geocaching-app-Tele2
10 - 09 - 20202 min. leestijd

Geocaching app: ga op speurtocht in eigen land

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hey you! Heb je even genoeg van al dat scrollen op Instagram, die potjes op de Playstation of het bingen van series? We totally get it! Trek die wandelschoenen eens uit de kast en ga op speurtocht. Niet zomaar een, maar eentje waarbij je gps nodig hebt én waarmee je de tofste schatten in de buurt ontdekt. Ready? Het is tijd om te geocachen met de Geocaching app.

Wat is de Geocaching app?

De ultieme game om verslaafd aan te worden. Begin je namelijk met geocachen, dan wil je niet meer terug. Met deze app kun je op zoek naar schatten in de buurt. Nu zien we je denken: schatten? Geld? Diamanten? Parels? Nope helaas is het geen Pirates of the Carribean-kinda game, maar eerder een waarbij je toffe schatten bij jou in de buurt ontdekt.

telefoon-geocaching-app-Tele2

Overal ter wereld zitten namelijk kleine waterdichte doosjes, geocaches, verstopt. Met de Geocaching app ga je aan de hand van gps op zoek naar deze ‘schatten’. Heb je er een gevonden? Dan open je de geocache en is het de bedoeling om iets te ruilen, er iets in te stoppen (bijvoorbeeld: een knikker of zelfgemaakt armbandje) en in het logboek je naam op te schrijven. De volgende keer als iemand het doosje dan ook vindt, kan hij weer iets met jouw spullen ruilen en ziet hij dat je op die plek geweest bent. Zo blijft het spel dus on-going!

Zo zoek je geocaches in de Geocaching app

Sta jij al te popelen om te beginnen? Dan is het tijd om verschillende geocaches te zoeken. Het leuke is: je kunt dit bij jou in de buurt doen, maar zelfs ook als je op vakantie bent. De Geocaching app heeft zich wereldwijd uitgebreid, waardoor je op elke plek wel een nieuwe schat kan ontdekken.

Je kunt je eerste geocache in de app vinden via een kaart of een lijst. Op de kaart zie je direct waar de dichtstbijzijnde schat ligt. Wil je weten welke geocache populair is? Dan is lijstweergave handiger. Hierbij kun je zien hoe vaak een bepaalde spot bezocht is. Heb je er een gevonden? Dan is het tijd om naar die plek toe te lopen en daar te zoeken naar de schat. Exciting!

Kun je de treasure niet direct vinden? Bij sommige geocaches staat er in een app een hint bij vermeld. Heb je bijvoorbeeld al in die boomstam gekeken? Wie weet ligt daar een aanwijzing voor je verstopt. 😉

Belangrijk: ga je aan de slag? Lees dan eerst alle regels van Geocaching. Zo zorg je ervoor dat iedereen op een fijne manier kan geocachen!

Geocaching app downloaden

En? Heb je die wandelschoenen al aangetrokken? Voordat je begint, is het belangrijk dat je de Geocaching app op je telefoon installeert. Of je nu een iPhone 11 of Samsung Galaxy S20 hebt, op elk toestel kan het. Daarna is het een kwestie van op avontuur gaan en een geocache in de buurt te zoeken. Wat zal jij in je eerste ‘schatkist’ tegenkomen? 😉

App image
Geocaching®
Rating starRating starRating starRating starRating star

Go outside and play

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt