Zo kun jij je Google Agenda delen

Verjaardagen, trouwdagen, een belgesprek met de dokter, meetings met werk: elke dag hebben we wel wat op de planning staan. Moesten we al deze afspraken onthouden, dan waren we langzaam helemaal loco geworden. Thank god bestaan er online agenda’s, zoals die van Google, die dit allemaal voor ons doen. En kunnen we deze tegenwoordig zelfs direct met anderen delen. Mega handig mocht je samen iets willen plannen. Hoe je Google Agenda delen werkt? Check het hier.

Waarom een Google Agenda delen handig kan zijnplanning-Google-Agenda-delen-Tele2

Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom het delen van een agenda handig is. Door je collega’s toe te voegen, kun je bijvoorbeeld zorgen dat zij direct al je meetings en belafspraken in kunnen zien. Of hebben jij en je partner een druk leven? Dan kun je door een gezamenlijke agenda aan te maken elkaars planning telkens volgen. Ideaal mochten jullie bijvoorbeeld een keer een romantische avond samen willen plannen, zoals het kijken naar de sterren met deze sterren kijken apps ;-). #omdathetkan

Ook kan een Google Agenda delen handig zijn als je met huisgenoten woont. Weet je niet zeker of hij of zij mee eet? Of dat die belangrijke afspraak met die docent vandaag al was? Door in de gezamenlijke agenda te kijken weet jij het binnen no time én kun je rekening met elkaar houden. Zo wordt samenwonen nog eens fijn! En het mooie is: dit kan op elke smarpthone smartphone. Van Samsung en andere telefoons met Android tot iPhones.

Nog iets handigs voor het samenwonen met huisgenoten? Check deze beste budget apps en houd al jullie geldzaken bij.

Een Google Agenda delen, hoe werkt dat?

Heel simpel! Het is wel belangrijk dat je van tevoren al een Google-account hebt. Zoals die van je Gmail. Je kunt dan de agenda-app en de calendar in de browser gebruiken. Heb je dit account nog niet? Dan maak je gemakkelijk een e-mailadres aan via Gmail.com. Hierna is het een kwestie van de onderstaande stappen volgen:

Maak een agenda aan

Wil je graag gezamenlijk een Google Agenda delen? Het handigste is dan om een nieuwe agenda aan te maken. Hiermee kun je jouw persoonlijke agenda gescheiden houden met degene die je bijvoorbeeld deelt met je lover of best friend. Hoe je dit doet? Zo:

 1. Ga naar de Google Calendar website en meld je aan met je account.
 2. Klik op het tandwieltje bovenaan op de pagina om het instellingenmenu te openen.
 3. Klik op Instellingen.
 4. Klik in het linker venster op Agenda toevoegen en dan op Nieuwe agenda maken.
 5. Geef je agenda een naam, bijvoorbeeld iets als ‘familie agenda’, en druk op aanmaken.
 6. Et voilà! Je agenda is klaar voor gebruik.

Wil je jouw persoonlijke agenda delen en heb je deze al aangemaakt? Dan sla je deze stap natuurlijk over!

Google Agenda delen

Nu je agenda aangemaakt is, is het alleen nog een kwestie van het delen met anderen. Voordat je hiermee kunt beginnen, moet je eerst terug naar de beginpagina. Dus de Google Calendar website. Gelukt? Dan volg je nu deze stappen om je Google Agenda te delen:

 1. Ga in het linker menuvenster naar Mijn agenda’s.
 2. Klik naast de agenda die je wil delen op de drie puntjes.
 3. Klik op Instellingen en delen. Nu word je geleid naar het instellingenmenu.
 4. Scrol naar beneden naar Delen met specifieke mensen en klik op Mensen toevoegen.
 5. Nu is het tijd om het e-mailadres in te vullen van degene met wie jij je Google Agenda wil delen. Hierbij kun je ook gelijk aangeven of diegene afspraken mag aanpassen, aanmaken of alleen lezen.
 6. Gelukt? Dan krijgt diegene een verzoek om de agenda te delen en het sharen kan beginnen ;-). Je kunt daarna de agenda blijven beheren. Handig wanneer je nieuwe mensen wilt toevoegen aan de te delen agenda.

Is het Google Agenda delen gelukt? Gebruik ‘m in de app!

Natuurlijk heb jij je agenda altijd bij de hand, gewoon op je smartphone! Daarom is het handig om je gedeelde Google Agenda ook gelijk aan de app toe te voegen. Dit doe je zo:

 1. Download de Google Agenda-app (Android & iOS).
 2. Log in met je Google-account.
 3. In de zijbalk zie je nu al je agenda’s staan. Klik je gedeelde agenda aan om ‘m in het overzicht zichtbaar te maken.
 4. Et voilà! Je kan nu afspraken inzien of zelfs aanmaken.

Met wie ga jij een Google Agenda delen?