google agenda delen
29 - 08 - 20223 min. leestijd

Google Agenda delen? Zo fix je het!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd op de hoogte zijn van de afspraken van je lover? Alles voor het gezin perfect plannen? Of weten of je huisgenootjes dit weekend thuis zijn? Dan kun je een Google Agenda delen. Met een gezamenlijke agenda via bijvoorbeeld Gmail weet je altijd van elkaar waar iemand uithangt. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

hoe google agenda delen

Hoe kun je een Google Agenda delen?

Een Google Agenda delen heb je zo gefixt. Je hebt er niet veel voor nodig: alleen een Google Agenda en een computer. Kijk maar!

 • Open Google Agenda op je computer.
 • Ga in het linker menu naar Mijn Agenda’s.
 • Klik naast de agenda die je wilt delen op Meer (de drie puntjes).
 • Klik op Instellingen en delen.
 • Scrol naar beneden naar Delen met specifieke mensen en klik op Mensen toevoegen.
 • Vul het e-mailadres in van degene met wie je de Google Agenda wilt delen.
 • Kies welke rechten diegene krijgt en bevestig je keuze door op Verzenden te klikken.

Goed om te weten: door gelijk de rechten in te stellen, bepaal je zelf wat iemand wel of niet kan. Zo kun je aangeven of de ander alleen afspraken kan zien of ook mag aanpassen en aanmaken. Een partner geef je meer rechten dan bijvoorbeeld het jongste lid van het gezin.

Gedeelde Google Agenda toevoegen aan de app

Heb je je Google Agenda gedeeld? Dan is het aan de ander om deze toe te voegen aan de Google Agenda-app. Dit kan op zowel je iPhone als een Android telefoon, zoals Samsung. Je doet dit in twee stappen.

Abonneren op een gedeelde Google Agenda

Wanneer iemand een Google Agenda met je heeft gedeeld, ontvang je hiervan een e-mail. Hierin staat een link om de agenda toe te voegen aan je eigen agenda. Je volgt de volgende stappen op je computer:

 • Klik in de e-mail op Deze agenda toevoegen.
 • Je Google Agenda wordt nu geopend.
 • Er verschijnt een pop-up om de gedeelde agenda toe te voegen. Klik op Toevoegen.
 • Aan de linkerkant onder Mijn Agenda’s verschijnt nu de gedeelde agenda.

Gedeelde Google Agenda toevoegen aan je iPhone of Android telefoon

Heb je de bovenstaande stappen gevolgd? Dan kun je nu de gedeelde Google Agenda toevoegen aan de Google Agenda-app op bijvoorbeeld je Samsung telefoon. Dit doe je zo:

 • Open de Google Agenda-app.
 • Klik linksboven op Menu en dan op Instellingen.
 • Klik op de agenda die je wilt bekijken.
 • Vink de agenda aan en je kunt nu alle afspraken van de ander zien.

3 redenen om je Google Agenda te delen

Waarom het delen van je Google Agenda handig is? Er zijn er een heleboel redenen te bedenken. Check het zelf maar!

Altijd en overal op de hoogte van elkaars afspraken

Verjaardagen, meetings met werk, een belgesprek met de dokter: elke dag hebben we wel iets op de planning staan. Moeten we al deze afspraken – en die van elkaar – onthouden, dan waren we langzaam helemaal loco geworden. Door je Google Agenda met een ander te delen, ben je gelijk op de hoogte van elkaars afspraken. Zo weet je precies of je huisgenootje dit weekend thuis is. Of dat je lover een etentje met vrienden heeft. Je weet met één klik waar iemand is op welk moment.

Makkelijk samen iets plannen

Het delen van een Google Agenda is vooral heel makkelijk als je samen iets wilt plannen. Zoals een weekendje weg. Of een avondje naar de bioscoop. In een duidelijk overzicht zie je precies wanneer iemand bezet is of nog een gaatje vrij heeft. Gelijk die date met je lover vastleggen? Dan kun je – als je de rechten hebt – met één klik een moment in de agenda prikken. It’s a date!

Handig voor op werk

Ook is het delen van je Google Agenda heel handig voor op werk. Je kunt waar je ook bent met je mobiele abonnement collega’s toevoegen. Zo zien ze direct al je meetings en belafspraken. Je kunt zelfs je Google Agenda via een link delen met mensen buiten de organisatie. Handig, als je beiden een drukke planning hebt, maar wel een koffiemomentje wilt inplannen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt