Google-stadia-Tele2Blog
01 - 02 - 20213 min. leestijd

Overal non-stop gamen met Google Stadia

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hey gamefanaat! Het is tijd voor een #gameallnighter. Met Google Stadia ben jij namelijk niet meer van het gamen weg te slaan. Een potje Cyberpunk 2077 of Assassin’s Creed Valhalla? Al je favoriete games vind je op dit gamingplatform terug én je speelt ze zelfs gewoon via je Android-telefoon of iPhone. Wij vertellen je er alles over.

Wat is Google Stadia?

Je hebt geen duur gameapparaat meer nodig, want met Google Stadia speel jij je favo game gewoon op alle apparaten die je al in huis hebt. Want ja, het is echt waar: via dit gamingplatform van Google game je letterlijk overal. Via je smartphone, je laptop en zelfs je tv. Hoe dat kan? Via Google Stadia game je op de servers van Google. Dit betekent dat je ook gewoon kan gamen als je niet thuis bent. Even een tof spel laten zien op een verjaardag? Of onderweg in de trein op avontuur met Tomb Raider? Connect met de server en je games zijn direct beschikbaar, zonder dat je op een download hoeft te wachten. Ideaal!

gamen-Google-stadia-Tele2Blog

Dit is hoe Google Stadia werkt

Dus, ben je al benieuwd hoe Google Stadia precies werkt? Wij zetten een paar belangrijke punten van dit platform op een rijtje.

Ultieme game-ervaring

De beste game-ervaring? Die beleef je met Google Stadia zeker. Kies voor je voor de abonnementsvorm Stadia Pro, dan kun je je favoriete game op je televisie in 4K-resolutie met 60 frames per seconde spelen! Ook heb je dan een 5.1 surround sound. De beeld- en geluidskwaliteit zijn zo goed dat het net lijkt alsof je zelf in de game bent #sick! Bij de gratis versie speel je in maximaal 1080p op 60fps. Hier krijg je stereogeluid bij.

Topgamebibliotheek

Jep, net als bij andere streamingsdiensten heb je in Google’s gamingplatform een bibliotheek waar je de tofste games kunt vinden. Van Cyberpunk 2077 tot Watch Dogs Legion en Just Dance. Koop in Stadia zelf je favo game en speel het waar je maar wilt. En ben je Stadia Pro-gebruiker? Dan worden er soms zelfs extra gratis games en kortingen aangebonden. Niceee! 😉

Check alle games op de Google Stadia website.

No controller needed

Met Google Stadia heb je geen specifieke controller nodig, want je gamet gewoon via Google Chrome of de Stadia-app op je Android-telefoon of laptop. Dit betekent dat je dus ook je muis, toetsenbord en Playstation- en Xbox-controllers kunt gebruiken. Relaxed! En wil je op je tv gamen? Dan zijn de speciale Stadia-controller en een Google Chromecast Ultra vereist.

Op zoek naar andere leuke games voor je smartphone? Check Genshin Impact of deze games zonder wifi.

Zo gebruik je Google Stadia op je iPhone

Ook op je iPhone kun je sinds kort Google Stadia spelen. Dit doet je niet via de app, maar gewoon via je Safari-browser. Belangrijk is dat je een iPhone gebruikt die iOS 14.3 of hoger heeft. Vervolgens maak je een web-app shortcut om te spelen:

  1. Open de Safari-app op je iPhone.
  2. Ga naar www.stadia.com en log in op je account.
  3. Er staat nu in beeld dat je in de browser kunt spelen. Klik op OK.
  4. Het startscherm van Stadia verschijnt nu in beeld.
  5. Klik op het deel-icoon. Er verschijnt nu een menu voor delen.
  6. Klik op de optie Zet op beginscherm (staat naast het plusteken).
  7. Ga terug naar het beginscherm van je iPhone en klik op het icoontje van de Stadia-web-app. Et voilà! Nu kun je altijd gamen via je telefoon.

Zelf dit gamingplatform uitproberen?

Wil je zelf dit gamingplatform van Google uitproberen? De eerste maand kun je gratis spelen. Daarna kost een Stadia Pro-abonnement € 9,99 per maand. De games die je dan wilt spelen, moet je wel nog los kopen, maar je hebt ook een aantal gratis games gelijk tot je beschikking. Veel speelplezier!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt