negativen_gif_maken_tele2_main
30 - 04 - 20202 min. leestijd

Geinige gif maken? Dat kan met deze apps!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga jij helemaal goed op al die gekke gifjes die je om de oren vliegen? Snappen we! Een gifje zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Daarom is zelf een gif maken ook zo geestig om te doen. En je chatmatties verras je er ook nog mee. Check onderstaande apps waarmee je gifs kunt maken en ‘gif’ nooit op!

Reageer met een giftig leuke gifman en poes gif_maken_tele2_inline

Social media staat bol van de gifjes van schattige katten, vallende peepz en epic gezichtsuitdrukkingen. En ook al zijn sommige best een beetje flauw, toch moet je er stiekem altijd wel om gniffelen. Vooral de inzet van gifjes als reactie doen het altijd lekker. Maakt iemand in de groepsapp een ongrappige opmerking? Dan is een droog gifje van iemand die klapt best op zijn plaats. Het internet is een onuitputtelijke bron van gifjes, maar je gif-ervaring wordt nóg vetter met eigen gebrouwde gifjes. Word een gif-king of -queen en start met een eigen gif maken.

Gif maken met Giphy

Giphy is de bekendste database voor gifjes. Van legendarische tv-momenten tot vage animaties van lachende varkentjes. Je kunt ‘t zo gek niet bedenken of er is een gifje voor. Het is dan ook vrij logisch dat de Giphy-app een functie heeft waarmee je zelf een gif kunt maken. Bijvoorbeeld van jouw immer resting bitch face.

Dit werkt als volgt: druk in de app op de camerafunctie en maak een korte video van je ‘vriendelijke’ gezichtsuitdrukking. Vervolgens maakt de app er een gif van. Een andere optie is de burstmodus. Schiet met je Samsung Galaxy S20 een bunch aan kiekjes achter elkaar en Giphy maakt er een gif-bestand van. Tevreden met het resultaat? Maak je gifje dan een tikkie hysterischer door er een effectje overheen te gooien. Bijvoorbeeld een filter of een zelfgetekend gezichtje. Een eigen gif maken was nog nooit zo leuk ;-).

Giphy is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Gif maken iPhone: de Giffer-app

Maak van je gifje een kunstwerk. Met de Giffer-app creëer je echt next level gifjes, speciaal voor alle creatieve geesten out there! Hoewel je wel eerst € 3,49 moet neerleggen voor deze app, kun je daarna zoveel gifs op je iPhone maken als je wil. Bijvoorbeeld met je iPhone 11 Pro. Voeg bewegende effecten of één van 25 filters toe. En versnel óf vertraag je beeld. Je bepaalt zelf hoe je ‘m bewerkt. Maar wees gewaarschuwd: zelf een gif maken met deze app werkt best verslavend.

Giffer is voor € 3,49 te downloaden voor iOS.

Eigen gif maken met Pixel Animator: GIF Maker

Is het tekenen van gekke poppetjes jouw specialiteit? Dan moet je deze gif maken-app echt ‘ns proberen. Hiermee begin je namelijk helemaal from scratch met een gif maken. Bijvoorbeeld een poppetje dat begint te lachen. Dit doe je als volgt: teken eerst een poppetje met een rechte mond. In het volgende frame teken je het poppetje met een lachende mond. De app plakt deze frames aan elkaar, et voilà! Je hebt jouw eigen creatie tot leven gewekt. Sick, of nie?

Geen idee waar je moet beginnen? Check hieronder een tutorial van deze gif maken-app.

Pixel Animator: GIF Maker is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Is zelf een gif maken iets voor jou of neem jij genoegen met de bestaande gifjes?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt