15 - 10 - 20182 min. leestijd

Google Family Link helpt je kids met minder screentime!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zijn er bij jullie kids in the house? Grote kans dat die vaak op hun smartphone, tablet of laptop zitten. Misschien wil je toch eens een oogje in het zeil houden op wat je kind online allemaal ziet. Google Family Link helpt je daarmee. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Google Family Link, voor digitale huisregelsVlieger_Google_Fam_Link_Tele2_inline

Met de Google Family Link-app stel je digitale huisregels op voor je kind(eren). Door een Google-account aan te maken en te linken aan de dienst, bepaal je zelf wat je kind ziet en hoelang je kind bepaalde apparaten gebruikt. Screentime noem je dat. Hoe mooi de digitale content ook is, er valt buiten ook genoeg te beleven!

Google Family Link download je gratis in de Apple App Store of in de Google Play Store.

Bepaal met Google Family Link welke content je kind ziet

Via Google Family Link kun je bepalen welke content je kind ziet. Het begint met het bijhouden waar je kind naar kijkt. Hoeveel tijd zit hij of zij op welke app? Misschien zit je kind wel veel minder op Snapchat dan je dacht, en brengt hij meer tijd door op de school-app! Of andersom natuurlijk ;-). Zit je kind op apps waarvan je liever niet wilt dat hij of zij die gebruikt? Dan kun je die blokkeren. Google Family Link helpt je een handje met het vinden van geschikte apps voor je kids. Samen met docenten laat Family Link zien welke Android-apps geschikt zijn voor je kind. Die kun je dan mooi als alternatief aanbieden. Je kunt ze zelfs al zelf op de smartphone of tablet van je kind installeren.

Screentime, wanneer is het genoeg?

Misschien heb je soms het gevoel dat je kind non-stop in zijn scherm is gedoken. Maak je geen zorgen, dat is heel normaal. Toch kan het instellen van een limiet aan schermtijd geen kwaad. Ook dat kan met Google Family Link. Jij bepaalt wat de juiste hoeveelheid schermtijd voor je kind is. Zo stel je bijvoorbeeld rond bedtijd een tijdlimiet aan, zodat je zeker weet dat je kind niet tot middernacht op zijn of haar telefoon zit. Wil je dat je kind tijdens het avondeten even die smartphone weglegt? Dan kun je, ook op afstand, de telefoon vergrendelen. Ook als het tijd is om buiten te spelen. Een handige extra aan Google Family Link is dat je kunt zien waar je kind is. Een veilige gedachte als je dochter na de voetbaltraining naar huis fietst of als je zoon met zijn vriendjes op pad is.

Je kunt Google Family Link downloaden op zowel Android als iOS-apparaten. Wel moet je kind een Google-account hebben. Wil je specifieke apps blokkeren of het gebruik ervan limiteren? Dan moet het apparaat van je kind op Android werken. Enkele Android-toppers zijn de Samsung Galaxy S9 en de Nokia 5.1.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt