gorilla glass
18 - 01 - 20223 min. leestijd

Alles over de voordelen van Gorilla Glass

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Natuurlijk wil je dat je mobiele telefoon zo lang mogelijk mooi blijft. Krasjes op je scherm? Diepe scheur erin? Die wil je voorkomen. Daarom hebben veel telefoons Gorilla Glass. Wat dat is en welke varianten er zijn? Check het in dit blog!

Wat is Gorilla Glass?

Gorilla Glass is gehard glas dat op het scherm van je telefoon is geplaatst. Op die manier is het beter beschermd tegen krassen, vallen en andere dingen die het display kunnen beschadigen. Zo blijft het scherm langer mooi en shined je telefoon ook na een paar jaar nog!

Het voordeel van een scherm met Gorilla Glass

Gorilla Glass is minimaal vijf keer zo sterk als normaal glas. Ook is het bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Andere voordelen? Gorilla Glass beschermt je scherm beter tegen krassen. Ook zal hij minder snel barsten als hij een keer valt. En waar je vroeger je sleutels en telefoon niet in dezelfde jaszak kon doen, is dat met het Gorilla Glass geen ramp.

Kortom: een telefoon met Gorilla Glass is beter beschermd tegen vallen en stoten. Ook krasjes worden minder snel zichtbaar. Zo blijft je scherm langer mooi, krasvrij en kan hij beter tegen een stootje. Al hangt het er hier wel van af welk soort Gorilla Glass je hebt.

welke gorilla glass zijn er

Welke soorten Gorilla Glass zijn er voor telefoons?

Corning, het bedrijf dat Gorilla Glass maakt, werkt al jaren om het sterkste scherm voor smartphones te maken. Elk jaar wordt de bescherming daarom een stukje beter. Hieronder zie je welke soorten Gorilla Glass er zijn.

Gorilla Glass 3

Telefoons met Gorilla Glass 3 hebben een extra bescherming in het scherm verwerkt. Dit type scherm komt uit 2013 en beschermt je glas beter tegen vallen en stoten. En is ook nog eens vier keer beter bestand tegen krasjes dan normaal glas.

Gorilla Glass 3+

Een telefoon met Gorilla Glass 3+ kan nóg beter tegen een stootje. Want dit typebescherming isvalbestendiger. Uit onderzoek van de fabrikant blijkt dat een scherm met Gorilla Glass 3+ in zeven van de tien gevallen een val van 80 centimeter op een harde ondergrond overleeft.

Gorilla Glass 5

De OPPO Find X3 Neo en Xiaomi Redmi Note 10 Pro hebben Gorilla Glass 5 uit 2016. Deze variant heeft veel verbeteringen. Zo kan het scherm een val van 120 centimeter hoogte aan. Ook heb je 80% kans dat het scherm heel blijft als het valt van 1,6 meter. Dat is mogelijk omdat de bescherming met 0,4 millimeter iets dikker is. Het scherm van veel telefoons is 0,2 millimeter dik. Die extra dikte maakt het scherm ook twee keer zo krasbestendig.

Gorilla Glass 6

Corning blijft maar sterker glas ontwikkelen dat supergoed beschermt. Gorilla Glass 6 is een van de nieuwste type schermbescherming. Het overleeft twee keer zoveel vallen als Gorilla Glass 5. Ook is het net zo krasbestendig.  is daar het voorbeeld van. Hiermee overleeft je telefoon een val van 1,6 meter op een harde ondergrond. Onder andere telefoons uit de Samsung Galaxy S20 serie hebben Gorilla Glass 6.

Gorilla Glass Victus

Je scherm kan alleen maar nóg beter beschermd worden, vinden ze bij Corner. Daarom blijft het bedrijf doorgaan met ontwikkelen van displaybescherming. Het nieuwste type: Gorilla Glass Victus. Twee keer krasvaster enh overleeft vallen van twee meter hoogte. Ter vergelijking: de meeste andere schermen overleven vaak een val van maximaal 80 centimeter hoogte. Onder andere de Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Ultra en Xiaomi 11T Pro hebben Gorilla Glass Victus.

Welk type glas heeft mijn telefoon?

Ben je benieuwd welk type glas jouw telefoon heeft? Daar kun je op verschillende manieren achter komen. Bijvoorbeeld via GSM Arena. Voer de naam in van je telefoon in de zoekfunctie. En je ziet dan bij het kopje ‘Display’ welk type Gorilla Glass je telefoon heeft. Op die manier weet je hoe goed het scherm is beschermd.

Gorilla Glass op je telefooncamera

Je leest het goed. Gorilla Glass zit niet alleen op de voorkant van je mobiele telefoon. Corner ontwikkelt ook glas voor over de lens van je telefooncamera. Zo zijn je camera’s nog beter beschermd. Zeker met de nieuwste mogelijkheden en de steeds mooier wordende camera’s is het belangrijk dat deze camera’s goed beschermd worden. Zo weet je zeker dat je de mooiste foto’s schiet met je telefoon.

Je telefoon nog sterker maken

Gorilla Glass kun je zien als een screenprotector die in het glas is verwerkt. Maar het sluit een barst in je scherm niet honderd procent uit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus hoe meer bescherming, hoe beter. Een hoesje of screenprotector kan daarom nooit kwaad. Het kan net die kras of barst voorkomen. Mooie aanvulling op je Gorilla Glass!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt