Google Assistent uitzetten? Zo doe je dat!

Het vertelt je of het gaat regenen, of er files op de weg zijn én wat de ingrediënten voor die overheerlijke lasagne ook alweer waren. De Google Assistent op jouw telefoon is your friend in need. Soms weet hij voor je de vraag stelt het antwoord al en popt er op je scherm direct een antwoord op. Maar, wat doe je als even he-le-maal klaar bent met die persoonlijke hulp? Check hier hoe je deze Google-dienst uit kan zetten.

Wat is Google Assistent?uitzetten-google-assistent-Tele2

Jouw persoonlijke hulp! Deze slimme assistent van Google helpt jou namelijk bij het beantwoorden van al jouw vragen. Wil je weten hoe die toffe film met Leonardo Di Caprio ook alweer heet? Of in welk jaar je favo song uitkwam? Vraag ’t je telefoon en de Google Assistent geeft je direct het antwoord. Voor dit slimme staaltje technologie is echt geen vraag onbeantwoordbaar!

En wil je een wekker zetten voor morgenvroeg, maar heb je geen zin om onder die warme dekens vandaan te komen? De Google Assistent voert zelfs acties voor je uit. Relaxt! 😉

Andere slimme assistenten? Check hier alles over Alexa en Google Home.

Geen Google Assistent nodig? Zo schakel je ‘m uit!

Klinkt heel handig die Google Assistent, maar het kan natuurlijk zijn dat het niets voor jou is of dat je ‘m niet vaak gebruikt. Ook kan het vervelend zijn als de stemassistent steeds omhoog popt, terwijl je thuis al een andere slimme speaker gebruikt. Daarom check je hier hoe je ‘m uit kan zetten.

Google Assistent uitzetten op Android

 1. Open de Assistent-app op je telefoon.
 2. Klik op het kompas-icoon om de stemassistent te activeren.
 3. Klik rechtsboven op het account-icoon en kies Instellingen.
 4. Ga naar het tabblad Assistent.
 5. Scrol naar beneden en klik onder het kopje Assistent-apparaten op Telefoon.
 6. Verschuif de schakelaar tot hij grijs kleurt.
 7. Et voilà! De volgende keer als jij “Hey Google” roept, is er niemand thuis!

Google Assistent verwijderen van thuisknop

Is de Google Assistent bij jouw telefoon gekoppeld aan je thuisknop? En wil je dit uitzetten? Dan doorloop je deze stappen:

 1. Open op je telefoon de Instellingen.
 2. Ga naar Apps en meldingen en klik dan op Geavanceerde opties.
 3. Klik op App voor assistentie en geef aan welke app je wilt koppelen aan je thuisknop. Je kan er ook voor kiezen om helemaal geen app hieraan te koppen.

Let op: deze instellingen zijn per telefoon anders! Het kan dus zijn dat een tabblad in je menu een net iets andere naam heeft. 😉

Google Assistent verwijderen van je toestel

Denk je de slimme assistent echt helemaal niet meer te gebruiken? Op sommige toestellen is het ook mogelijk om de Google Assistent volledig van je telefoon te verwijderen. Let op, dit kan dus niet bij alle toestellen. Je kan dit checken door de volgende stappen te volgen:

 1. Open de Google Play Store.
 2. Klik in het menu linksboven op Mijn apps en games.
 3. Zoek bij je geïnstalleerde apps naar Google Assistent.
 4. Klik op Verwijderen en klaar is Kees!

Heb jij je Google Assistent aan- of uitstaan?