Google-Chrome-Dark-mode-Tele2
06 - 07 - 20201 min. leestijd

Zo zet je Google Chrome dark mode op Android aan

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Na een lange avond internetten op je smartphone worden je ogen soms best weleens moe of trekkerig. Gelukkig kun je dit zelf eenvoudig voorkomen. Hoe? Door Google Chrome dark mode in te stellen. Met deze donkere modus van Chrome geef jij je ogen meer rust én surf je de volgende keer het web af tot je erbij neervalt. Ontdek hier hoe je deze donkere modus van Chrome activeert.

Wat is Google Chrome dark mode?App-Chrome-Dark-mode-Tele2

Mega fijn! Zet je Google Chrome op je telefoon in dark mode, dan betekent dit dat je een donkere modus van de internetbrowser inschakelt. In plaats van dat je de app dan in een wit thema ziet, is alles in een zwart thema weergegeven. Groot voordeel hiervan? Hiermee geef je je ogen direct meer rust en hoeven ze minder te focussen. Ideaal voor als je je smartphone veel ’s avonds gebruikt, in bed bijvoorbeeld. Ook bespaar je met dark mode op je batterij. Je batterij verbruikt hierdoor minder energie, waardoor hij langer meegaat. Alleen maar voordelen dus, die dark mode ;-).

Tip: nog meer batterij besparen? Check onze handige tips voor batterij opladen.

Zo zet je Google Chrome dark mode aan

Niet geheel onbelangrijk: hoe schakel je deze functie dan in de Google Chrome-app in? Wij zetten alle stappen voor je op een rijtje.

Google Chrome dark mode handmatig instellen

  1. Open de Google Chrome-app op je Android-telefoon.
  2. Klik rechtsboven op de drie stippen en dan op Instellingen.
  3. Klik op Thema’s.
  4. Selecteer Donker.
  5. Et voilà! De donkere modus is geactiveerd.

Google Chrome dark mode automatisch instellen

Heb je op jouw Android-telefoon standaard al de donkere modus ingesteld? Dan hoef je niks te doen. Google Chrome neemt namelijk automatisch de instellingen van je telefoon over. Als je de app downloadt, dan verschijnt ‘ie dus direct in het donkere thema. En jep, dit is bij iPhones net zo.

Nog meer apps met dark mode

Sinds de komst van dark mode zie je dat steeds meer bedrijven deze stand in hun app overnemen. Zo maken een heleboel apps al gebruik van het donkere thema. Denk aan Instagram, Gmail, Google Maps, Microsoft OneDrive, Waze en veel meer. Heb je een Apple-toestel? Ook op een iPhone of iPad kun je het donkere thema inschakelen. Ontdek hier meer over dark mode op iPhone.

Wat vind jij van de Google Chrome dark mode? Een dikke yay of vette nay?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt