Google Pixel 7 review: dit vinden onafhankelijke experts google pixel 7 review
22 - 12 - 20226 min. leestijd

Google Pixel 7 review: dit vinden onafhankelijke experts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Google Pixel 7 is een echte winnaar als het gaat om vette specs en snelheid. Het is één van de snelste telefoons die je kunt krijgen en ziet er ook nog eens fancy uit. De camera beschikt over een magische gum om elementen uit de achtergrond te wissen en ook heeft de telefoon een batterijduur waar je u tegen zegt. Wat de experts van deze parel vinden? Check het in dit overzicht van onafhankelijke Google Pixel 7 reviews!

Nice to meet you!

De Google Pixel 7 is één van de nieuwste toptelefoons van Google. We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk zijn de Google Pixel telefoons nu ook in Nederland beschikbaar. En ook nog eens meteen bij ons! Deze smartphone draait op Android zoals Google dat bedoeld heeft: zonder poespas, zo snel als wat en je kunt jarenlang rekenen op de nieuwste updates. En dat voor een superscherpe prijs. We like!

Google Pixel 7

Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Nu bij ons verkrijgbaar!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Google Pixel 7 Zwart Google Pixel 7 Groen Google Pixel 7 Wit

Onafhankelijke Google Pixel 7 reviews: dit zeggen de experts

Snel, goed beveiligd, superslim en allerlei fijne specs. De Google Pixel 7 heeft het allemaal! Wat experts ervan vinden? Ze vertellen het in hun onafhankelijke Google Pixel 7 reviews.

Impressive design

Het design van de Google Pixel 7 is bijna gelijk aan dat van zijn voorganger. Afgeronde hoeken en slechts 8,7 millimeter dun. Ook het camera-eiland blinkt nogmaals uit bij deze nieuwe versie. Experts van AndroidWorld laten weten: “Als we het toestel uit de doos halen, valt ons meteen het karakteristieke horizontale camera-eiland met twee camera’s en flits op, dat we bij de Pixel 6 voor het eerst zagen. Het camera-eiland is van metaal met een matte afwerking welke mooi overloopt in de rand rondom het toestel, welke van hetzelfde materiaal en afwerking is. Het camera-eiland en de rand zijn één geheel en geven het toestel een hoogwaardige uitstraling. Doordat het camera-eiland horizontaal van rand tot rand loopt, ligt de telefoon lekker stabiel wanneer je hem op tafel legt.”

Qua afmetingen is de Google Pixel 7 iets kleiner dan de Pixel 6. Met zijn 155,6 bij 73,2 millimeter ligt hij daardoor nog fijner in de hand. Ook handig: de telefoon kan tot 1 meter diep in het water overleven. Wel zo fijn als-ie per ongeluk vanuit je achterzak een duik in de wc-pot neemt.

Een briljant scherm

Het scherm van de Google Pixel 7 is een echt paradepaardje. Het schermformaat is met 6,4 inch perfect om te streamen en vlogs te kijken. Dat kan in een hoge beeldkwaliteit, want de resolutie is Full HD+. Zo zijn alle details superscherp te zien. Kleuren zijn extra fel en levendig dankzij de OLED-schermtechnologie, die ook zorgt voor een hoge helderheid. Perfect om ook in het felste zonlicht je scherm easy af te lezen. Dankzij de 90 Hz verversingssnelheid gaat scrollen megasoepel. Dat vinden ook de experts van XGN: “Het scherm van de Pixel 7 zelf valt ook op en dat komt niet alleen door de piekhelderheid van 1400 nits (of 1000 nits bij normaal gebruik). Het OLED-display zelf oogt enorm fraai met mooie kleuren die de telefoon weet voor te schotelen.”

Ook hebben ze nog een leuke tip: “Daarbij valt vooral aan te raden om de achtergrond van de telefoon in te stellen op dagelijks een nieuwe foto, waardoor je elke dag opnieuw verliefd wordt op hoe mooi het scherm oogt.” Allerlei fijne opties dus, we told you so!

Superkrachtige specs

Zit je de hele dag aan je telefoon vastgeplakt om je appjes te checken, te scrollen door je Insta feed en je favo muziek te luisteren? Da’s geen probleem voor de Google Pixel 7. Dankzij de 4355 mAh batterij kun je tot wel 72 uur doen wat je wil. Tel hier de krachtige Google Tensor G2 chip, het 8 GB werkgeheugen en de keuze uit 128 GB of 256 GB opslag bij op en je hebt een echte topper. Elke app start meteen op, hapert geen moment en aan opslaggeheugen is geen gebrek.

google pixel 7 review telefoon

Droidlife is vooral enthousiast over Android, waar de telefoon op draait. “Android 13 is top. Gedurende de laatste jaren zijn er geen grote of krankzinnige toevoegingen aan het besturingssysteem geweest, maar over het algemeen is het gebruik soepeler, sneller en beter geworden. Vooral op de Pixel 7 zie je dat de software uitzonderlijk goed presteert.”

Ook de beveiliging van deze telefoon is ijzersterk. De VPN-optie zorgt ervoor dat de informatie die je met Pixel 7 wisselt, privé blijft. Tom’s Guide zegt hierover: “Het goede nieuws is dat Pixel 7 gebruikers vijf jaar gratis toegang krijgen tot Google One VPN. Dit biedt versleutelde toegang tot websites, terwijl je activiteit verborgen blijft. Google beweert dat de VPN ‘protected computing’ ervoor zorgt dat het theoretisch onmogelijk is voor mensen om je internetactiviteit aan jou of je Google account te koppelen.” Hartstikke handig dus!

Vooruit, nog één laatste spec waar we – net als NotebookCheck – blij van worden: “Bloatware is nergens te bekennen op de Pixel 7, omdat alleen de eigen apps van Android vooraf zijn geïnstalleerd. Ook zijn exclusieve Pixel functies zoals Live Translation en Now Playing beschikbaar.”

Professionele cameratools

Een goede camera op je telefoon is tegenwoordig een echte must en ook Google weet dit. Denk aan een 50 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel ultragroothoeklens en een 10,8 megapixel selfiecamera. Met magische gum! Digitaltrends zegt: “Magic Eraser is fantastisch om foto’s minder rommelig te maken. Vooral bij beelden in bijvoorbeeld Disneyland waarin er mensen op de achtergrond staan die je perfecte plaatje verpesten.”

Digitaltrends is mega enthousiast over de camera van de Pixel 7. “De hoofdcamera is geweldig en maakt in bijna elke situatie scherpe, levendige en visueel sterke beelden. In welke richting je de camera ook richt of bij welke lichtsituatie dan ook, de kans is groot dat hij het perfecte plaatje schiet. Ik vind het geweldig dat ik niet twee keer na hoef te denken over of ik wel een foto wil maken en dat ik me geen zorgen hoef te maken dat het niet zo mooi overkomt als in het echt. In het geval van de Pixel 7 ziet de foto er misschien nog wel beter uit dan in real life, vanwege de manier hoe de camera omgaat met licht en schaduw.”

Volgens Tom’s Guide is de beste camerafunctie van de Pixel 7 Photo Unblur. Deze functie doet precies wat de naam al zegt: het maakt onscherpe foto’s scherp. “Je kunt Photo Unblur toepassen op foto’s die met je Pixel 7 zijn gemaakt, maar de echte waarde van deze functie is dat het ook werkt op foto’s die met andere telefoons gemaakt zijn. Zolang je ze maar op je Pixel 7 opent via de foto-app.”

Nu beschikbaar met abonnement

De Google Pixel 7 is, zoals XGN zegt, verreweg één van de beste smartphones die in 2022 is uitgekomen. “De telefoon levert op bijna ieder vlak wat je wil en dat voor een prijs die ver onder de gebruikelijke vlaggenschepen zit.” Om dit complimentenrondje af te maken, gooien ze er nog een kleine samenvatting tegenaan: “Je geniet met de Pixel 7 van prachtige foto’s en sterke video’s dankzij de krachtige Tensor G2-chip die alle aspecten van de telefoon weet te verbeteren. De performance van de telefoon is zeer goed en het scherm is ijzersterk. Tel daar een glad en strak design bij op en het is gemakkelijk om de Pixel 7 aan iedereen aan te raden.” Voor welk abonnement je ook kiest, met deze fijne alleskunner zit je altijd goed!

Google Pixel 7

Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Nu bij ons verkrijgbaar!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Google Pixel 7 Zwart Google Pixel 7 Groen Google Pixel 7 Wit

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt