fotos-verwijderen-van-iphone-tele2
30 - 11 - 20203 min. leestijd

Foto’s verwijderen van iPhone: zo chef je ‘t!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Krijg je wéér een melding dat het opslaggeheugen van je iPhone ramvol zit? Snel een paar apps of berichten verwijderen lost het probleem voor korte tijd op. Geen zin meer in halve maatregelen? Je kunt foto’s verwijderen van je iPhone om écht veel ruimte vrij te maken. En nee, dat hoeft niet te betekenen dat je deze foto’s nooit meer terugziet… Mouwen opstropen, gaan!

Foto’s verwijderen van iPhone: uploaden naar iCloud

fotos-verwijderen-van-iphone-opschonen-tele2

Je hebt een iPhone. Dat betekent automatisch dat je je eigen iCloud hebt. Je persoonlijke opslagruimte op de servers van Apple waar alleen jij bij kan. En het mooie is: hier kun je ook je foto’s stallen. Op een hele slimme manier waarop je je foto’s niet van je telefoon verwijdert, maar wel een heel stuk minder opslag innemen. Hoe zit dat? Door een handige setting in te stellen, laat je je iPhone weten dat hij bij ruimtegebrek je foto’s mag uploaden naar de iCloud. Van die foto’s maakt je iPhone daarna een verkleinde kopie die op je telefoon staat. Zo kun je dus altijd je foto’s bekijken, zonder dat het veel ruimte inneemt. En wil je het originele formaat zien? Die staat altijd voor je klaar in de iCloud.

Zo stel je het in: open het instellingenmenu van je iPhone. Druk bovenaan op je naam en klik vervolgens op iCloud. Druk nu op Foto’s en druk op Optimaliseer iPhone-opslag. Zorg er ook voor dat de slider naast iCloud-foto’s naar rechts staat.

Tip: wil je geen foto’s verwijderen van je iPhone? De nieuwe iPhone 12 en de iPhone 12 Pro hebben standaard lekker veel opslaggeheugen: 64GB en 128GB! Meer dan genoeg voor al je foto’s.

Foto’s verwijderen van iPhone: uploaden naar Google Foto’s

Er is nog een manier waarop je verkleinde foto’s op je telefoon kunt bewaren: met Google Foto’s. Hiermee doe je precies hetzelfde als je hierboven las. Waarom we deze mogelijkheid ook bespreken? Google Foto’s geeft je de mogelijkheid om onbeperkt foto’s te uploaden naar je Google-cloud. Enige voorwaarde: Google verkleint de foto’s een beetje om ruimte te besparen. Not that it matters: dit formaat is nog altijd genoeg om je foto’s uit te printen. Alleen als je als een pro je foto’s wil bewerken is dit misschien niet de go-to keuze.

Google Foto’s is gratis te downloaden in de App Store.

Dubbele foto’s verwijderen van iPhone: zo schep je orde!

Ken je dat? Scrol je door je foto’s kom je opnieuw hetzelfde kiekje tegen. Stond die ook niet al aan het begin van je fotoalbum!? Geen paniek in de tent, want Gemini Photos helpt je orde te scheppen in jouw overvolle album. Deze app herkent namelijk jouw dubbele foto’s door ze te scannen. Heb je twee keer hetzelfde kiekje van je kat op je telefoon staan? Dan filtert hij deze eruit. Zo kun je dus makkelijk dubbele foto’s verwijderen van je iPhone. Een slimme tip van ons: check altijd voordat je Gemini je foto’s laat verwijderen of er toch niet afbeeldingen tussen staan die je liever bewaart. Zo voorkom je dat die ene prachtige foto uit Italië niet ineens foetsie is.

Gemini Photos is te downloaden in de App Store. 

Alle foto’s verwijderen van iPhone: zo verwijder je ze permanent

alright, alright, alright, alright (zoals Andre3000 zou zeggen): maar wat als de eerste twee manieren je opslagproblemen niet verhelpen? Dan moet je foto’s permanent verwijderen van je iPhone.

Je kunt natuurlijk eerst een back-up maken in bijvoorbeeld de iCloud of Google Foto’s en de kiekjes daarna deleten van je iPhone. Daarna kan de grote schoonmaak beginnen. Open de Foto’s app. Daarna? Een kwestie van foto’s selecteren en deze verwijderen. Yep, het kan een lange tijd duren om al je foto’s te verwijderen van je iPhone. Maar dan heb je wel weer genoeg opslaggeheugen. Tip: begin met het verwijderen van video’s, die nemen vaak veel meer ruimte in beslag! Heb je dat al gedaan? Ja, dan moeten toch écht je kiekjes eraan geloven.

 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt