Zo stem je je gitaar met je smartphone
26 - 05 - 20212 min. leestijd

Gitaar stemmen app: speel nooit meer een valse noot

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Of je nu jezelf gitaar leert spelen via tutorials op YouTube, of elk weekend al een jamsessie houdt met je vrienden. Iedere muzikant weet dat zijn instrument af en toe een valse noot kan slaan. Een gitaar stemmen app is dan je redder in nood. Hiermee stel jij op elk moment eenvoudig je gitaar perfect af en tokkel je hierna weer de sterren van de hemel. Dit zijn de handigste apps!

Gitaar stemmen app: GuitarTuna

Voor iedereen die snel en gemakkelijk zijn gitaar wil stemmen, is daar GuitarTuna. Je hebt geen moeilijke kabels nodig. Nope, alleen je smartphone en de app. GuitarTuna gebruikt een speciaal algoritme voor audio die via de microfoon van je telefoon elke noot herkent. Zo kun je die valse toon dus eenvoudig weer in de perfecte staat brengen. Extra leuk: met de app kun je ook gelijk je gitaar-skills challengen. Master moeilijke akkoorden, of train je gevoel voor ritme. 

Zo stem je je gitaar met je smartphone met GuitarTuna
App image
GuitarTuna: Guitar,Tuner,Chord
Rating starRating starRating starRating starRating star

# 1 Guitar Tuner wereldwijd. Meer dan 10 miljoen gebruikers. Snel, eenvoudig en zeer nauwkeurig!

Gitaar stemmen app: Pro Guitar Tuner

Nog een handige gitaar stemmen app? Dat is Pro Guitar Tuner. Ook via deze app kun je jouw gitaar stemmen. Of elk ander snaarinstrument, want ook je viool, bas of balalaika laat je er weer top mee klinken. Pro Guitar Tuner biedt meer dan tweehonderd stemmingen in verschillende categorieën. Geef je instrument meer verhoogde tonen, of kies juist voor verlaagde. Jij stelt je gitaar af zoals jij dat wilt. Net als de app hierboven, heb je voor Pro Guitar Tuner ook geen kabels nodig. Alles neemt ie op via je de microfoon van je smartphone. Nice!

Zo stem je je gitaar met je smartphone met Pro GuitarTuner
App image
Pro Guitar Tuner
Rating starRating starRating starRating starRating star

De gitaar tuner app voor de professional en de beginner

Gitaar stemmen app: DoubleTune

Of je nu een elektrische of een akoestische gitaar hebt: elk snaarinstrument moet eens in de zoveel tijd gestemd worden. DoubleTune helpt je dit eenvoudig te doen. Deze app assisteert je tijdens het afstellen van jouw gitaar. Is een snaar te strak? Dan brandt er op je scherm een rood lampje. Handig, want zo breekt ie niet ineens tijdens die jamsessie met je band. En wil je onderweg nog even nieuwe akkoorden leren, of je huidige extra masteren? In de app zit ook een speelfunctie waarin je makkelijk nieuwe tunes leert. Tijd om die gitaar-skills naar een hoger level te tillen!

Zo stem je je gitaar met je smartphone met Tuner
App image
Guitar Tuner: Ukulele & Bass
Rating starRating starRating starRating starRating star

Tune electric and acoustic guitar, ukulele, bass and violin

Ook meezingen met je net gestemde gitaar? Check deze autotune apps

Gitaar stemmen app: YouTube

Het is ook wel het walhalla van tutorials: YouTube! Daarom kun je ook hierop een heleboel handige video’s vinden voor het stemmen van je instrument. Of je nu een ukelele of een banjo hebt: op het platform vind je instructievideo’s voor elk type gitaar. Typ in de zoekbalk ‘gitaar stemmen’ en er rolt gelijk een reeks aan filmpjes uit. Extra fijn aan YouTube? Je vindt er ook een heleboel how to’s voor het spelen van liedjes. Lukt het jou om die favo song je helemaal eigen te maken?

Zo stem je je gitaar met je smartphone met YoTube
App image
YouTube
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bekijk je favoriete video’s, kanalen en afspeellijsten waar je ook bent.

Gitaar stemmen app: Fender Guitar Tuner

Last but not least: Fender Guitar Tuner! Deze gitaar stemmen app helpt je naast het afstellen van je instrument, ook bij je samenspel. Wil je thuis dat ene nummer nog oefenen, maar is je band niet in de buurt? Via de app kun je meespelen op 65 verschillende drum beats in verschillende genres. Van Rock tot Blues en Metal. Ook vind je in deze app een aantal instructievideo’s voor het afstellen van je snaarinstrument. Handig, als het de eerste keer is!

Zo stem je je gitaar met je smartphone met Fender
App image
Fender Guitar Tuner
Rating starRating starRating starRating starRating star

Stem je gitaar, bas en ukelele met Fender’s tuner-app.

Tip: tof nummer gehoord in de supermarkt dat je graag wilt naspelen? Gebruik deze beste muziek herkennen apps

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt