Nieuw-Nearby-Sharing-Tele2
27 - 01 - 20202 min. leestijd

Gemakkelijk foto’s of video’s delen met Nearby Sharing

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je net een wintersport in Oostenrijk achter de rug? Dan wil je natuurlijk al die toffe kiekjes van jou in je skipak op de berg en de après-ski delen met je friends. Maar hoe stuur je die zonder dat je ze stuk voor stuk via WhatsApp hoeft te selecteren? Daar heeft Google een nieuwe handige share-functie voor, namelijk: Nearby Sharing. Ontdek hier alle ins en outs.

Google Share: wat is Nearby Sharing?Google-Nearby-Sharing-Tele2

Mega handig! Je kan Google’s nieuwe share-functie vergelijken met Apples AirDrop. Via de nieuwe tool deel je gemakkelijk foto’s, video’s of bestanden met je vrienden en familie. Het enige wat je nodig hebt is twee Android-toestellen, want alleen hierop zal de functie beschikbaar zijn. Heb je het bestand geselecteerd die je wilt versturen? Dan is het alleen een kwestie van de Nearby Sharing-functie gebruiken en… zoefff! Het bestand staat op het toestel van de ander. Chill, nietwaar? 😉

Google deelde al eerder een soortgelijke functie, Fast Sharing, tijdens hun Android Q-bètaperiode, maar helaas werd deze nooit officieel gelanceerd. Wel blijkt nu dat de ontwikkelaars de share-tool blijven verbeteren. Zo ontdekte XDA Developers in de code dat de app nu omgedoopt is tot Nearby Sharing. En dat klinkt als goed nieuws voor de Android-gebruikers.

Hoe werkt Nearby Sharing?

De naam van Google’s share-functie legt eigenlijk stiekem al een beetje uit hoe het werkt. Voor het delen van de bestanden moet je namelijk bij elkaar in de buurt zijn. Er mag in totaal maar 30 centimeter tussen de toestellen zitten, anders werkt Nearby Sharing niet.

Hoe je de functie gebruikt? Dit zal je (waarschijnlijk) aan moeten zetten in de instellingen van je Android-toestel. Daarna hoef je alleen maar de foto of video aan te klikken, te versturen via Nearby Sharing én natuurlijk close bij je friend te zitten. Gemakkelijker kan haast niet!

Wanneer is Nearby Sharing beschikbaar?

The most important thing of all: wanneer is Nearby Sharing te gebruiken? Dat is helaas nog niet bekend. Het kan zelfs zo zijn dat dit pas in de nieuwe Android 11 versie is. Tot die tijd heeft Google een heleboel andere tools om makkelijk foto’s te delen, zoals Google Drive of Google Photos. Of als je de OPPO A9 2020, de OPPO Reno2  of een andere OPPO-toestel hebt met een ColorOS van 3.1 of hoger kan je bestanden gemakkelijk sturen via OPPO Share.

Kijk jij al uit naar Nearby Sharing?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt