dieren-Google-AR-Tele2
20 - 05 - 20202 min. leestijd

Voel je als Tiger King met deze Google AR-dieren

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voel je als een king… voel je als Tiger King! Ja, met Google AR kan het. Hiermee plaats je virtuele dieren als tijgers, panda’s en leeuwen gewoon in je woonkamer. Benieuwd hoe dit knappe staaltje technologie werkt? En hoe je het zelf thuis uit kunt proberen? Let’s find out!

Wat is Google AR?deer-Google-AR-Tele2

Mega futuristisch! Met deze tool van Google breng je namelijk virtuele objecten naar de echte wereld. Hierbij kun je denken aan wilde dieren, maar ook aan geinige, dansende animaties. Door via Google een AR-object op te zoeken, kun je door middel van je smartphonecamera bewegende, virtuele objecten in je huiskamer tonen. Heb je dus altijd al een kat willen hebben, maar er nooit een durven kopen? Met Google AR test je op een simpele en snelle manier hoe zo’n lief diertje op de bank er nu echt uitziet ;-).

Het fijnste aan deze tool van Google? Je hebt geen speciale augmented reality-gadgets als een headset of bril nodig, alleen een telefoon die AR ondersteunt. Niceee!

Hoe breng ik Google AR-dieren in mijn huis?

Om Google AR-dieren in je huis te brengen, heb je dus eerst een telefoon nodig die augmented reality ondersteunt. Hoe kom je erachter of jouw toestel dit doet? Laten we daar dieper op induiken.

Zo ontdek je of jouw toestel augmented reality ondersteunt

Zowel iOS- als Android-toestellen ondersteunen augmented reality. Bij Apple zijn dit de devices die iOS 11 of hoger hebben. Bij Android telefoons en tablets zijn dit de toestellen van Android 7 of hoger.

Weet je niet zeker of je telefoon of tablet aan deze eisen voldoet? Google heeft een lijst opgesteld met alle AR Core-ondersteunende toestellen. Heel handig!

Zo breng je Google AR-objecten naar de echte wereld

Ok, het meest belangrijke van alles: hoe breng je al die vette animals en objecten nu naar real life? Dat doe je met de volgende stappen:

 1. Typ in Google een dier of object in, bijvoorbeeld tijger.
 2. Google toont nu alle zoekresultaten op dit woord. Mocht er een AR-versie van zijn, dan zie je deze bovenaan in de resultaten staan met Bekijk een levensgrote tijger van dichtbij.
 3. Klik op de knop Weergeven in 3D. De camera van je smartphone wordt nu geopend.
 4. Richt je camera naar een plek waar je de tijger wil plaatsen en volg de stappen op het scherm. Et voilà! Nu kun jij het beest van dichtbij bekijken en echt in die Tiger King-rol kruipen.

Lukt het niet met de bovenstaande stappen? 9to5Google maakte ook een handige video over hoe je Google AR kunt gebruiken. Check it out!

Tip: check deze augmented reality apps om je slaapkamer om te toveren tot escape room of levensgroot tekenvel!

Deze Google AR-dieren kun je nú in je woonkamer toveren

Super vet toch, die levensechte tijger? Ook kun je met Google AR nog een heleboel andere dieren van dichtbij bekijken. Benieuwd welke dit zijn? 9to5Google stelde een lijst op én daar staan heel veel leuke en interessante beesten tussen. Ideaal om van je huis een dierentuin te maken. Dit zijn ze:

 • Alligator
 • Hond
 • Kat
 • Reuze panda
 • Octopus
 • Racoon
 • Slang
 • Pinguïn
 • Luipaard
 • Egel
 • Wolf

En nog veel meer!

Tip: jezelf naar de virtuele wereld brengen? Maak je eigen memes met de Doublicat app.

Welk Google AR-object tover jij als eerst naar je huiskamer?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt