13 - 02 - 20232 min. leestijd

Nieuwe 3D-functie voor Google Maps binnenkort in Amsterdam!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Rondlopen in Amsterdam en andere wereldsteden alsof je er in het echt bent? Een schattig café van binnen bekijken om te checken of het geschikt is voor een date? Zonder dat je er eerst naartoe moet? Jup, het kan met Google Maps Immersive View. Hier lees je wat het precies is, wat je ermee kunt en natuurlijk of jij het ook kunt gebruiken. Wel zo handig 😉 

Wat is Google Maps Immersive View?

Immersive View voor Google Maps is eigenlijk een combinatie van Street View en Google Earth. Maareh, wat is er dan precies anders? Nou, dat is dat je niet alleen gebouwen van buiten in 3D kunt bekijken, maar ook van binnen. Say whaaat?! Dit heeft Google gefixt door software te gebruiken die met Artificial Intelligence gewone foto’s omtovert tot 3D-beelden. Hierdoor krijg je een nog beter beeld van de structuren, belichting en sfeer. 

Nieuw: Amsterdam in Immersive View van Google Maps

Goed nieuws, er is nu dus aangekondigd dat je binnenkort ook Amsterdam kunt bekijken via Immersive View. Hoe chill! Struin bijvoorbeeld alvast door de gezellige Negen Straatjes of het bruisende Oost. Zie je een leuk restaurantje en wil je ff checken of dat iets is voor je eerste date? Hup, ‘loop’ er naar binnen en zie meteen hoe de belichting is en of de inrichting bij je past. 

Of bekijk bijvoorbeeld het Rijksmuseum in 3D. Extra tof is dat je dit kunt doen per tijdstip. De belichting past zich aan als je de tijdlijn verschuift en je ziet precies hoe druk het op een bepaald moment is. Supernice dus! Ook leuk: als het regent, regent het in Immersive View ook. Zo check je meteen of die ene fotospot ook in de regen een beetje Instagrammable is.

Naast Amsterdam kun je binnenkort ook Dublin, Florence en Venetië in Immersive View bekijken. De functie is afgelopen woensdag al gelanceerd in New York, Londen, Tokio, Los Angeles en San Francisco. Je kunt op deze manier alvast een kijkje nemen in deze steden, nog voordat je er überhaupt bent! Ideaal als je je volgende girlstrip of vakantie met je lover wil plannen! 

App image
Google Maps: Navigatie en OV
Rating starRating starRating starRating starRating star

Realtime GPS-navigatie, verkeer, OV en informatie over miljoenen plaatsen

Hoe gebruik je Immerse View?

Of je nu een iPhone 14 of een Samsung hebt, Google Maps Immerse View is op alle Apple telefoons en Android telefoons te gebruiken. Voor Amsterdam is het nu dus nog niet beschikbaar, maar, niet getreurd! Je kunt wel alvast even spieken hoe het eruit gaat zien. Vooral op telefoons met een sick groot scherm – zoals de Samsung Galaxy S23 Ultra – supervet. Dit doe je zo:

  • Open Google Maps op je telefoon.
  • Zoek in de zoekbalk een bekende bezienswaardigheid, bijvoorbeeld de Big Ben in Londen of het Empire State Building in New York.
  • Tik op het zoekresultaat.
  • Tik op ‘immersieve weergave’ bij de foto’s.
  • Je ziet de bezienswaardigheid en omgeving nu in 3D.
  • Checken hoe het er ‘s avonds uitziet? Tik op ‘Tijd en weer’ rechtsonder.

Wanneer is Amsterdam beschikbaar in Immersive View?

Hier moeten we jullie toch een piecie teleurstellen, want meer dan ‘binnen enkele maanden’ is helaas niet bekend. Maaaar, probeer het vooral alvast even uit bij de steden waarin het al wél beschikbaar is. Ook als je geen plannen hebt om erheen te gaan is ‘t een leuk tijdverdrijf. Enneh, natuurlijk schreeuwen we het van de daken als we de exacte datum weten!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt