20 - 12 - 20213 min. leestijd

Telefoongesprek opnemen op je iPhone doe je zo

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je een telefoongesprek opnemen op je iPhone? Het kan! Er bestaan een heleboel apps waarmee je een gesprek kunt recorden en later kunt terugluisteren. Hoe het werkt en welke apps de beste zijn? Lees hier alle ins en outs over gesprekken opnemen op een iPhone.

Mag je een telefoongesprek opnemen?

Om maar gelijk het antwoord te geven: ja. Je mag een telefoongesprek opnemen. Zelfs als je het de andere partij niet meldt. Het is dan wel een vereiste dat de persoon die de opnames maakt zelf ook deelneemt aan het gesprek. Is dit niet zo? Dan is diegene strafbaar. 

Ook is het niet toegestaan om een opgenomen telefoongesprek met anderen of online te delen. Je hebt eerst altijd toestemming nodig van de andere deelnemer. Deel je het wel, bijvoorbeeld op Facebook of Instagram? Dan schend je iemands privacy. En dat wil je natuurlijk niet! 😉

Apps om gesprekken op te nemen op je iPhone

Of je nu een iPhone 14 of iPhone 13 hebt. Op elke iPhone kun je een telefoongesprek opnemen. Er bestaan namelijk een heleboel apps voor. Hieronder lichten we er een paar uit, zodat je zelf je favoriet kunt kiezen.

TapACall

TapeACall telefoongesprek opnemen iPhone Tele2 Blog

Met TapACall neem je zowel inkomende als uitkomende telefoongesprekken op via je iPhone. Het werkt heel simpel: klik tijdens het bellen op de opnameknop en het recorden begint! Je vindt al je geluidsopnames terug in de cloud. Waar je ze op elk moment kunt terugluisteren. Extra fijn: er zit geen limiet aan de gespreksduur. Je neemt dat hele gesprek met je bestie met gemak op. 

App image
TapeACall: Gespreksopname
Rating starRating starRating starRating starRating star

Onthoud elk detail van elk gesprek door inkomende en uitgaande telefoongesprekken op te nemen …

Call Recorder

RecMyCalls telefoongesprek opnemen iPhone Tele2 Blog

Ook Call Recorder is een handige dictafoon app om live een gesprek op te nemen op je iPhone. Je kunt er niet alleen je telefoongesprek mee recorden. Hij kan het ook voor je uitschrijven in tekst. Zo vergeet je nooit wat er gezegd is. Neem je vaker een gesprek op? Je kunt in Call Recorder heel gemakkelijk je opnames ordenen. Handig als je dat ene eerste telefoongesprek tussen jou en je lover wilt terugluisteren. Zoek in de app tussen je opgeslagen gesprekken en droom weer terug naar die ene dag. 

App image
RecMyCalls – Call Recorder App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Recording incoming and outgoing calls was never so easy! Record any calls in few taps and acce…

Rekk

REKK telefoongesprek opnemen iPhone Tele2 Blog

Rekk kun je gebruiken op je iPhone én Mac. Je kunt inkomende en uitgaande gesprekken opnemen. En een gesprek laten transcriberen. Of zelfs notities maken bij een geluidsopname. Ben je klaar? Dan verplaats je jouw recording in één klik naar iCloud, Dropbox of Google Drive. Ook kun je een opname delen via WhatsApp. Handig als de andere deelnemer het gesprek later ook wil terugluisteren. 

Goed om te weten: om gebruik te maken van Rekk moet je provider 3 wegs-groepsgeprekken ondersteunen. Meestal wordt dit automatisch ondersteund.

App image
REKK – Gespreksopname
Rating starRating starRating starRating starRating star

REKK is a powerful tool to record, save, and convert your calls easily. The app is compatible …

Call Recording

Call Recording telefoongesprek opnemen iPhone Tele2 Blog

Call Recording doet precies wat je wilt. De app is heel simpel gebouwd. In één klik neem je al een belletje op en verander je het zelfs in tekst. Je kunt elke maand tot 20 minuten gratis opnemen. Wil je een langer gesprek vastleggen? Of vaker telefoongesprekken opnemen? Bijvoorbeeld omdat je regelmatig interviews afneemt? Er bestaat ook een premium-versie waarmee je oneindig lang gesprekken kunt opnemen via je iPhone. 

App image
Call Recording by NoNotes
Rating starRating starRating starRating starRating star

Call Recording By: NoNotes Record your calls with the option to transcribe using Call Record…

Skype 

Skype telefoongesprek opnemen iPhone Tele2 Blog

Deze app klinkt je misschien wat bekender in de oren: Skype. Hiermee kun je online bellen en videochatten, maar óók gesprekken opnemen. Zet de Skype-app op je iPhone, klik tijdens het bellen op het plusje en neem op. Degene met wie je belt krijgt een melding wanneer de opname is gestart. Zo sta je nooit voor verrassingen. Dus, mocht je de stem van je vakantieliefde uit Portugal eens missen: neem je gesprek op en luister het terug wanneer je maar wilt. 

App image
Skype
Rating starRating starRating starRating starRating star

Skype verbindt de wereld. Zeg ‘hallo’ in een chat-, audio- of videogesprek, op welk apparaat j…

Ook handig: zo neem je gesprekken op je Samsung op

Heb je in plaats van een iPhone een Samsung? Ook daarop kun je een telefoongesprek opnemen. De regels zijn hetzelfde: je moet zelf deelnemen aan het gesprek om het op te mogen nemen. Welke opname-apps je op je Android telefoon kunt gebruiken? Ontdek hier alles over een gesprek opnemen op Samsung.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt