Tele2 Blog

Geinige gifjes maken? Dat kan met deze apps

Ga jij helemaal goed op al die gekke gifjes die je om de oren vliegen? Snappen we! Een gifje zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Daarom is zelf gifjes maken ook zo geestig om te doen én verrassend voor je chatvrinden. Check onderstaande gif-apps en gif nooit op!

Reageer met een giftig leuke gifman en poes gifjes_maken_tele2_inline

Social media staat bol van de gifjes van schattige katten, vallende peepz en epic gezichtsuitdrukkingen. En ook al zijn sommige best een beetje flauw, toch moet je er stiekem altijd wel om gniffelen. Gifjes hebben een aantrekkingskracht van heb ik jou daar. Vooral de inzet van gifjes als reactie doen ’t altijd lekker. Vertelt iemand in de groepsapp een ongrappige opmerking? Dan is een droog gifje van iemand die klapt best op zijn plaats. Hoewel het internet een onuitputtelijke bron van gifjes is, wordt je gif-ervaring nóg vetter met eigen gebrouwde gifjes. Word een gif-king of -queen!

Gifjes maken met GIPHY Cam

Giphy is de bekendste database voor gifjes. Van legendarische tv-momenten tot vage animaties van lachende varkentjes. Je kunt ’t zo gek niet bedenken of er is een gifje voor. Het is dan ook vrij logisch dat Giphy een app heeft waarmee je zelf gifjes kunt maken. Bijvoorbeeld van jouw immer resting bitch face. Dit werkt als volgt: druk in de app op de camerafunctie en maak een korte video van je ‘vriendelijke’ gezichtsuitdrukking. Vervolgens maakt de app er een gif van. Een andere optie is de burstmodus. Schiet met je Huawei P smart een bunch aan kiekjes achter elkaar en GIPHY Cam maakt er een gif-bestand van. Tevreden met het resultaat? Maak je gifje dan een tikkie hysterischer door er een effectje overheen te gooien. Bijvoorbeeld een filter of een zelfgetekend gezichtje.

GIPHY Cam is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Gifjes maken met GIF X

Maak van je gifje een kunstwerk. Met de GIF X-app op je iPhone Xr creëer je echt next level gifjes, speciaal voor alle creatieve geesten out there! Je kunt zowel eigen foto’s en video’s gebruiken als bestaande gifjes (vanuit Giphy.com) customizen. Zo kun je elke gif voorzien van hypnotiserende effectjes, grappige maskers en zelfs een achtergrondmuziekje. Gifjes maken met deze app werkt best verslavend, wees dus gewaarschuwd ;).

GIF X is gratis te downloaden voor iOS.

Gifjes maken met Pixel Animator: GIF Maker

Is het tekenen van gekke poppetjes jouw specialiteit? Dan moet je deze gif-app echt ‘ns proberen. Hiermee begin je namelijk helemaal from scratch met het maken van een gifje. Bijvoorbeeld een poppetje dat begint te lachen. Dit doe je als volgt: teken eerst een poppetje met een rechte mond. In het volgende frame teken je het poppetje met een lachende mond. De app plakt deze frames aan elkaar, et voilà! Je hebt jouw eigen creatie tot leven gewekt. Sick, of nie?

Pixel Animator: GIF MAKER is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Is zelf gifjes maken iets voor jou of neem jij genoegen met de bestaande gifjes?

Reacties