13 - 05 - 20224 min. leestijd

Google I/O 2022: alle highlights!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op Google I/O kondigt Google ieder jaar de vetste dingen aan. Van de nieuwste Android versie tot allerlei funky gadgets, slimme technologie en andere hebbedingetjes. We praten je bij over de vetste releases van dit jaar!

Wat is Google I/O?

Google I/O is een ontwikkelaarsconferentie. Georganiseerd door, je raadt het al, Google! De conferentie wordt ieder jaar rond mei gehouden vanuit Californië, waar the big Head Quarters van Google gevestigd zijn. Het is een heus mediaspektakel, waardoor ieder jaar weer duizenden journalisten en ontwikkelaars aan hun scherm gekluisterd zijn. Want: de conferentie is volledig gratis te volgen via internet!

Google I/O 2022 Android 13

7 vette dingen die op Google I/O zijn aangekondigd

Benieuwd naar wat er dit jaar allemaal gereleased is? Maar ben je er niet aan toe gekomen om de hele conferentie bij te houden? We got you! Check hier alle highlights!

Android 13

Het allergrootste nieuws van Google I/O 2022? Dat is de langverwachte aankondiging van Android 13. Deze nieuwste Androidversie zorgt voor een frisse wind met features waar je ‘u’ tegen zegt. De meest opvallende update? Apps kunnen alleen nog maar toegang krijgen tot media die de app écht nodig heeft. Een podcastapp die toegang vraagt en krijgt tot je foto’s en video’s? Dat is officieel verleden tijd!

Andere remarkable updates van Android 13? De swingende mediaspeler! Het tijdbalkje dat je in beeld ziet wanneer je muziek luistert, heeft een nieuwe look gekregen. Ook Material You heeft een nieuwe, dynamische vibe dankzij de 16(!) kleurthema’s die je nu kunt kiezen.

Google Pixel 6a

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn al een tijdje uit. Maar Google voegt nóg een model toe aan het rijtje. Dit keer is het een goedkoper model, de Google Pixel 6a! Deze budget telefoon komt 28 juli uit en is de allereerste budget telefoon van Google met een Tensor chip. Dit is een hypermoderne processor die je betaalbare telefoon supersnel en soepel laat werken.

Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro

There is more! Dit najaar worden er nóg twee telefoons gelanceerd. De Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Veel informatie liet Google nog niet los. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de camerabalk een nieuwe look krijgt én dat de telefoons een splinternieuwe Tensor chip krijgen. To be continued…

Real Tone

Real Tone is een Google Pixel 6 project waarmee Google al een tijd bezig is. Dit project werkt eraan om een donkere huid beter vast te leggen op camera. Het wordt nu uitgebreid naar ieder apparaat! Het doel? Producten nog inclusiever maken. Dit wil Google doen door Real Tone ook toe te passen op Google Foto’s, zodat je foto’s bijvoorbeeld kunt ordenen op huidskleur, haarkleur en zelfs haartextuur. Handy als je make-up zoekt of een haargel die perfect aansluit bij jouw haar- of huidtype!

Pixel Watch

Ander groot nieuws tijdens de Google I/O dit jaar? De lancering van de eerste eigen smartwatch van Google: de Pixel Watch. Te herkennen aan een superstrak design met ronde display en roestvrijstalen frame. Andere kenmerken van dit slimme horloge? Hij wordt ondersteund door Google Assistant, heeft een handige navigatie via Google Maps (ook zonder ondersteuning van je mobiel!) én hij maakt het mogelijk om te betalen via de Google Wallet. Laat je oldschool portemonnee maar thuis! Oh, en hadden we al gezegd dat je al je slimme apparaten in huis kunt besturen met de nieuwe Google Home app? Super handig! Maar nog even geduld. De Pixel Watch komt deze herfst uit.

Pixel Buds Pro

En alsof dat nog niet genoeg was, komt Google ook met hun allererste eigen noise canceling oortjes! De Pixel Buds Pro zijn vanaf de zomer verkrijgbaar en gaan tot wel 11 uur mee. Perfect voor een enkeltje Kaapstad. Of Mexico-Stad. Of Aruba.

Google Translate

En dan nog een ander mooi nieuws: Google Translate wordt uitgebreid! Met maar liefst 24 talen die wereldwijd door meer dan 300 miljoen(!) mensen gesproken wordt. Onder andere verschillende talen van inheemse (Zuid-)Amerikaanse volken, tien Afrikaanse talen en acht Indiase talen.

Google Pixel Tablet

Normaal laat Google niet veel los over producten die nog vol in de ontwikkelfase zitten. Maar omdat de tablet-wereld zo booming is, maakten ze een uitzondering op de regel. Google deed namelijk een tipje van de sluier van hun nieuwste tablet! De Google Pixel Tablet zal in 2023 verschijnen en zal draaien op een Google Tensor chip. Verdere info volgt nog. Spannend!

Nieuwe Android versie

De highest highlight van de Google I/O? Dat was toch echt Android 13! We get it… Waarschijnlijk sta je te popelen tot deze nieuwste beta versie van het systeem beschikbaar is voor je Samsung of OPPO. Nog even geduld. Het kan altijd even duren voor je de nieuwste Android versie krijgt. In de tussentijd zijn ontwikkelaars druk bezig met het aanpassen van hun apps voor de nieuwste versie van Android. Waarschijnlijk wordt Android 13 aan het eind van de zomer uitgerold voor gebruikers.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt