De nieuwe FUT web app 2022

1 oktober is het D-day voor alle FIFA-fanaten. De release van FIFA 22 staat dan op het menu. Mogen we al aftellen? Ja, zekerrrr! Maarrr, die vette FIFA game, die gaan we nu nog even niet bespreken. De FUT web app wel. Voor je FIFA Ultimate Team. Die app is, als we kijken naar voorgaande jaren, vaak een weekje eerder beschikbaar dan de echte game zelf. En daar kun je van profiteren! Zo ben of blijf jij straks de FIFA-queen/king van jouw vrienden. Hoe? Ontdek het hier!

Wat is de FUT web app? 
De FUT web app is dé app voor elke FIFA-lover. Met de app beheer jij jouw FIFA Ultimate Team (FUT). Heel simpel, waar je ook bent. Gewoon vanuit de trein, tijdens je lunchpauze of in de wachtruimte bij de tandarts. Met de FUT web app is FIFA altijd met je mee. Zonder te haperen, altijd voor je in de startblokken dankzij ons 5G-netwerk. Meeeeeegachill!

Wat kun je met de FUT web app?

Met de FUT web app bereid je je club voor op een volgende wedstrijd en personaliseer je de look van je stadion. Of je schotelt een contract voor aan een sterspeler om voor je club te komen spelen.

Ook kun je in de app via Squad Building Challenges je spelers omruilen. Zeg je slechte spelers vaarwel en verwelkom goede spelers, pakketten of clubitems. Of claim verschillende beloningen voor je prestaties in de Weekend League, Division Rivals en Squad Battles. Kortom: met deze FUT web app blijf je als coach altijd nauw betrokken bij je cluppie.

Hoe werkt de FUT web app?
Heb je al een FIFA Ultimate Team? Ga dan via je browser naar de FUT web app en beheer je team. Heb je nog geen FIFA en nog geen FIFA Ultimate Team? Koop de game zo snel mogelijk en maak je FUT aan. Dat kan bijvoorbeeld via Origin, Xbox One of de PlayStation. Hierna is het alleen een kwestie van je account verbinden in de web app. Zo doe je dat:

  1. Meld je aan bij FIFA 22 via je PC of je spelcomputer.
  2. Ga naar FIFA Ultimate Team. Maak hier je FUT aan.
  3. Maak een beveiligingsvraag en antwoord aan.
  4. Meld je aan via de FUT web app (of de bijbehorende FUT Companion App) op je EA-account.
  5. Et voilà! Je kunt nu overal vanaf je telefoon je club runnen.

Wat is er nieuw in de FUT Web App 2022?

In de FUT web app 2021 kon je al je spelers kopen en verkopen, je stadion personaliseren en spelers ruilen voor unieke beloningen in de Squad Building Challenges. Geniet ook dit jaar van de gebruiksvriendelijke app, met een nieuwe toevoeging: de FIFA 22 FUT Heroes. Helden van vroeger en beschikbaar als nieuwe nieuwe items binnen FIFA 22. Vergelijkbaar met de welbekende Icons, alleen in een nieuw jasje. Voorbeelden van heroes? Mario Gomez, Tim Cahill, Diego Milito en Ole Gunnar Solskjær. Welke wil jij?

Embed video: https://www.youtube.com/watch?v=moG0WVXSQoE

7 tips voor de FUT web app die je wilt weten

Of je nog uit wil blinken met de FUT app? We weten het antwoord al. Lees daarom deze zeven tips. Word de ultieme FIFA-pro, creëer een supersterk team en onthoud: tijd is geld.

Tip 1: Blijf dagelijks terugkomen

Het perfecte team bouwen. Dat is het grootste doel van de FUT Web app. En daar kun je iedere dag wat voor doen. Dagelijks zijn er beloningen voor het grijpen. Vooral in het begin, als je flink aan het bouwen bent, zijn deze beloningen belangrijk om mee te pakken. Verzamel ze en zorg dat de waarde van je club groter en groter wordt.

Tip 2: Houd in het begin de hand op de knip en incasseer munten

Met het uitbrengen van FIFA 22 ontvang je – zoals ieder jaar – gratis startpakketjes. In die pakketjes zitten spelers. Natuurlijk kunnen die spelers ooit heel goed worden. Maar het advies is toch om deze te verkopen. Met de muntjes die je ontvangt, kun je later grotere dingen doen. Zoals een speler van naam kopen.

Tip 3: Verkoop niet via Bids

Ga je een speler verkopen? Doe dit dan niet via bids. Hoe dan wel? Kies voor de goedkoopste Buy it now. Je wilt niet dat een speler voor een heel laag bedrag de deur uitloopt. Want dan mis jij weer kostbare muntjes.

Tip 4: Investeer verstandig: ga voor meta-spelers

Als de FUT web app live staat – maar FIFA 22 nog niet uit is – hebben nog maar weinig gamers genoeg munten om spelers te kopen. Dat verandert snel op 1 oktober, de dag van de release! Verkoop daarom zo rap als je kunt je slechte spelers en koop meta-spelers (dan zijn ze nog goedkoop). Meta-spelers (most effective tactics available) zijn spelers die goed worden in de manier van spelen op de huidige FIFA. Op FIFA 21 ging dit voornamelijk om spelers met een hoge snelheid, gecombineerd met een hoge weak foot of skill moves. Een goed voorbeeld van een meta-speler van vorig jaar? Jaja, onze eigen Frenkie de Jong.

Meer weten over Meta-spelers? Bekijk deze uitgebreide video over de Meta-spelers van vorig seizoen.

Tip 5: Voltooi indien mogelijk SBC's (Squad Building Challenges)

Vooral in het begin kun je een dikke winst maken via de SBC’s: de Squad Building Challenges. Voltooi die daarom zoveel mogelijk. Voor de uitdagingen krijg je een Rare Mega Pack. Dat zijn 30 rare items: zeldzame accessoires die je kunt verhandelen. Doe dit vooral in het begin. De kans is groot dat je er dan minimaal de waarde voor terugkrijgt. Daarnaast maak je met zo’n pack ook kans op een waardevolle speler, wat je team flink verbetert.

Tip 6: De vroege vogel-tactiek

Als je een grandioze start wil maken, schaf je de FIFA 22 Champions Edition aan. Zo krijg je vier dagen eerder toegang tot de volledige game en kun je al werken aan je team. Belangrijke uurtjes om het verschil te maken met de concurrentie!

Tip 7: Spelen op het hoogste niveau

Nog een tip: je speelt dit spel nog fijner op een telefoon met een extra hoge verversingssnelheid, zoals de Oppo Rene 4 Pro, met maar liefst 90 Hz. Dan reageert het scherm sneller op je aanrakingen en handel je sneller dan het licht!

Meer tips checken? Bekijk deze video met FUT web app tips. Weliswaar voor FIFA 21, maar belangrijk om te weten!

FUT web app downloaden

Is deze app helemaal iets voor jou? En wil jij als FIFA-fan overal je game kunnen spelen en beheren? Ga naar je browser en start met spelen. Of je downloadt de Companion app, zodra de versie van 2022 beschikbaar is, gemakkelijk op je toestel via de Google Play Store of de Apple Store. Let wel op dat je altijd een internetverbinding hebt, zoals bijvoorbeeld met Unlimited Data. Maakt het wel zo makkelijk!

PS. Op het moment dat dat de Companion app 22 beschikbaar is, wordt die van 2021 verwijderd en niet meer bruikbaar.