Google Pay app Tele2Blog
20 - 09 - 20214 min. leestijd

Alles over Google Pay in Nederland

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Portemonnee vergeten? Niet als je de Google Pay app op je mobiel hebt staan. Je rekent dan gewoon contactloos af met je Android-telefoon. Bij je favo koffiezaak, die online kledingwinkel, op het terras: waar dan ook. Hoe deze betaalmethode werkt en wat je opties in Nederland zijn? Wij vertellen je er alles over. 

Wat is de Google Pay app?

Met de Google Pay app kun je contactloos betalen met je Android-telefoon, zoals een SamsungOPPO of Xiaomi. Via een digitale versie van je pinpas reken je dan snel en eenvoudig af bij een winkel of online webshop. Handig, als je je portemonnee eens niet op zak hebt. Je houdt in die supermarkt gewoon je mobiel bij de pinautomaat … en voilà! Je hebt betaald voor die volle kar met lekkere snacks voor het weekend. Chillings. 

Maar er is meer. Ook kun je in de app gelijk je betaalgeschiedenis bekijken. Je weet altijd precies waar elke cent naartoe gaat. En spaar je punten bij die fijne koffiebar, of bij de buurtsuper? Je kunt ook sommige klantenkaarten toevoegen aan de Google Pay app. Scheelt weer gedoe met al die pasjes.

Hoe werkt Google Pay?

Google Pay werkt heel simpel. Met de app maak je allereerst een digitale kopie van je pinpas. Belangrijk hierbij is dat je bank de betaalwijze ondersteunt. Hierna kun je via je mobiel gelijk afrekenen bij je favo winkel. Dit gebeurt via NFC, een slimme techniek die contactloos informatie uitwisselt van toestel naar toestel. Door je mobiel tegen het pinapparaat te houden, leest hij gelijk alle gegevens die hij nodig heeft om te betalen. Soms moet je eerst nog de betaling bevestigen. Dit kan via je vingerafdruk of met de pincode van je telefoon. Je kunt zelf instellen hoe je dit het liefste doet. 

Wil je online iets afrekenen? Ook dat kan. Het is wel belangrijk dat de website het betalen via Google Pay ondersteunt. Dit herken je vaak aan het ‘Buy with Google Pay’-icoontje. Bij het afrekenen kun je dan voor deze optie kiezen, waarna je gewoon betaalt met één van je opgeslagen bankkaarten. Je hoeft de bestelling alleen nog even te bevestigen. Easy as that!

Op welke manieren kan ik met Google Pay betalen?

Het verschilt per land wat de mogelijkheden zijn met Google Pay. Zo kun je in de Verenigde Staten bijvoorbeeld al overal met deze betaalmethode afrekenen. Of zelfs geld overmaken naar vrienden of familie. Benieuwd wat er in Nederland beschikbaar is? Check het hier. 

Afrekenen in winkels via Google Pay

Je kunt in Nederland overal afrekenen met Google Pay waar je een contactloos betalen-logo of het Google Pay-logo ziet. Ook kun je je cadeaukaarten of klantenkaarten in de app opslaan. 

Google-producten afrekenen 

Google biedt in Nederland de mogelijkheid om alle Google-producten via Google Pay te betalen. Van een controller voor Google Stadia tot een Chromecast om je favoriete series mee te streamen: het kan allemaal. 

Online of in apps betalen 

Ook kun je online betalingen doen met Google Pay. Zo kun je bijvoorbeeld in-app aankopen doen in je favoriete game, of vliegtickets kopen naar een ver oord. Het verschilt wel per website of winkel waar de dienst geaccepteerd wordt. Weet je het niet zeker? Kijk dan bij de betaalopties van een website of zoek naar het speciale Google Pay-icoontje (lees: logo met G Pay erop). 

Nederland Google Pay app Tele2Blog

Automatisch betaalgegevens opslaan in Google Chrome

Doe je vaker online aankopen, maar heb je geen zin om telkens je gegevens opnieuw in te vullen? Google Pay, ook wel Gpay genoemd, biedt ook de mogelijkheid om je betaalgegevens of adres op te slaan in Google Chrome. Hiermee betaal je in één klik meteen die extra upgrade voor in je game. Je gegevens worden veilig opgeslagen en nooit gedeeld. Wil je de functie weer uitschakelen? Dat kan ook. Zo heb je altijd zelf controle over je bankgegevens. Ontdek hier meer over de veiligheid van Google Pay

Hoe zit het met Google Pay in Nederland?

Hoewel Google Pay in andere landen al heel groot is, zijn de opties in Nederland nog gering. Ook als je het op iOS en de iPhone wilt gebruiken. Zo ondersteunen de grotere banken de betaaltechniek nog niet. Ook is de app hier nog niet officieel gelanceerd. Dit betekent dat sommige gebruikers de app wel kunnen gebruiken en andere niet. 

Wil je de Google Pay app alsnog downloaden? Dit kan, maar wel met een omweg. Sommige websites bieden een apk-bestand van de app aan. Installeer je deze en pak je deze uit? Dan heb je de app alsnog op je telefoon staan. Vergeet vooraf alleen niet te checken of je bank de Google Pay-optie wel heeft. 😉

Nederlandse banken die Google Pay ondersteunen 

Benieuwd welke Nederlandse banken Google Pay wel al ondersteunen? Check ze hier.

  • ABN AMRO Bank
  • Bunq
  • Curve OS Ltd.
  • Monese
  • N26
  • PayrNet
  • Revolut
  • Viva Wallet
  • Wise

Andere manieren voor contactloos betalen

Kom je er toch achter dat je nog geen gebruik kunt maken van Google Pay? Niet getreurd! Waarschijnlijk biedt je bank een andere manier aan om contactloos met je telefoon af te rekenen. Zo activeer je het draadloos betalen bij grote banken als ING of Rabobank bijvoorbeeld in de app. Heb je een iPhone? Dan kun je ook gebruikmaken van Apple Pay. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt