instagram_shopping-main_tele2
02 - 10 - 20182 min. leestijd

Shop till you drop met Instagram Shopping

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin in een goede shopsessie? Instagram weet dat jij al dat moois dat je voorbij ziet komen in je feed METEEN wilt kopen. Die toffe nieuwe schoenenlijn van je favo sneakermerk hoef je helemaal niet op te zoeken op hun eigen website. Via Instagram Shopping beland je meteen in de webshop. En komt iets nóg mooiers aan: Instagram Shopping krijgt misschien een aparte app, speciaal voor de shopaholics!

Wat is er zo handig aan Instagram Shopping?

Stel, je bent op zoek naar het perfecte paar sneakers. Op Instagram scroll je er op los. Nadat je al je influencers uit je netwerk bent af gegaan en je minstens 15 nieuwe hashtags hebt ontdekt, heb je eindelijk je droompaar gevonden. En dan open je Google Chrome, Safari of Mozilla en ga je naar de website van de verkoper. Maar eenmaal op de website ben je alweer vergeten wat je daar kwam doen. Je opent Instagram opnieuw en dan is je feed ververst, zodat je ook daar niet meer terug kunt naar die toffe webshop die je had gevonden. Uit verveling en pure wanhoop eindig je uiteindelijk op de Facebook-pagina van je ex. #stalkeralert

Overkomt dit jou dagelijks? Dan word jij heel blij van Instagram Shopping. Hiermee kun je die toffe sneakers meteen kopen, voordat je ze weer uit het oog verliest.

> In de mood voor nieuwe aanwinsten? Deze kun je ook shoppen: de nieuwste iPhone Xs of iPhone Xs Max! <

Wat is Instagram Shopping?

Sinds het voorjaar van 2018 kunnen merken en winkels via hun Instagram-account niet alleen hebberigmakende foto’s en video’s delen, maar ook producten verkopen. Je hebt het vast wel gezien (en misschien gebruikt?) bij een Instagramaccount waar je kunt shoppen. Je ziet een klein wit winkeltasje rechts bovenin een post. Als je dan op de post tikt, verschijnen de shopping tags (prijskaartjes) bij de producten op de foto. Tik je op de tag, dan ga je naar de productpagina van dat shirt of die schoenen. Vanaf daar ga je direct naar de webshop en kun je shoppen tot je erbij neervalt.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Instagram Shopping?

Heel handig dus, Instagram Shopping. Maar Instagram ziet nóg meer toffe mogelijkheden in het shopping-gedeelte. Het schijnt namelijk dat er een speciale Instagram Shopping app komt! Een aparte app dus, die je naast de ‘gewone’ Instagram-app gebruikt. De verwachting is dat alle toffe accounts die jij volgt hierop uitgebreid ‘winkeltje spelen’. De naam zal naar verluid ‘IG Shopping’ worden. Helemaal zeker dat de app binnenkort wordt gelanceerd is het niet. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de shopmogelijkheden in de bestaande Instagram-app. Gelukkig breiden die steeds verder uit. Want ook in het explore-gedeelte van Instagram komt nu Shopping vooraan te staan. ‘Per ongeluk’ iets in je winkelmandje slingeren is nu makkelijker dan ooit. #sorrynotsorry

Welke webshop is life voor jou op Instagram?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt