen, maar het draait allemaal om prioriteit. Markeer de meest urgente taken en plan je dag daar omheen. Extraatje: je kunt afbeeldingen koppelen aan taken. Zo worden terugkerende klusjes veel leuker. Koppel die geinige foto van je hond aan ‘de hond uitlaten’ en opstaan om 6.00 uur wordt direct dragelijker. Je kunt ook spraaknotities aan taken toevoegen, locatiegebaseerde herinneringen instellen en zelfs beloningen instellen die afgespeeld worden wanneer je een taak afvinkt. Alleen daarom al wil je deze app.

Ike is gratis te downloaden voor Android.

4.    To do app: Microsoft To-Do

Als lijstjesfreak ken je Wonderlist vast al. Maar wist je ook dat Microsoft Wunderlist heeft overgenomen? Samen hebben ze Microsoft To-Do ontwikkeld, die Wunderlist waarschijnlijk op den duur vervangt. Ah, Wunderlist, you will be missed! Maar, niet getreurd. De apps zijn zeker zusjes, als in; mooi design, supersimpel, importeerbare lijstjes en taken kunnen delen met collega’s of familieleden.

Het grote verschil zit ‘m in ‘My Day’. Je begint elke dag met een schone lei en neemt even een momentje om te noteren wat je wil bereiken. Mindful to do-lijstjes maken dus, zodat je op het hier en nu focust. Klinkt zweverig, maar werkt als een malle! Gelukkig is vooruitplannen ook mogelijk. De app heeft zelfs een slimme suggestie-tool die taken voorstelt op basis van eerdere lijstjes.

Microsoft To-Do is gratis te downloaden voor iOS en Android.

5.    To do app: Habitica

To do-lijstjes saai? Dan ken je Habitica nog niet. In plaats van simpel taken afvinken, maak je een personage in de app. Say what? Habitica gebruikt een gaming-RPG-stijl voor wat extra peper in je reet om die taken te voltooien. Vink taken af en je personage krijgt experience points en goud, waarmee je ‘m meer power kunt geven. Kost ff om ’t in te stellen, maar hallo; gamen terwijl je ‘things to do’ hebt. Wie wil dat nou niet?

Habitica is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Wat is jouw favoriete to do app?