google-lens-app-Tele2Blog
29 - 06 - 20212 min. leestijd

Google Lens: herken via je camera sneakers, planten of dieren!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Holy moly! Sta je bij het stoplicht te wachten, zie je ineens iemand met echt té gekke sneakers. Die moet je hebben. Gelukkig is daar Google Lens. Dé ultieme gids in je broekzak die je in één keer vertelt waar je die mooie shoesies kunt scoren. Wij vertellen je er alles over!

Wat is Google Lens?

Super-mega-ultra-handig! Vergeet die urenlange zoektochten op het internet naar dat ene product. Met Google Lens verken je snel en gemakkelijk je omgeving. Kom via je camera te weten waar je die outfit kunt halen. Of ontdek gelijk welke plantensoorten jij tijdens die hike-tocht allemaal tegenkomt. Je kunt via de app zelfs geschreven teksten met één scan vertalen. Handig mocht je een keer exotisch gaan eten, maar zeker willen weten dat je het goede gerecht bestelt. 

google-lens-app-android-Tele2Blog

Hoe werkt Google Lens?

Stel: in het park heb je echt je droomhond gespot. Voordat je je camera op het dier kunt richten en kunt ontdekken welk ras het is, heb je eerst de Google Lens app op je telefoon nodig. Hierna scant de app via slimme augmented reality-technieken de objecten om je heen. Gewoon via de camera van je smartphone! Ook als je al een foto op je telefoon hebt staan waar je graag meer over wilt weten, kan Google Lens deze scannen. Je upload ‘m dan en de rest gebeurt vanzelf.

Je kunt Google Lens downloaden voor alle Android-toestellen. Ja, dus ook voor jouw OnePlus 9 Pro of Samsung Galaxy S21. Ook op je iPhone kun je Google Lens gebruiken, maar dan via de Google Foto’s-app. 

App image
Google Lens
Rating starRating starRating starRating starRating star

Zoek naar wat je ziet, krijg taken sneller gedaan en doe meer met je omgeving.

Dit kun je allemaal met Google Lens

Benieuwd wat je nog meer met deze app kunt? Check het snel.

Herken leuke restaurants en winkels om je heen

Als je in een nieuwe stad bent, is deze app van Google echt jouw ultieme gids. Met de app scan je namelijk heel makkelijk gebouwen en winkels om je heen. Ontdek alles over een historisch pand of een ander herkenningspunt. En ben je na die stadswandeling wel toe aan een goede lunch? Je scant ook gewoon alle restaurants in de buurt en ziet gelijk de openingstijden. Tijd voor een breakie!

Vind snel een mooie outfit of een mooi meubel

We zeiden het al even: Google Lens is ideaal als je snel wilt achterhalen waar dat leuke kledingstuk vandaan komt. Ook kun je via de app andere objecten scannen. Wil je weten waar je die ene bank koopt? Even scannen met Google Lens en je weet het. Vind ie het item niet? Dan krijg je zelfs een lijst met alternatieve meubels die erop lijken. 

Vertaal en scan teksten

Vooral in het buitenland is het soms lastig om een vreemde taal te lezen. Staat daar nou ontbijt of toch diner? Via de app vertaal je gemakkelijk een geschreven tekst. Zonder dat het je veel moeite kost. Je kunt ook een tekst scannen en deze gelijk opslaan in je contacten of agenda. Handig als je gelijk dat nummer van die hottie wilt saven. Of natuurlijk al gelijk een date in wilt plannen. 😉

Herken planten en dieren

Wat ook heel handig is, is dat je via de app dieren en planten kunt identificeren. Zo weet je heel snel welke mooie plant er voor het raam bij iemand staat. Of welke zeldzame vogel je tijdens een fietstocht hebt gespot. Google Lens is dan je digitale encyclopedie. 

Succes met scannen! 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt