samsung-galaxy-s9-of-galaxy-note-9-tele2
03 - 12 - 20183 min. leestijd

Zo kies jij tussen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 9

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het strakste ontwerp, mooiste scherm, fantastische hardware en superscherpe foto’s? Als je een nieuw abonnement mag uitzoeken zit je helemaal muy bueno bij Samsung. Ook de twee toppers van dit merk, de Galaxy S9 en Galaxy Note 9, zijn natuurlijk bij Tele2 beschikbaar. Maarrrrrrr… hoe weet je nou welke voor jou de beste keuze is? Check dit blog, dan weet jij of je voor de S9 of Note 9 moet gaan!

Ontwerp: Compacte Galaxy S9 of eyecachtende Galaxy Note 9?

samsung-galaxy-s9-of-galaxy-note-9-kiezen-tele2Met hun randloze ontwerp zijn de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 elkaars brother from the same mother. Ze zijn van aluminium en glas en tot op de millimeter nauwkeurig afgewerkt. Hierdoor zien de twee Samsungs er kakstrak uit. Extra voordeel: je kunt de telefoons draadloos opladen. Errug gelikt!

Het grote verschil qua ontwerp? Dát zit ‘m in het formaat. Wil jij met je telefoon écht opvallen? Dan moet je voor de bombastische Galaxy Note 9 gaan. Dit toestel is héérluk groot en valt absoluut op. Mag het qua formaat wel wat minder en wil je ‘m gemakkelijk met één hand bedienen? Dan is de Galaxy S9 jouw ideale keuze.

Fotografisch geheugen: ga je voor de camera van de S9 of Note 9?

De camera. Oók een belangrijke keuze voor het nieuwe toestel voor bij je Tele2-abo’tje. Staat jouw Snapchat-feed vol met selfies? En gebruik je Insta Stories om elke gedachte te sharen met je followers? Zowel de Galaxy S9 als Note 9 heeft topcamera’s. Het mooie is: ze hebben dezelfde selfiecamera die foto’s schiet in 8 megapixel.

Verschillen in de main camera? Die zijn er wél. De Galaxy Note 9 heeft een dubbele 12-megapixelcamera, de S9 een enkele. Daarmee is de Galaxy Note 9 op dit vlak toch de iets betere van de twee. Je maakt ook met de Galaxy S9 superscherpe kiekjes, maar in het donker komt de camera van de Note 9 beter tot z’n recht. Ga jij tijdens het stappen in de party picture mode? Dan ben je dus het beste af bij de Galaxy Note 9.

De beste keuze voor infinite battery

Is jouw smartphone hét verlengstuk van je handen? Check je dag en nacht je FB-timeline en speel je games tot je erbij neervalt? Dan heb je een smartphone nodig met de grootst mogelijke batterij. In dat geval zit je helemaal goed met de Galaxy Note 9. Deze Samsung-topper heeft namelijk een batterij met een massive inhoud van maar liefst 4000 mAh. Met andere woorden: 24 uur non-stop je smartphone gebruiken? Checker-de-check-check-check!

Wie heeft het scherpste scherm: de Galaxy S9 of Galaxy Note 9?

Tot slot het scherm: voor jou toch hét epicentrum van je smartphone. Dat waar je alles op doet. Je berichtjes op typt, vlogs kijkt, spelletjes speelt en je favo serie streamt. Best belangrijk dus dat het scherm zo goed mogelijk is.

Goed om te weten: de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 hebben allebei een scherm dat tot de absolute top van de markt behoort. De displays gebruiken de Super Amoled-schermtechnologie, de beste technologie van dit moment die een hoge helderheid en de best mogelijke kleurweergave garandeert.

Beide displays hebben ook een ultrahoge schermresolutie. Het scherm van de Galaxy S9 is 5,8 inch groot en heeft een resolutie van 2960×1440 pixels. De Note 9 heeft met 6,4 inch een groter scherm, maar de resolutie is hetzelfde. Daarmee heeft de Galaxy S9 teruggerekend het aller scherpste scherm met een hogere pixeldichtheid. Een piepklein verschil, maar dit is – als elke pixel telt – de beste keuze!

Wordt het de Galaxy S9 of Galaxy Note 9?

Voor het strakste ontwerp, beste scherm, snelste prestaties en mooiste foto’s zit je goed bij Samsung. Nu alleen nog de knoop doorhakken: ga jij voor de Galaxy S9 met zijn superscherpe scherm en compacte ontwerp? Of wordt het de Galaxy Note 9 met zijn grote batterij en ultieme camera?

Waarop kies jij jouw nieuwe telefoon uit?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt