Pin-Google-Maps-update-Tele2
23 - 03 - 20203 min. leestijd

Alle ins en outs van de Google Maps update

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde koffiehuis? Dan kijk je gewoon even op de landkaart. Of ben je de route naar die oudtante in Verweggistan weer eens vergeten? Dan typ je simpelweg het adres in en elke stap van A naar B wordt voor je uitgedacht. De Google Maps-app is onze allergrootste vriend. Extra goed nieuws daarom dat ‘ie weer een update heeft gekregen: vol nieuwe features en handigheden. Check hier alles over de nieuwste Google Maps update.

De vetste vernieuwingen in de Google Maps updateApp-Google-Maps-update-Tele2

We love updates en al helemaal als het voor een app is die we ook nog eens vaak gebruiken. Zo kreeg de Google Maps-app laatst interessante vernieuwingen om zijn vijftienjarige bestaan te vieren. Denk aan nieuwe, handige features als snelheidslimieten, een spiksplinternieuwe interface en meer. Ben jij al benieuwd? Wij zetten de vetste nieuwigheden voor je op een rijtje.

Een gloednieuwe look

Een van de meest opvallende vernieuwingen in de app? Dat is wel de interface. Zo heeft de app een nieuw app-icoontje gekregen die beter bij alle andere Google-producten past. Bye bye gekleurde landkaart, hello kleurrijke punaise. Ook is het menu aan de zijkant van de app verdwenen en vind je alle zoekvelden en tabbladen nu boven- en onderaan het scherm. Heel handig, want zo vind jij die restaurantjes, supermarkten of benzinepompen in de buurt nog sneller.

Benieuwd hoe het nieuwe app-icoontje tot stand kwam? Check deze video.

Nieuwe snelheidslimieten

Je zit in je auto, racet naar huis en bedenkt je dan ineens: hoe hard mag je op deze weg eigenlijk rijden? Is het een 50 of toch een 80 km/uur-weg? Daar hoef jij je nooit meer zorgen over te maken. Start je namelijk de navigatie in de Google Maps-app, dan geeft ‘ie direct weer hoe hard je overal mag rijden. Mega relaxt, want zo zorg je ervoor dat het verkeer gewoon als een geoliede machine loopt. En ga je toch per ongeluk te hard? Dan verkleurt het icoontje direct naar rood. Dé ideale manier om onnodige boetes te voorkomen ;-).

Wil je nog meer chille verkeersapps? Check hier de Flitsmeister app of deze andere handige navigatie apps.

Nieuwe tabbladen en features

Naast een gloednieuwe interface en de snelheidslimieten, zijn er in de Google Maps update ook een aantal tabbladen bij gekomen. Onderin het scherm staan nu de volgende opties: Explore, Commute, Saved, Contribute en Updates. Wat deze inhouden én wat je ermee kan? Check it out!

Explore
Zin in livemuziek? Of ben je op zoek naar een goede lunchroom? In het ‘Explore’ tabblad vind je alle informatie, rankings én recensies van restaurantjes, attracties en monumenten in de buurt. Zo weet jij altijd welke locatie het beste scoort én vind je altijd wel iets wat bij jouw mood past.

Commute
Reis je vaak met de auto, trein of bus? Dan wil je natuurlijk altijd de meest efficiënte route vinden. Dit kan met het tabblad ‘Commute’. Ook kun je hier je eigen woon-werktraject instellen. Hierdoor ontvang je dagelijks updates over het verkeer, de reistijden en meer.

Saved
Stel: je bent in een nieuwe stad. Ergens in een smal straatje vind je een bakkerij, waar je ontdekt dat deze de allerbeste croissantjes verkoopt. Bij jezelf denk je: deze plek zal ik nooit vergeten. Tot je een paar maanden later weer in diezelfde stad bent en de bakker ineens niet meer kan vinden #SOS. Hoe je dit voorkomt? Sla je locaties altijd direct op! In het tabblad ‘Saved’ zie je dan meteen al je opgeslagen plekken én vergeet je nooit meer al je favorite places in de wereld.

Contribute
Heb jij een toffe spot ontdekt? Of is er ergens werk aan de weg? Deel dit met andere gebruikers in de Google Maps-app. In het tabblad ‘Contribute’ kun je updates geven en lokale kennis delen over adressen, onbekende locaties en het verkeer. Zo bouwen alle gebruikers samen aan een nog betere app.

Updates
Heb je echt no clue welke plek je moet bezoeken in een onbekende stad? Onder het tabblad ‘Updates’ geven experts je tips voor de leukste hotspots in de buurt. Zo ontdek jij de échte pareltjes van de stad en leer je direct de omgeving kennen.

Dit komt in de volgende Google Maps update

Maar… dat was niet alles! Ook gaf Google Maps al een tipje van de sluier over wat ze het liefst in een van hun volgende updates willen toevoegen. Denk aan informatie over hoe warm het in de trein is, of er beveiliging aan boord is en een verbeterde Live View. Wij zijn reuze benieuwd! Voor nu kan je de nieuwe updates het beste zelf checken door de app gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wat vind jij van de Google Maps update?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt