Alle ins en outs van de Google Pay app

Heb je net een leuk item in je online winkelwagen, kun je je portemonnee nergens vinden. Oh no! Gelukkig is daar de Google Pay app die jouw digitale bankpas altijd op zak heeft. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om ‘m te vergeten (als je je telefoon tenminste in de buurt hebt!), maar reken je in één klik af bij je favo winkel. Benieuwd hoe deze dienst van Google werkt? Wij zetten alle ins en outs voor je op een rijtje.

Wat is de Google Pay app?Betalen-Google-Pay-App-Tele2

Dé ideale manier om zonder bankpas toch af te rekenen in je favoriete winkel. Met de Google Pay app is een fysieke betaalpas namelijk onnodig. Doordat je jouw bank gekoppeld hebt aan je Google Pay account verschijnt er een digitale versie van je bankpas op je smartphone. Hierdoor kun je dus draadloos, dankzij NFC, bij de kassa afrekenen én je portemonnee gewoon lekker thuislaten. Chill!

Naast dat je met Google Pay in bijvoorbeeld de supermarkt of je favo boekenwinkel kunt betalen, biedt de dienst nog meer mogelijkheden. Zo kun je met de app ook online een reis boeken, tickets voor een show bestellen of betalen voor de bus of trein. Het enige wat je hoeft te doen is je betaalkaart te koppelen aan je account.

Google Pay Nederland: dit zijn de mogelijkheden in ons land

Het verschilt per land wat de mogelijkheden zijn met Google Pay. Zo kun je in de Verenigde Staten bijvoorbeeld al overal met Google Pay afrekenen en ook geld overmaken naar vrienden of familie. Benieuwd wat er in Nederland mogelijk is? Here we go!

Google-producten afrekenen via Google Pay

Google biedt, volgens haar website, in Nederland de mogelijkheid om alle Google-producten via Google Pay te betalen. Van een controller voor Google Stadia tot een Chromecast om je favoriete series mee te streamen: het kan allemaal.

Online of in apps betalen via Google Pay

Ook kun je volgens de website van Google Pay in Nederland online betalingen doen met Google Pay. Zo kun je bijvoorbeeld in-app aankopen doen in je favoriete game of vliegtickets kopen naar een ver oord. Het verschilt per website en winkel waar Google Pay geaccepteerd wordt. Weet je het niet zeker? Kijk dan bij de betaalopties van een website of zoek naar het speciale Google Pay-icoontje (lees: logo met G Pay erop).

Automatisch betaalgegevens opslaan in Google Chrome

Doe je vaak online aankopen, maar heb je geen zin om telkens je gegevens opnieuw in te vullen? Google Pay biedt ook de mogelijkheid om je betaalgegevens of adres op te slaan in Google Chrome. Hiermee betaal je in één klik meteen die extra upgrade voor in je game. Je gegevens worden veilig opgeslagen en nooit gedeeld. Wil je deze functie weer uitschakelen? Dat kan ook. Zo heb je altijd zelf controle over je bankgegevens. Ontdek hier meer over de veiligheid van Google Pay.

Afrekenen in de supermarkt of apotheek via Google Pay

Helaas is het in Nederland nog niet mogelijk om in winkels te betalen met Google Pay. In omliggende landen als België en Duitsland is deze optie wel al beschikbaar.

Wanneer komt de Google Pay app naar Nederland?

Wil je de Google Pay app zelf uittesten? Dan moet je helaas nog even wachten. In Nederland is de app namelijk nog niet beschikbaar. Wij zijn reuze benieuwd wanneer Google deze functie in ons land uitrolt!

Zou jij de Google Pay app gebruiken?