Een gesprek opnemen zo doe je dat
26 - 05 - 20212 min. leestijd

Een gesprek opnemen op Samsung? Dit zijn je opties!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil jij altijd alle details van een gesprek onthouden, dan kun je je telefoontje ook vastleggen als een geluidsopname. Hiermee vergeet je nooit meer wie wat heeft gezegd in dat belangrijke telefoongesprek. Per toestel verschillen de opties voor opname. Ook voor een gesprek opnemen op Samsung. Wij zetten de mogelijke manieren op een rij.

Gesprek opnemen op Samsung: deze mogelijkheden zijn er

Oké. Je hebt besloten dat je een telefoongesprek op wilt nemen. Misschien is het dat belangrijke interview voor je verslag. Of gewoon de stem van je babe die je later terug wilt luisteren. Voor Samsung zijn er een paar opties om een gesprek op te nemen. Heb je een iPhone? In dit blog vertellen we je alles over hoe je met de iPhone gesprekken opneemt. De ene net wat makkelijker dan de andere. Hieronder lichten we de mogelijke manieren voor je uit. Time to start recording!

Gesprek opnemen op Samsung via een app

De makkelijkste manier is natuurlijk het opnemen van een gesprek via een spraakrecorder app, zoals Call Recorder. Nadat je deze hebt geïnstalleerd, kun je heel gemakkelijk een gesprek opnemen. Kwestie van de opneemknop indrukken en … babbelen maar! Sinds kort is deze optie alleen helaas niet meer voor elke Samsung mogelijk. Google heeft deze optie namelijk bij een heleboel toestellen verwijderd. Alleen telefoons met een oudere Android-versie, lager dan Android 9.0 Pie, kunnen dit nog wel. 

App image
Call Recorder – Auto Recording
Rating starRating starRating starRating starRating star

Call Recording Works Well For Any Android Phone.

Check hier onze tips voor een gesprek opnemen op iPhone

Een gesprek opnemen met Samsung telefoon

Gesprek opnemen via andere apparaten

Heb jij een toestel dat al op een hogere Android-versie draait? Dan kun je dus niet via een app een gesprek opnemen. Een alternatieve optie is dan via een extra apparaat. Je kunt bijvoorbeeld een andere smartphone gebruiken om een gesprek vast te leggen tijdens het bellen. Je start hierop de opname, waarna je je andere telefoon op luidspreker zet en begint met praten. Ditzelfde geldt als je nog ergens oldskool opnameapparatuur hebt liggen. Deze manier voelt misschien als een omweg, maar dan heb je wel dat belangrijke gesprek opgenomen.

Binnenkort gesprekken opnemen via de Telefoon-app

Maar dat was niet alles! Op het moment van schrijven is Google bezig met een nieuwe functie voor de Telefoon-app. Ook hiermee kun je binnenkort gemakkelijk een telefoongesprek opnemen. Je drukt dan gewoon op de opnameknop, waarna de rest vanzelf gebeurt. Degene met wie je praat ontvangt op datzelfde moment een melding. Zo weten jullie allebei dat jullie woorden opgenomen worden. Wil jij dus nog even wegdromen bij die lieve woorden van je lover? Een druk op de knop en je begeeft je weer helemaal in dat gesprek. Wanneer deze functie precies uitkomt, en of deze ook in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Op de website van Google kun je er in ieder geval al meer informatie over vinden. Wij zijn benieuwd! 

Mag ik een gesprek opnemen op Samsung?

Voordat je zomaar een telefoongesprek opneemt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je hier open en eerlijk over bent. Je wilt voorkomen dat iemand zich niet fijn voelt bij jouw opname en hier misschien een probleem van gaat maken. Belangrijk bij ieder telefoontje dat je opneemt, is dat je zelf een deelnemer aan het gesprek bent. Als bedrijf heb je je zelfs aan nog meer regels te houden. Daarover check je alles bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Of het dus aan te raden is om alleen een telefoongesprek met iemand op te nemen als de ander dat ook oké vindt? Zeker! Scheelt gedoe. 😉 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt