gratis smartphone tips tele2
05 - 02 - 20182 min. leestijd

4 gratis smartphone tips die je niet wil missen!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ja! Je leest het goed. GRATIS smartphone tips! Van ons, voor jou. Waarom? Omdat wij willen dat jij het beste uit je telefoon haalt, zonder gedoe. Want er valt vaak veel meer uit je telefoon te halen dan jij (en wij!) soms denken. Dus chop-chop: leggo!

1: Gratis smartphone tips: APK voor je telefoon met Battery Doctor

  • gratis smartphone tips battery doctor tele2Is er nog genoeg opslaggeheugen?
  • Is er voldoende werkgeheugen vrij?
  • Heeft de batterij het niet te zwaar?

Het zijn stuk voor stuk vragen die de app Battery Doctor checkt als ‘ie een gratis scan van je telefoon maakt. Met deze gratis app geef je je telefoon als het ware een APK-check. Daarna is ‘ie weer heerlijk snel, gaat de batterij langer mee én kun je weer snel schakelen tussen al je apps. Battery Doctor is daarmee echt een van de beste gratis smartphone tips.

Battery Doctor is gratis beschikbaar voor Android.

2: Gratis smartphone tips: supersnel je batterij opladen

Moet je straks de deur uit, maar ben je vergeten je telefoon op te laden? Veel telefoons hebben een snellaadfunctie zodat je telefoon nét die benodigde powerboost krijgt. Je kunt het opladen van je smartphone gratis versnellen. Hoe? Bijvoorbeeld door de oplader van een tablet te gebruiken om je telefoon op te laden. Een andere onbekende tip: je telefoon uitzetten en ‘m dan opladen. Eenmaal uitgeschakeld verbruikt je telefoon (uiteraard) nul-komma-nul energie en dan is de batterij ook sneller vol. Kende jij deze gratis smartphone tips voor het sneller opladen van de batterij al?

3: Gratis smartphone tips: onbeperkt foto’s opslaan

Wil je al jouw selfies, foto’s en ontvangen foto’s van WhatsApp nooit meer kwijt? Dat kan! Met Google Foto’s hoef je nooit meer foto’s weg te gooien wegens ruimtegebrek. Met deze app sla je gratis onbeperkt foto’s op in de cloud. Vinden wij echt een van de beste gratis smartphone tips EVERRR. Google verkleint de foto’s dan wel een beetje voor je, maar deze resolutie is nog altijd dikke prima om foto’s zelfs mee uit te printen als je dat wil. Daarnaast is de app hartstikke handig om foto’s niet kwijt te raken als je overstapt op een nieuwe telefoon of als je huidige per ongeluk in de plee valt.

Google Foto’s is gratis te downloaden voor Android en iOS.

4: Gratis smartphone tips: supersnel foto’s maken

Ben je bij een toffe sportwedstrijd, leuk concert of zet de clown van je vriendengroep weer eens de kroeg op stelten? Dan wil je daar vást een foto of video van maken. Geen tijd te verliezen! Maar… voordat jij je telefoon ontgrendelt en de camera-app hebt geopend, is het moment alweer voorbij. Tenzij je een sneltoets voor je camera hebt. (Gna gna!) 😉 Sommige telefoons hebben een speciale camerabutton waarmee de camera instant opstart. Bij andere telefoons volstaat twee keer drukken op de startknop om de camera-app op te starten. En wist je dat je via je headset ook foto’s kunt laten maken? Veel oortjes hebben een paar knoppen om bijvoorbeeld het volume te regelen. Deze buttons kun je vaak ook gebruiken als de camera-app aanstaat. Met je ene hand richt je de camera, met de andere druk je op het knopje om een foto te schieten. Handig en snel!

Gratis smartphone tips, weet jij nog een goede?

Met een paar gratis apps en kleine tricks ben jij weer een paar goede gratis smartphone tips rijker. Ka-ching! Maar er zijn er vast nog veel meer! Dus nu onze vraag aan jou… weet jij nog goede gratis smartphone tips?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt