Tele2 Blog

Is de Galaxy S9 waterdicht? Wij duiken erin

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering: smartphonefabrikanten pronken met het feit dat hun nieuwste modellen waterdicht zijn. Klinkt goed, of nie? Is de Samsung Galaxy S9 waterdicht? Maar wát houdt het begrip ‘waterdicht’ nu eigenlijk precies in. Wij zochten het uit.

En het antwoord is…

galaxy-s9-waterdicht-opletten-tele2Om je niet langer in spanning te houden: de Galaxy S9 is waterdicht, fo sho. Slimme waterdruppel die deze telefoon weet binnendringen. Da’s best een relaxt idee wanneer je in de stromende regen als de sodemieter een taxi wilt bestellen. Naast water weet de Galaxy S9 ook stof buiten te sluiten. Leg tijdens een verbouwing dus gerust je telefoon ergens op een stoffige tafel neer, wanneer je beukmuziek wilt draaien. Tip: veeg je telefoon wel altijd goed droog en schoon als ‘ie nat of stoffig is geworden.

Zwemdiploma voor telefoons

Om de waterdichtheid van nieuwe telefoons te garanderen is er een officieel certificaat in het leven geroepen: het IP-certificaat. IP staat voor International Protection en wordt gevolgd door twee cijfers. De Galaxy S9 is de trotse eigenaar van IP68. IP68 is op dit moment het hoogst haalbare, wat inhoudt dat de telefoon zich kranig hield tijdens de tests met water en stof. Het betekent dat hij 30 minuten lang, anderhalve meter onder water kan zijn. Lekker busy! Toch willen we benadrukken dat het feit dat de telefoon waterdicht is niét betekent dat je er als een malle mee kunt gaan duiken. In dat geval is een onderwatercameraatje een slimmer idee om mooie duikfoto’s te schieten.

Galaxy S9 waterdicht? Ja, maar let op

Wanneer je het belangrijk vindt dat je nieuwe tellie waterdicht is, is de Galaxy S9 een beregoede keuze. Glipt ‘ie uit je handen wanneer je een muntje in de fontein gooit? Niks aan de hand, vis hem eruit, maak ‘m droog en zeg sorry tegen je Galaxy S9. Of word je door je hilarische vrienden ingegraven op het strand terwijl je lekker ligt te appen? Ook niet erg. Maar onthoud wel dat in sommige omstandigheden het zelfs voor dit exemplaar knap lastig wordt om water en stof buiten te houden. Zo is de Galaxy S9 echt geen fan van het zoute zeewater of shampoo en zeep. Daarom is het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ goed van toepassing op waterdichte smartphones.

Heb je de waterdichte Galaxy S9 in het vizier?

De Samsung Galaxy S9 is met zijn infinity display, vingerafdrukscanner en Speedy Gonzales-snelheid een prachtig ding. En dan die steengoede camera: wie had ooit gedacht dat je met een smartphone-camera zulke beauties van foto’s en video’s zou kunnen maken? Super logisch als je erover nadenkt om de Galaxy S9 te nemen.

Is jouw telefoon weleens gesneuveld doordat ‘ie niet waterdicht was?

Reacties