galaxy-s9-waterdicht-tele2
25 - 02 - 20192 min. leestijd

Is de Galaxy S9 waterdicht? En welke telefoons nog meer?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Is de Samsung Galaxy S9 waterdicht? Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering: smartphonefabrikanten pronken met het feit dat hun nieuwste modellen waterdicht zijn. Klinkt goed, of nie? Maar welke telefoon is nu eigenlijk waterdicht?

De Galaxy S9…

Om je niet langer in spanning te houden: de Galaxy S9 is waterdicht, fo sho. Slimme waterdruppel die deze telefoon weet binnendringen. Da’s best een relaxt idee wanneer je in de stromende regen als de sodemieter een taxi wilt bestellen. Naast water weet de Galaxy S9 ook stof buiten te sluiten. Leg tijdens een verbouwing dus gerust je telefoon ergens op een stoffige tafel neer, wanneer je beukmuziek wilt draaien. Tip: veeg je telefoon wel altijd goed droog en schoon als ‘ie nat of stoffig is geworden.

Tip: ga niet met opzet het water opzoeken. Je telefoon in een zwembad gooien en 3 uur op de bodem laten liggen is geen goed plan. Sowieso vallen zwembadwater en zeep niet onder de waterdichtheidsgarantie.

Zwemdiploma voor telefoons

Om de waterdichtheid van nieuwe telefoons te garanderen is er een officieel certificaat in het leven geroepen: het IP-certificaat. IP staat voor International Protection en wordt gevolgd door twee cijfers. De Galaxy S9 is de trotse eigenaar van IP68. IP68 is op dit moment het hoogst haalbare, wat inhoudt dat de telefoon zich kranig hield tijdens de tests met water en stof. Het betekent dat hij 30 minuten lang, anderhalve meter onder water kan zijn. Lekker busy! Toch willen we benadrukken dat het feit dat de telefoon waterdicht is niét betekent dat je er als een malle mee kunt gaan duiken. In dat geval is een onderwatercameraatje een slimmer idee om mooie duikfoto’s te schieten.

Welke smartphones zijn nog meer waterdicht?

De Galaxy S9 is niet alleen in de waterdichte wereld. Ook z’n spiksplinternieuwe grote broer de Galaxy S10 kan tegen de regendruppels! De S10-serie is bestempeld met dezelfde IP68-certificaat. Ook Apple doet mee aan de waterdichte trend. Neem bijvoorbeeld de iPhone Xs. Een supergoede iPhone die goed tegen water kan! Nog meer? Komen ze:

Galaxy S9 waterdicht? Ja, maar let op

Wanneer je het belangrijk vindt dat je nieuwe tellie waterdicht is, is een telefoon met IP68-certificering een beregoede keuze. Glipt ‘ie uit je handen wanneer je een muntje in de fontein gooit? Niks aan de hand, vis hem eruit, maak ‘m droog en zeg sorry tegen je toestel. Of word je door je hilarische vrienden ingegraven op het strand terwijl je lekker ligt te appen? Ook niet erg. Maar onthoud wel dat in sommige omstandigheden het zelfs voor deze exemplaren knap lastig wordt om water en stof buiten te houden. Zo zijn ze echt geen fan van het zoute zeewater of shampoo en zeep. Daarom is het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ goed van toepassing op waterdichte smartphones.

Is jouw telefoon weleens gesneuveld doordat ‘ie niet waterdicht was?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt